Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 219 (The End of the Worlds)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

9. Краят на световете (Матей 24:32-36)


МАТЕЙ 24:32-36
32 А от смоковницата научете тази притча. Когато клон вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото. 33 Дори и така вие също вие, когато видите всичко това, знайте, че е близо, при вратата. 34 Най-вероятно ти кажа, че това поколение няма да премине, докато всички тези неща се извършват. 35 Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат. 36 Но никой не знае за оня ден и час, дори не небесните ангели, а само Отец.

Христос е предсказал, че на Земята, Луната и звездите със сигурност ще отмине. Святият Дух също така разкри, тези събития на апостол Петър и им обясних, във второто си писмо, стихове 3:8-13. И все пак, Бог, в най - голяма степен състрадание, обеща да създаде ново небе и нова земя, в която правда и мир живеят. Христовите последователи ще живее с Бога като едно семейство във вечна радост.

Дръжте Христовите думи в сърцето си, защото те са най-голямото богатство на човечеството. Те ни носят от тленното към вечното, и от греха към правдата. Слушайте словото на Христос повече, отколкото гледам телевизия. Вярвайте в своята сила и да действа по съответния начин, тогава ще участваме в нов свят на Бога. Ако се налага да пътуват, да бягат от вас държава или курорт скривалище от разрушаването да дойде, най-важното нещо е да се постави Светата Библия, а не пари, злато или дрехи в чантата си, защото тя е духовна храна за душата си. Бъдете мъдри и никога не се отдели от печатното слово Господ. Думите му никога няма да се промени, дори ако цялата вселена отминава. Неговите думи са непроменяеми, и Самият Христос е Словото на Бога.

Словото на Христос е по-сигурен и траен ефект от небето и земята. Той говори? И той не го направи? (Исая 38:15) Когато стълбовете на небето и фондации на земята изчезването круша, Словото на Христос, остават в пълна мощност и сила.

Трябва да призная, че много неща ще се случат, за да проправи пътя за идването на Христос, макар че ние не знаем всички подробности. Само глупаци претендирам, че знам всичко. Христос, смирение, призна, че никой не знае часа на края на вселената, но баща му. След Своето възкресение и триумф над смъртта, Той свидетелства, че всяка власт на небето и земята са били дадени за Него. В своето видение на остров Патмос, апостол Йоан видя, че убитите Агнето е само един достоен за отваряне на превъртане и нарушаване на тюлени, включително тълкуване на последните дни. Така историята на човечеството е в ръцете на Христос.

МОЛИТВА: Господи Исусе, Ние Ти се покланяме, защото Ти си цар на царете, Господ на господарите, като Вие имате в ръцете си бъдещето на цялото човечество. За да ни даде нашата небрежност и безразличие. Научи ни да се мисли за края на вселената, която може да се приготви за Твоето пришествие, а не в отчаяние, но с благодарност. Ние Ви прослави за Вашите думи, които декларират пред нас, че Вие сте известна надежда.

ВЪПРОС:

  1. Какво Исус обяви за притчата от смоковницата?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:11 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)