Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 240 (Christ’s Prayer in Gethsemane)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

9. Христос молитва в Гетсиманската градина (Матей 26:36-38)


МАТЕЙ 26:36
36 Тогава Исус се приближи с тях на място, наречено грива, и каза на учениците Си, "Седни тук, докато аз отида там и да се молят." 37 Той взел със себе си Петър и двамата синове на Заведея, и почнаха да скърбят и силно се смути. 38 Тогава той им каза: "Душата ми е изключително скърбят, дори до смърт. Останете тук и бъдете будни с Мене."

Христос е имал пълно и ясно разбиране на всички страдания, които бяха преди него. Греха на целия свят ще бъде поставен върху Него. Изискванията на обратно изкупуване Него, който не е знаел грях, за да бъде грях за нас, че ние може да се превърне в Божията правда в. Всички грях за всички времена бе поставен върху Христос. И все пак, това не отслаби Христовата любов или да прекъсне работата си на изкуплението. Той страда наказанието ни, почина нашата смърт и извършва нашата преценка.

В Гетсиманската градина борбата започна, когато дяволът прошепна сърцето му. Исус, като носител на всички греха на света, ще бъдат отхвърлени и проклет от Бога. Неговата душа се отврати от мисълта за раздяла от баща си. Напълно изоставен от Своя Отец, причинени Исус да треперят, за да се отделят от общение с Бога означава унищожаване и ада. Зло някой се опита да му препречи пътя на кръста с плашещи мисли за смъртта и се опита да намери власт над него. Исус влезе в дълбините на мрака и стана изключително скърбят, дори до точката на смъртта. Той не е само скърбят за собствената си смърт, но за смъртта. Той стоеше пред този, който има властта на смъртта, сиреч дявола (Евреи 2:14).

Христос със сигурност е знаел, учениците бяха уморени. Но той иска тук, за да ни научи в полза на общението на светиите. Хубаво е да търси и да се ползва от помощта на нашите братя, когато сме в агония, за "две са по-добре от една" (Еклисиаст 4:9). Това, което Той им каза: Той казва, "Wатч" (Марк 13:37). Не само гледам за Него в очакване на бъдещето си, но внимавайте с Него в приложение към нашата настояща работа.

Кой признава, дълбочината и величието на страданията на Исус? Душата му уморен за нас, защото Той щеше да бъде отделена от Съюза на Светата Троица, за да ни въвеждат в семейството на Бог. Кой тогава е благодарен за страданията му в тази жертва? Как да се покаят за греховете си, да пребъдва в Бога?

МОЛИТВА: Нашият любим Господ Исус, ние Ви благодарим за болезнено Скръбта ви и ви хвалят за страданията на душата си. Вие сте взели нашите грехове и вина, и поемат нашата преценка и гняв като заместител за нас. Ни очисти от греха ни, и ни освети чрез Светия Вашият кръв, защото ние сме в най-добрия, незаетите служители. Ние сме в състояние да продължи в борбата ни срещу духовете на нашето време. Вие питате, живот Господ, винаги ни води в Твоето общение.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус стават извънредно скърби?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:44 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)