Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 191 (Parable of the Wicked Vinedressers)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
A - СПОР В ХРАМА (Матей 21:1 - 22:46)
5. Исус дава четири притчи (Матей 21:28 - 22:14)

б) Притчата за нечестивите лозари (Матей 21:33-41)


МАТЕЙ 21:33-41
33 Чуйте друга притча. Имаше един човек, който е майстор на домакинство, който насади лозе, задайте го с плет, изкопа в него лин, съгради кула, отдадена на земеделските производители, и отиде в друга страна. 34 Когато наближи сезона на плодовете, той изпрати слугите си до земеделските производители, за да получи плодовете му. 35 Фермерите хванаха слугите му, един биха, друг убиха, а трети с камъни замериха друг. 36 Пак изпрати други слуги, повече от първата и да ги третира по същия начин. 37 Но после изпратено до тях сина си, като каза: "Те ще почетат сина ми." 38 А земеделските стопани, когато видяха сина, казаха помежду си: "Това е наследникът. Хайде, нека да го убие, и да се възползва наследството си. "39 Така че те го взеха и го хвърлиха вън от лозето и го убиха. 40 И тъй, когато дойде господарят на лозето, какво ще стори на тези фермери? "41 Те му казали:" Той ще мизерно унищожи тези нещастни хора, и ще отдава под наем лозето на други земеделци, които ще му дават плодове в си сезон."

Христос предупреди враговете си чрез притча за Божията любов, която надвишава цялата човешка мярка. След като не получава плодове, лозе собственик на земята, вероятно няма да бъде като пациент като собственик в притчата.

И все пак, Бог е добре да упоритите евреи за хиляда години. Тази доброта показва величието на Неговата милост и дълготърпение. Той постоянно изпраща Своите пратеници непокорни и ненаситни хора, които са отхвърлени и ги уби. Бог е заобиколен Неговите хора с опазване на стената на Мойсеевия закон, пускането на храма и олтара лин в средата на. Но всички тези обреди остават безполезни, за сърцата на физическите лица бяха заслепени и те не искат промяна.

Бог постоянство в Своята благост към тях. Той изпрати жавни служители, които също бяха злоупотребява. Той ги изпраща на Йоан Кръстител и те трябваше да го обезглавят. Той изпрати Своите ученици, за да се подготви по Неговия начин. О, богатството на търпение и снизхождение на Бога в продължаване на тази презирани и преследвани министерство. Независимо от това, обаче, те упорстваха в нечестието им. Един грях прави за друг от същия вид. Ония, които са пияни с кръвта на светиите добавите пиянство на жаждата, и все още плаче, "Дай, дай".

Най-накрая, Бог изпрати Своя възлюбен Син. Христос е Бог Зенгер. В Него Самия Бог дойде на земята, за да спечели нечестивите чрез голямата Си благост. В тази притча Христос косвено по себе си като на Божия Син и баща си като собственик на лозето. Той даде еврейската делегация ясен отговор до източника на Неговата власт. Той настойчиво иска представянето им Неговото Синовничеството и да Бащинството на Бога.

Според притчата на лозари са били водени от духа на ада в решението си да убие Божия Син. Това е целта на Сатана да унищожи Бог и Неговите последователи. Той няма милост. Плодът му е само омраза, безнадеждност, и злоба.

Божията любов трябва в края на краищата, да унищожат този зъл дух и тези, които ходят след него. Той няма да даде на Негово прошка безкрайно. Днес живеете, и утре ще умреш. Който отхвърля Божия Син избира пътя към ада, но той, който представи пред Син на Бога и Му служи вярно и любов ще влезе в царството на Отца. Какви плодове на живота си ще ви отведе до Христос, за да изрази благодарността си за спасение и разпъването Му?

МОЛИТВА: Небесни Татко, Ви прослави и ви благодаря за трайно Твоята любов и за вашето търпение със синовете на Яков. Ние взимаме от тях на Твоята милост и доброта към нас. Ние Ви благодаря за вашата голяма доброта. В същото време ние се поучим от тежко наказание на евреите според Вашето собствено капиталовложение. От решението срещу тях, ние разбираме, че ще ни отхвърлят, ако не се покае, да приеме Твоя Син, и предлагат плодовете на нашия живот към Него. Имай милост към нас и да ни помогне да приемем Исус с радост и веселие, и да му се поклонят, както ви се покланят с радост и вечна благодарност.

ВЪПРОС:

  1. Какво разбирате от притчата за злите?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:34 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)