Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 168 (Infinite Forgiveness)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
4. ПРАКТИЧЕСКИ ПРИНЦИПИ НА ЦАРСТВОТО НА БОГА (Матей 18:1-35) -- ЧЕТВЪРТИ СЪБИРАНЕ НА ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

г) Инфините Прошка (Матей 18:21-22)


МАТЕЙ 18:21-22
21 Тогава Петър се приближи и му каза: "Господи, колко често, като ми съгреши брат ми, и аз му прощавам? До седем пъти ли? "22 Исус му каза:" Аз не ви кажа до седем пъти, но до седемдесет пъти по седем.

Петър признава величието на Христовото обещание на молитвата на вяра в Съюза на вярващите. В същото време той се страхува, защото той преживя, че всеки братско единство е разтърсен от множество проблеми и погрешни намерения. Със сигурност щеше да има разногласия между последователите на Христос. Те може би ще обиждат един друг неволно. Може да има някакво недоразумение между тях. Те може да се съди твърде бързо, без да мисли, че другите са ги третира с презрение.

Това не изглежда добре за нас, за да разчита на нарушенията, извършени срещу нас от нашите братя. Има нещо лош в резултат на наранявания, и ние прощаваме. Бог е Този, който държи сметка, защото той е съдията и отмъщението е Негово. Това е необходимо за запазването на мира, за да се игнорира наранявания без да се брои колко често. Прости и забрави. Бог умножава Неговата прошка и така че ние трябва. Той намеква, че ние трябва да го считаме за наш постоянна практика да прощава наранявания и трябва да се привикнат към нея, докато тя се превръща в ежедневен навик.

Петър учи чрез общение с Христос, как да практикуват прошка. Той е готов да прости на братята си седем пъти, броят на завършване. Петър знаеше, че взаимната прошка е единственият начин за запазване на стипендията. Затова е твърдо решен да бъде добър пример на учениците, като се предполага, че прошката да бъде удължен седем пъти. Но Исус го показва величието на християнската любов. Това не е достатъчно, за да се прости седем пъти, но вярващите трябва да прости на братята си 490 пъти на ден. На практика това означава без мярка, неограничен прошка. Велик е прошка, любов и прошка.

Имало един млад вярващ, който е ядосан с малката си сестра, защото тя постоянно повреден неговите играчки. За името на Исус, той решава да я прости до 490 пъти на ден, но не повече. Той започна да брои грешки и прошки му всеки ден, но дори не се доближават до 100 пъти. Течение на времето той става свикнали да прощава и прощаваща. Той никога не оставиха това райско навика да прощава, който е разработен от това духовно упражнение. Направи си постоянна практика да прости на нараняванията, които се правят за вас, попитайте Вашия Господ да ви позволи да го носи с радост, за взаимно опрощение е начин да се запази църквата.

Не мислете, че брат или сестра винаги е виновен, когато усетите, че сте били ощетени. Всеки проблем на фенсе не е винаги на една страна, но обикновено е за двете страни. Затова се привикнат към преклони главата си, а после прости на този, който те е наранил, както бихте искали от него да ти простя, защото любовта е завършването на закона.

МОЛИТВА: Благодарим Ти, Отче, защото ни поканиха на посочен от Вас стипендия в единството на Светия Дух. Твоя Син ни изкупи, така че ние може да обича и да се грижи за погрешни братя и сестри, прости им, и да се молят за тях с ръководството на Твоя Свят Дух, за молитва в истинската любов ще бъде отговорено в Твоето име. Дръжте ни във взаимна хармония, че ние няма част, но се обичаме един друг, както ни обичат.

ВЪПРОС:

  1. Колко пъти трябва и ние прощаваме на нашите приятели и роднини всеки ден?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:08 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)