Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 206 (The Seventh Woe)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
Б - ХРИСТОС ИЗОБЛИЧАВА И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЕВРЕЙСКИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ (Матей 23:1-39) -- ПЕТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

9. Седмата Горко (Матей 23:27-28)


МАТЕЙ 23:27-28
27 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! За вас са като белосаните гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и на ООН чистота. 28 Дори и така вие също отвън се показвате на човеците праведни, но отвътре сте пълни с лицемерие и беззаконие.

Евреите считат за мъртви тела нечисто, и онзи, който ги докосна, дори случайно, трябваше да участват в дълги и изморителна ритуали на прочистване. Това е задължение на евреите да избелите всички гробове около Ерусалим с ярка бяла вар, че поклонниците да ги избягват, защото на церемониалния замърсяване, се сви с докосване на гроба.

Исус обясни лицемерите от времето си, че и те самите себе си, изглеждаше като тези на варосани гробници. Отвън те изглеждат чисти и светли, а отвътре те са пълни със смъртта и корупцията. Всяка нечистота се засели в тях. Те са знаели за греховете си, но се държаха така, сякаш те бяха добри. Те продължиха в нечестивите си поведение и греха въпреки на изповядването на истината. Христос, наречена лицемери, лошо миришещи гробници и такъв срок се счита за сериозна обида по това време. С тежестта, Исус опита да се отърси старейшините на Своя народ от самодоволство, че те биха могли да разпознаем истинската състоянието на сърцата им. И все пак те не се покаят, защото тяхната вяра в себе си ги слепи за всичко останало. Не трябва да ги съди, но се вместо това да помолим Бог да очисти примесите в собствените си сърца.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, Вие сте на Светия. Знаеш, че всички мои дела, пословици и намеренията. Виждате ли сърцето ми и вътрешно чувство. Прости ми чистота и ме очисти от ценното си кръв, и ме изпълват с Твоя Свят Дух. Помогнете ми, че не може да претендира да бъде праведен, но да призная, че само Ти си моята правда. Моята сила, моята слабост, както и през целия си живот не са праведни, с изключение на вас и чрез вас. Вие сте вечен живот в мен. Благодаря Ти за тази голяма привилегия за мен.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава "варосани гробници" означава, когато става дума за мъже на религията?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:53 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)