Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 270 (The Appearance of Christ in Galilee)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 6 - ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС (Матей 28:1-20)

5. Явяването на Христос в Галилея и негово командване да Проповядват на света (Матей 28:16-18)


МАТЕЙ 28:16-18
16 А единадесетте ученика отидоха в Галилея, за да пла-ните, където Исус ги е изпратил. 17 като Го видяха, поклониха към него, а някои се усъмниха. 18 Исус се приближи към тях и им говори, казвайки, …

Учениците, като чуха за възкресението на Христос, но те не вярват показанията на жените по отношение на това, което той каза. И все пак, Неговите обещания са работили в сърцата им, така че те послушно отиде в Галилея, където техният Господ им служеха. Той искаше да разказват славата на Неговото възкресение сред тях.

Исус изведнъж се явил на учениците Си на планината, където той е назначен от тях да бъдат. Те вероятно има и други верни приятели с тях. Някои коментатори смятат, че тази среща беше на същото заседание, че апостол Павел ни казва в 1 Коринтяни 15:5, където той споменава, че Исус е бил видян от повече от петстотин братя наведнъж.

Въпреки че го видях със собствените си очи, някои от тях се съмнява и не вярвам. Неговото ясно присъствие убеди по-голямата част от тях, и те паднаха на лицата си и Му се поклониха, които са триумфирали над смъртта. Те Го приеха като Господ, усети Неговото величие и слава, и трепереше от страх и радост.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ние Те прослави, защото отговарят на вашите ученици, които са избягали в часа на тестване. Ти не ги укоряват, но ги обвини държи факла на Евангелието и го дава на народите. Не всички Твои последователи вярват в Твоето възкресение. Те се съмняваше. Но ви видя бъдещето си с идването на власт на Светия Дух, доверие Отец, и ги е изпратил. Имай милост към нас, безплоден, тъй като ние сме. Говорете с нас, и да ни укрепи, че ще се подчиняват на командите ви с радост.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос изпраща безплодните вярващите да реколтата?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:22 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)