Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 272 (Christ’s Command to Preach to all the Nations)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 6 - ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС (Матей 28:1-20)

7. Христос командване, за да проповядват на всички нации (Матей 28:19)


МАТЕЙ 28:19
19 ... и научете всички народи, …

Ако някой е готов да се подчини на заповедта на Христос, той ще се нуждаят от насоки от Духа на Господа. Може да попитате: "На кого да отида? Никой не го е грижа за евангелието или копнее за Словото на Бога "Добрите отговори овчарка" Искайте, и ще ви се даде, търсете, и ще намерите; хлопайте, и тя ще ви се отвори ". има право да поиска от Спасителя, за да ви насочи към онези, които Светия Дух работи инча

Ако намерите някой, който търси истината, да слушат първия притесненията си, така че можете да се чувстват неговите проблеми и страдания. Не ги дават готови отговори, но поиска Исус да ви води в това, което Той иска да каже това убежище. Попитайте за точните думи за всеки човек във всяка ситуация. Ако се страхувате за споделяне на Божието Слово, помолете Господ за благодат, за да ви помогне. По този начин ще се преодолее страха, който ви пречи да говори Божието Слово и да бъде покорен слуга на Христос. Не забравяйте да се молим за този човек преди, по време и след срещата си с тях. Трябва да се грижат за тях, показвайки им любовта на Христос.

Който иска да спечели слушателите, трябва да представи пред тях нещо, което ги привлича, нещо, което те дълго и търсят. Студентите в университетите слушат техните преподаватели представят мощни и полезни лекции. Християните имат далеч по-интересно, вълнуващо, и ценно послание. Те знаят, че Бог, Отец, който се грижи за тях. Те са имали Исус, който ги спасил от смърт и ги очисти от всяка неправда. Святият Дух ги утешава предлага ги обичам, радост, мир, дълготърпение, вярност, кротост и самоконтрол. Ние имаме жива надежда във възкресението на Христос от мъртвите, и ние с нетърпение очакваме завръщането му. Имате смисъла на живота и цел за бъдещето. Не се губят, но не намери. Ето защо, захвърля несигурност от това, което Исус е дал, и да представи своето Евангелие на тези, които Господ ви води към. Той е посадено във вас вечен живот, тъй като сте вярвали в принц и Животворящия.

Христос е предоставила неговите последователи силата да разпространява Евангелието в средиземноморските страни, а след това в Персия. Посланието на триумфа на Христос след това се пристъпва към Европа и Централна Азия, докато тя достигна Китай. Когато са били открити Америка и бурно море до Индия, живия Христос отвори всички страни да чуят Евангелието. Днес децата на Авраам и всички комунистически страни да чуете небесно послание. Всички вярващи се очаква да вземат участие, независимо дали чрез проповед, молитва или даване. Само една трета от населението на света се счита за християни. Две трети все още не познават Христос и Неговото спасение. Колко дълго ще почива, докато светът чака за вашата служба?

МОЛИТВА: Нашето най-голямо Учителю, Ти ни приемат като Вашите ученици и да ни Евангелието, който е изпълнен със сила, мъдрост и напътствие. Можете да ни промени, които ще се прилага това, което ни учи. Простете ни, ако ние сме били в застой, и ни прости, ако сме пропуснали да се достигне до тези, които не знаят силата на Отца, Сина и Светия Дух. Помогнете ни да споделим с тях вашите знания, сила, любов и мир, че те могат да признаят, че Вие сте техния Спасител, и знаете небесен Отец чрез силата на Твоя Свят Дух.

ВЪПРОС:

  1. Колко хора на земята все още не са чули евангелието? Каква е вашата роля в това?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:25 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)