Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 167 (Prohibiting and Forbidding in Christ’s Name)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
4. ПРАКТИЧЕСКИ ПРИНЦИПИ НА ЦАРСТВОТО НА БОГА (Матей 18:1-35) -- ЧЕТВЪРТИ СЪБИРАНЕ НА ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

в) Забрана и забранявате в името на Христос (Матей 18:18-20)


МАТЕЙ 18:18-20
18 Най-вероятно ти кажа, що вържеш на земята, ще са вързано на небесата, и всички неща, които се отделят на земята ще са били пуснати в небето. 19 Отново, със сигурност аз ви казвам, че ако двама от вас ще се съгласят на земята за нещо, което те ще поискат, това ще бъде направено за тях от Отца Ми, Който е на небесата. 20 Защото, където двама или трима са събрани в Мое име, там съм сред тях".

Където любовта узрява, единството на вярата се реализира. Това единство е силата на църквата. Там индивидите и групите се молят в Духа на Христа, и този Дух работи в молитвите им и им дава възможност да се отговори. Това е статистиката, нито банкови кредити, които доказват силата на църква, но присъствието на Христос в своята "молитва и вярващи членове. Именно чрез своите свидетелства, че мнозина от тях идват да прощава Спасител. Исус е дал ключовете на небето на всеки един от апостолите, а не на Петър сам. Всеки, когото Светия Дух живее в сърцето му е служител в силата на Бога, защото Господ работи чрез него.

Имате ли непрекъснато се моли кръг в църквата? Христос лично действа чрез тези, които пазят в Неговата любов. Господ ще отговори на молитвите им, ако те се молят, следвайки инструкциите на Светия Дух.

В този обещанието на Христос, за да отговори на верни молитви, ние откриваме покана да разгледа и да се споразумеят заедно, какво добро Божията воля. Ние трябва да се опитаме да живеем според Неговата воля, за да може Исус Христос може да бъде с нас. Ако не знаете волята на Господ към вашия проблем, а след това се питате какво би самият Христос направя, ако той са присъствали между вас. Потърсете вдъхновение на Духа на Христос, че можете да предложите вярва молитва и се очаква, че тя ще бъде отговорено в името на Исус Христос.

Представете си, където двама или трима християни се събират заедно, Христос е сред тях. Това е стимул за всеки малък среща.

То може да бъде малка среща по избор. Освен лично поклонение, извършвани от някои лица, и публичните услуги на цялото общество, ще има повод за две или три, за да се съберат сами, или за взаимопомощ в конференция или съвместна помощ в молитва, а не в обида на публично поклонение, но в съгласие с него. Има Христос ще бъде налице.

То може да бъде малка среща с ограничение. Възможно е да има повече от две или три, за да се съберат, но те не се осмеляват поради страх от преследване, но Христос ще бъде "в разгара на тях." Това не е множеството, но вярата и искрена преданост на поклонниците, които кани присъствието на Христос. Въпреки, че има само двама или трима, най-малкият номер, който може да бъде, но срещата им е толкова почтен и удобни, както ако те бяха две или три хиляди.

Да не забравяме, че Исус ще бъде посред вас, ако са съгласувани и обединени в името на Неговата служба и разпространението на Неговото Евангелие. Неговото присъствие е силата на Светия Дух в разгара на проблемите и опасностите, на този свят. Тогава Христос работи с вас и ви предпазва.

МОЛИТВА: Благодаря Ти милостив Господ Исус, защото обеща да бъде сред нас като Спасител и Утешител, ако ние сме обединени заедно в името на вашата услуга и за ограничаване и забрана на греховете в името на нашето свидетелство. Помогнете ни да прощаваме един на друг и да забравят греховете на другите. Ние също искаме да ни разкрие Твоята воля от Евангелието, че можем да се молим в съгласие с Вашите намерения и изпълняват Твоята воля, сред нас и чрез нас.

ВЪПРОС:

  1. Кога ще Христос да бъде сред нас?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:07 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)