Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 207 (The Eighth Woe)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
Б - ХРИСТОС ИЗОБЛИЧАВА И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЕВРЕЙСКИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ (Матей 23:1-39) -- ПЕТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

10. Осмата Горко (Матей 23:29-33)


МАТЕЙ 23:29-33
29 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! Защото вие градите гробниците на пророците, и украсяват гробовете на праведните, 30 и казват: "Ако бяхме живели в дните на нашите бащи, ние не би съучаствували с тях в проливане кръвта на пророците." 31 Затова свидетелстват да си себе си, че са деца на онези, които загинаха пророци. 32 Допълнете и вие, прочее, мярката на бащите си. 33 змии, Рожби ехиднини!, Как ще ви избяга решението на геена?

Книжниците и фарисеите, построени големи гробници за мъченици и пророци, които са били убити в името на своето свидетелство, че от техните добри дела, те могат да избягат от наказанието да дойде. Техните предци са убити онези верни министри, така че потомците на убийците се опита да покрие срам и престъпления на тяхното племе, поставяйки величествени сгради. Христос не е бил впечатлен от усилията си и ги нарича "синове на ония, които избиха пророците." Му, осъждащи думи, Христос разтърси нечестивите лицемери, че те могат да се покаят и да се обърнат към Него. Но те следват нечестието на бащите си и уби Исус също и Божия съд ще падне върху тях.

В светия Си гняв, Господ Исус нарича тези самодоволни, "змии и пепелянки. Те са семето на старата змия, Сатана, изпълнен с измама, злоба, и отрова. Исус ги предупреди за ужасната последица от неспособността им да се покаят и да се обърнат към Него.

Ние благодарим на Исус, защото хиляди в Стария Завет чу призива си, покаяли и са се възпроизвеждали чрез изливането на Светия Дух. Свидетелство и молитвите на Неговите апостоли ни съживи и ни изпълва с надежда, защото Христос победиха в тях духа на старата змия. Те станаха извора на живата вода, пълни с чистота, истина и любов. Църквата е построена върху основата на Христос и верен министерство на Апостола.

Христос носи си неволи първи върху онези, които са получили божествения призив, като ги предупреждава за несъвършена любов и безразличие вяра. Горко ни, християни, ако не се покае искрено и служи на светия Исус, че животът му може да се всели в нас и ни води в смирение, доброта и вяра.

МОЛИТВА: Отче наш в небето, Ти си Светият и Вашето решение е просто. Ние Ви благодаря за вашата голяма търпение. Научи ни покаяние, че ние, заедно с всички наши приятели, ще бъдат разбити и обосновани, така че ние не трябва да подлежи на идещия гняв. Избави ни от нашето лицемерие и гордост. Създаване в нас ново сърце, и подновяване на непоколебим дух в нас. Не ни изпъдят от Твоето присъствие, нито Светия Дух от нас.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус осъди нечестивите религиозните хора на своето време?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:55 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)