Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 180 (Pride Among Jesus’ Followers)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 3 - ИСУС МИНИСТЕРСТВО В ДОЛИНАТА НА РЕКА ЙОРДАН ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО СИ В ЕРУСАЛИМ (Матей 19:1 - 20:34)

10. Глупав гордост сред последователите на Исус (Матей 20:20-23)


МАТЕЙ 20:20-23
20 Тогава майката на синовете на Заведея дойде при него заедно със синовете си, коленичил и иска нещо от него. 21 Той каза, че за нея, "Какво искаш?" Тя му каза, "команда, че тези мои двама сина, може да седи, един на дясната си ръка, и един на лявата си ръка, в Твоето царство." 22 А Исус отговори: "Вие не знаете какво искате. Ли да пиете чашата, която Аз съм на път да се пие и да се кръстите с кръщението, с което Аз се кръщавам? "Те му казаха:" Ние сме в състояние ". 23 Той им каза:" Вие наистина ще си пия чаша, и да бъдат кръстени с кръщението, с което Аз се кръщавам, но да седне на дясната си ръка и лявата ми ръка не е Мое да дам, но това е за които е било приготвено от Отца Ми"

Учениците не разбират това, което Исус разкри за тях приближава Неговата смърт. Техните умове бяха затворени, но те са имали мисли за блестящите престоли, обещал да ги. Майка на Яков и Йоан дойдоха при Него заедно със синовете си, унижи пред него и го пита за предоставяне на синовете си, за да седне на лявата си ръка и от дясната му ръка, когато Той управлява и царува в царството Си. Те вероятно са си представяли, че родството си право тях да направят такова искане (Йоан 19:25).

Те не осъзнават сериозността на тяхното искане. Те се опитаха чест и власт, докато Исус смяташе, на страдания и обратно изкупуване. Те желаят да се ползват с привилегии и права, но Христос е насочена към изкуплението. Те са светски, все пак той е небесен. Те не признават горчивината от чашата на Божия гняв в греховете на целия свят, които Сина решени да се пие в пълен размер.

Яков и Йоан не признават важността на час, но си помислих, че Исус ще влезе в капитала и да се възползват от трона по чудо въпреки Неговите пророчества за предстоящо Неговата смърт. Те искаха да осигури за себе си най-важният дял в царството на небето на земята. Те не се отбележи, че те паднаха в капана на изкушението и на дявола, който иска да провокира Исус да се разстрои и да действа насилствено. Божият Агнец внимателно и любезно им отговори и ги увери, че ще участва на Неговите страдания и смърт.

Колко често ние, като вярващи, търсене на високи почести, добра работа, високи заплати и ценни книжа, но не забележите безкрайната колона преследвани или нуждаещите се за последователи на Христос, преминаващи от нас.

МОЛИТВА: Свят Господ, Вие сте Божия Агнец, който отне греха на света и в сърцето си носи срам на света, но Вашите ученици погледна след тронове и корони. Простете ни, както направи с тях, ако сме дали нашето внимание към живот, удоволствие и на мамона. Помогнете ни да кажа на всички хора, с които се срещаме, че Вие сте изкупителната жертва за нас и за тях от горчив Твоята смърт. И да ни помогне, че можем да помогнем на преследвани и нуждаещите се вярващи.

ВЪПРОС:

  1. Как Йоан и Яков стават извънредно горд?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:22 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)