Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 273 (Christ’s Command to Baptize)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 6 - ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС (Матей 28:1-20)

8. Христос командване да кръщавам (Матей 28:19)


МАТЕЙ 28:19
19 ... като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светия Дух

В историята на религиите са признали, че мнозина пророци и различни пропагандатори на примеси в естествения човек и обявен за необходимостта от радикално изчистване, ако някой иска да ходи с Бога. Господ ни призовава да изповядваме греховете си и да се покаем. Кръщението символизира отмиване на нашите грехове (Мат. 3:1-6; Марк 1:5). Потапяне във вода показва, че старецът е нечисто, корумпирани и зло, и заслужава да се удави и погребан, така че той може да се повиши чиста, чисто и нов човек след кръщението. Въпреки това, Дейвид, Езекиил и Йоан Кръстител призна, че себеотрицание и дисциплина не са достатъчни, за да ни пречисти. Трябва да бъде регенериран чрез Духа на Господа, така че нашите умове и сърца са подновени. Ето защо Йоан Кръстител предсказал, че Христос ще се кръсти неговите последователи със Святия Дух (Йоан 1:32-34). Самият Христос разкри, "Истина, истина ви казвам, ако се не роди на водата (кръщението на покаяние) и Дух, не може да влезе в царството на Бога (Йоан 3:5). Акт на кръщението, създаден от Бог да бъде решаващо събитие и обикновен свидетелство на човек, който е напуснал стария си живот и приел благодатта на Исус.

Христос не ни донесе знанието на Бог велик, недостижим, и страшно, но ни казва 200 пъти в Неговите четирите евангелия, че Бог, нашият Небесен Отец, е близо до нас и обича всички. Той се сгодява с вярващите в Новия Завет. Исус потвърди пред нас, че той и баща му са едно и не се споменава в неговата голяма комисионна различните имена на Бога в множествено число, но в единствено число. Той желае ние да знаем "Отца, Сина и Светия Дух, Единия Бог."

Ние не само вярват в три отделни, независими лица на Божеството, но в неразривна Съюза на Светата Троица. Исус потвърди тази нова вяра, като казва, че Той е в Отца и Отец е в Него (Йоан 14:10; 17:21-23).

Вярващите се кръщават в името на Отца, доверявайки се на приемането им като деца на Всевишния. Те осъзнават, техния небесен Отец се грижи за тях лично, им дава любов и защита, чува техните молитви и искания, и ги приема като членове в Неговото вечно царство като на свой баща.

Ако се кръсти в името на Сина, все повече и повече разбере Христовата любов и саможертва като Един, който е носел вечно наказание за греховете си. Неговата кръв очиства от всеки грях, след като е възкръснал от мъртвите, за да се оправдае и спаси от Божия гняв, смърт и Сатана. Той ви дава сила и власт и ви изпраща, която може да се допълни с Неговия призив. Той ви дава вечния живот, който може да живеем с Него в святост и любов.

Христос дойде и умря заради вас, и Той ще дойде при вас отново и на всички онези, които Го обичат и си признавам. Няма спасение, но в Господ Исус Христос, за слава на Бога Отца.

Кръщението е потвърждение на вашия контакт със силата на Светия Дух и с духовните си второ раждане. Духът ви уверява, че Бог е милостив Баща. Дух освещава, че може да обичаме, да се радват, да живеят в мир с Бога и човеците, да преодолеят изкушенията си, за да живеят в самоконтрол и търпение, и прости на тези, които са съгрешили срещу вас. Духът ви предупреждава се от лъжливите пророци, ви изправя за вашите прегрешения, и ви дава мира във всички области на живота си, за този Дух е божественият живот сам по себе си.

Вашето кръщение запазва любовта на вашия Небесен Отец, в авторитета на Неговия Син, и в силата на Светия Дух. Благодатта на нашия Господ Исус Христос, любовта на Отца, и общението на Светия Дух трае вечно във всички, които са кръстени и да спазват в съюза на Светата Троица.

МОЛИТВА: Ние прославяме и благодаря Ти, Отец, Син и Светия Дух, Единия Бог, ни позволи да бъдат кръстени в светия Вашето име, влиза в пълнотата на Твоята благодат, пребъдат във вас, и да отнеме от вас духовното мощност, спасение, мир, святост, и изкупление. Помогнете ни да насърчи тези, които не знаят вечния осигуряване на кръщението, оставяйки стария си живот и да идва фирма в с решителност, непоколебимост и да помогне на Светия Дух.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на вашето кръщение в Бога Отца, Сина и Светия Дух?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:26 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)