Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 179 (Jesus’ Third Prediction of His Death and Resurrection)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 3 - ИСУС МИНИСТЕРСТВО В ДОЛИНАТА НА РЕКА ЙОРДАН ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО СИ В ЕРУСАЛИМ (Матей 19:1 - 20:34)

9. Трети Предвиждане на Неговата смърт и възкресение на Исус (Матей 20:17-19)


МАТЕЙ 20:17-19
17, когато възлизаше Исус за Ерусалим, взе дванадесетте ученици настрана, и на начина, по който им каза, 18 "Ето, ние ще до Ерусалим, и Човешкият Син ще бъде доставен на първосвещениците и книжниците , и те ще Го осъдят на смърт, 19 и ще го предадат на езичниците, за да поругаят, да Го бият и Го разпнат и на третия ден ще бъде възкресен"

Исус отиде доброволно на кръста, за да изкупи Своите последователи. Като най-голям от всички пророци, Той знаеше предварително за Своите предстоящи страдания и горчива смърт. За трети път, Той ясно заяви на Своите ученици всички детайли с точност. Той им казал, че първосвещениците и книжниците мразеше него и последователите му. Въпреки това, той подхожда към крепостта на врага с учениците Си, знаейки, че ще бъде предаден в ръцете си в съответствие с волята на Своя Отец. Те щяха да намерят начини да го осъди, праведния, до смърт и обвиняват нежната Божия Син с богохулство, без да виждат, че те самите са били хулители. Те ще станат по-жестоко в предоставянето на Пресвета в ръцете на езичниците, които бяха смятани за нечисти, така че евреите да Го презират и не вярват в Него като обещания Месия. Езичниците сляпо се подиграват Цар на юдеите, Него бич, и го закова на кръста на срама. Исус предвиждаше всички тези събития и каза за тях буквално, че учениците Му без да се препънат. Той постепенно да ги подготви за горчив края си. Той също така са обявени за славното Му възкресение като тромпетист призива на триумфа над страдание и отчаяние.

Исус обичаше Неговите последователи. Той не ги ласкае, нито да се скрие от тях предстоящата катастрофа, но им казах истината, така че да не може да бъде нарушен, нито се страхувайте, когато дойде часа на тъмнината. Който мисли за тези декларации може да се чудя защо Исус, със знанието на точно тези и страшен подробности, не отиде в Египет, Ливан или Йордания? Защо не се скрие? Онзи, който разбира, че Исус е искал да умре за нас доброволно, отбелязва необходимостта от Неговата смърт, и че няма спасение, но от Разпнатия. Исус умишлено със Своите последователи в Ерусалим.

МОЛИТВА: Господи Исусе, благодаря Ти, защото сте решили да страдат, умират, и да възкръсне за нас. Ти ли направи това за нас, нечисти грешници, че можем да бъдем очистени чрез кръвта Си, оправдани от Вашето умилостивение, спасени от Божия гняв, и да се примири със Светия жертвен Вашият изкупление. Как можем да ви благодаря? Приемете нашия живот, време и пари, че можем да прослави и небесен Отец чрез силата на Твоя Свят Дух. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос не избяга, когато Той знаеше какво го чакаше в Ерусалим?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:21 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)