Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 271 (The Unlimited Authority of Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 6 - ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС (Матей 28:1-20)

6. Неограничена власт на Христос (Матей 28:18-19)


МАТЕЙ 28:18-19
18 ... "Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. 19 Иди, …

След като Исус помири покварен свят със Святия нашия Създател чрез Неговата смърт и възкресение, той реши да представи своя безплатен спасение на всички хора. Въпреки това, нито един от Неговите ученици, които са избягали в нощта на ареста на Исус, бяха достойни на апостолското служение. Това не е нито тяхната доброта, нито тяхната интелигентност, която ги е квалифициран да станат апостоли на Христос, то е само да платите на Христос и ги избират.

Христос заяви, че своя Небесен Отец му е дал на всяка власт на небето и на земята. Това разрешение включва цялата власт, могъщество и власт. Всемогъщият сподели Неговата пълнота със Своя Син. Пълнотата на бащата остава пълнота, дори при наличието на сина си, както и. Така че Отца и Сина контролират всички сили и същества за всички времена.

Как Всемогъщия поемат риска за предоставяне на всяко запитване и властта на Исус? Той се боят от революция или затруднения в небето, защото на тази работа? Небесния Отец знае, че Неговият Син е кротък и смирен по сърце, и че той винаги почита баща си. Освен това, Светият Дух непрекъснато прославя Христос. Исус не се гордеят, но даде живота Си откуп за грешниците. Следователно, Отец даде цялата власт на небето и на земята Своя възлюбен Син, и се страхуваше, революция, нито високомерие.

По време на неговия смирен ден на земята, Исус не използва силата си да се установи политическа държава с огромни армии и смъртоносни оръжия. Той не претовари бедните с данъци, но излекувани болни, изгонвам бесовете, прости греховете, изля Духа Си на Своите молещи последователи, създаде нова духовна възраст, и поднови сърцата на Неговите последователи.

Христос заповяда Неговите пратеници, за да ставам и отивам. С обявяване на своята власт и авторитет, той е създаден в тях доверие, че те биха могли да протегнете ръка на другите в Неговото име. Исус изисква Неговите последователи да търсят изгубените. Възкръсналия ни заповядва да се движи, а не да седи!

МОЛИТВА: Ти се покланяме, който е възкръснал от мъртвите, за всяка власт на небето и на земята е да Ви. Простете ни, страх ни на правомощията в този свят и издигна очите ви, че ние може да ви види пред нас през цялото време. Ние вярваме във Вашата вид сила, и молете се за нашите приятели, които са в беда, че те могат да бъдат засилени от величието на Твоята сила и получи от насоки и комфорт, и че заедно можем да продължим да обяви Вашето име и спасение във Вашата вечно царство.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус команда нас, за да получите и отидете?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:23 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)