Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 249 (Peter Denies Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

16. Петър отрича Христос (Матей 26:69-75)


МАТЕЙ 26:69-75
69 А Петър седеше извън в съда, и една слугиня дойде при него, заявявайки, че "също бяха с Исус, Гали-постно!" 70 А той се отрече пред всички, казвайки: "Аз не знам какво говорим за "71 Когато той излезе на верандата, някой друг го видя и каза на онези, които бяха там," Този човек беше с Исус от Назарет ". 72 Отново той се отрече с клетва" Аз не познавам човека. "73 След малко, а тези, които стояха дойде и каза на Петър:" Със сигурност сте един от тях, за речта си прави известен. "74 Тогава той започна да проклина и да се кълне : "Аз не познавам човека!" Веднага петелът изпя. 75 Петър си спомни думата, която Исус му каза: "Преди петела петелът, ще се отречеш от Мене три пъти." Той излезе и плака горко.

Петър е готов да следвам Христа с решителност, смелост и вярност. Той беше смел и самостоятелна. Той последва Христос тайно от разстояние, докато другите ученици двойка и избягали. Може би той се надява, че Христос ще триумфира в последния момент, подкрепени от милиони ангели, и че той ще участва на този триумф и стана глава на министрите в новия си царство.

За много хора, лоша компания е повод за грях. Онези, които ненужно да се излагат на тази среда се ходи по земята на дявола. Когато те се подвизава в неговите тълпи, те може да се очаква да бъде изкушен и впримчени, когато Петър беше.

Петър се препъна, преди разпита на маловажно услуги момиче, което го признават в двора на зала на първосвещеника. Тя разказала публично, че той е бил последовател на Исус, и се подозира, че той може да дойде да го спаси. Питър играе глупак и отрече своя Учител, казва на жената: "Аз не знам нищо от това, което казват." Се изпълнява пророкуваме за отричането на Петър.

Въпроса си го плашеше, защото той разбра, че е в опасност да бъде арестуван. И все пак, той се престори, спокойствие и безразличие. След известно време, той стана и отиде до входа на двора. Дяволът го последва и друга жена на онзи, който го наблюдаваше, но той излъга отново и се закле, че никога не е виждал Христос преди. Той падна от една лъжа в друга. Той не се отрече от себе, нито той е готов да умре за Христа.

Мъже и войници, застанали около огъня, се обърна към Петър, тъй като той е псувни и да се защити. Те го наобиколиха и каза, че начина, по който той говори, се оказа, че той е галилеянин и най-вероятно е последовател на обвиняемия. Петър се прокле и се закле в Бога, че е имал нищо общо с Христос, че той никога не го е виждал или го познавали.

Христос използва петел, за да донесе на Петър за себе си. Петел изпя и му напомни за предсказанието на Христос. В този момент, той признава, малодушие, нечестие, слабост, и достойнството на унищожаване. Той стана разбити и плака горко. Тук Петър умря, за да му гордост и доверие за самия себе си е напълно разбит.

Петелът изпя за вашата гордост и вашето доверие в себе си? Имате ли смелостта да казват, че Христос е Син на живия Бог, въпреки невярващите около вас?

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, Простете ни за доверието в себе си. Създаване в нас доверие само на Бог, така че можем да пребъдваме в Твоята истина вярно дори в часа на изкушението. Научи ни да се пази от всяка лъжа, включително малки бели лъжи, и да призная, че Ти си Божият Син, а не да ви откаже от нашето мълчание.

ВЪПРОС:

  1. Защо Петър отричат своя Господ три пъти?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:54 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)