Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 218 (The Clear Signs of Christ’s Second Coming)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

8. Ясни признаци на Второто Христово Пришествие (Матей 24:27-31)


МАТЕЙ 24:27-31
27 Защото, както светкавицата от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. 28, където трупа, там е мястото, където лешоядите се събират. 29 А веднага след потисничеството на онези дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят, 30 и след това знамението на Сина Ман ще се появи в небето. Тогава ще заплачат всички земни племена и ще видят Човешкия Син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава. 31 Той ще изпрати Своите ангели със страхотен звук на тромпет, и те ще съберат избраните му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.

Второто пришествие на Христос ще бъде най-важното събитие в бъдеще. Всички исторически събития до сега са били насочени към това събитие. Блажен е оня човек, който е готов да се срещне със своя крал, който идва с голяма слава.

Творецът ще дойде с всичките си сили за последната реколта. Ние сме казали: "Защото, където трупа, там орлите ще се съберат." В книгата Откровение (19:17-21) четем, че ангел от Господа призовава всички птици заедно, за да се хранят с труповете на убитите врагове на Христос. Той ще победи звяра и всичките му последователи, и установяване на Неговото царство на мира на нашата земя.

Малко преди следващите идването на Христос, промени в природата ще се проведе. Ще се закриват светлината на слънцето и луната, ще има земетресения и бушуващи морета и небесните тела ще бъдат преместени по някакъв начин. Тези промени в космоса показват също, духовна борба, защото Христос ще дойде с всичките Си ангели, триумфирайки над армиите на Сатана. Всички ще видите знака на Сина на Човека в небесата.

По това време Христос ще повиши тези, които са мъртви. Тези, които са отхвърлили Бог ще има никаква надежда, и плача, защото няма място, където да избяга от светлината на Бог. Скъпи приятели, обърнете се към Господа, докато е време! Да Го Изповядай греховете си, и кръвта на Христос ще ви очисти завинаги. Могъщата Си Дух ще ви даде живот и да сте на чист духовен човек. Без дух на Христос във вас, вие ще останете мъртъв и корумпирани. Ангелите на преценка ще ви събера и ще ви хвърли като сух влезте в пламъците на вечния огън. Но ако сте изпълнени с добротата на Светия Дух, Христос ще знаете в последния ден и да Ви покани на сватбата му заедно с всички останали вярващи. С приемането на Христос, вие ставате част от неговото духовно тяло, където Неговата светлина ще наводнят над вас. Ще бъдат претоварени в сетивата си, и Исус ще ви каже: "Не бой се, защото Аз те изкупих; съм ви нарича с името си, че вие сте мои" (Исая 43:1).

МОЛИТВА: Свят Господ, аз не съм достоен за повишаване на лицето ми яркостта на Твоята слава, която идва да ни. Прости ми горд характер, избършете моите лъжи, очисти ме от моя нечистотата, и ме освети напълно, че стана част от Твоята любов и остане член на вашето духовно тяло, подготвени за голямата ти идване. Ела, Господи Исусе, тъмнината се увеличава. Ела бързо.

ВЪПРОС:

  1. Какво е знамението на Сина Ман идва?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:09 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)