Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 163 (Disciples’ Pride and the Children’s Humility)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
4. ПРАКТИЧЕСКИ ПРИНЦИПИ НА ЦАРСТВОТО НА БОГА (Матей 18:1-35) -- ЧЕТВЪРТИ СЪБИРАНЕ НА ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

a) На учениците гордост и смирение на децата (Матей 18:1-14)


МАТЕЙ 18:1-4
1 В този час учениците дойдоха при Исус, казвайки: "Кой тогава е най-голям в Царството Небесно?" 2 Исус повика едно детенце, на себе си, и го постави сред тях, 3 и каза: "Най-вероятно ти кажа , освен ако не се обърнат, и да станат като малки деца, по никакъв начин няма да влезе в Царството Небесно. 4 И тъй, който смири себе си като това детенце, той е по-голям в Царството Небесно.

Поради голямо значение в църквата евангелист Матей това събитие като въведение към четвъртото словото на Исус Христос. "Кой е най-великият в църквата?" Този въпрос все още се обсъжда днес от старейшините и епископи. Дяволът, с помощта на хитростта и измамата, се опитва да се разпространява духа на собствения си грях сред лидерите в царството на Бога. Те попадат в изкушение, оставяйки любов и смирение, и започват кавги между тях, и овцете са пръснати.

Поводът за това изкушение между гордост и смирение е все по-голям конкурс сред учениците за известност. Те отидоха, казвайки помежду си, (те са се засрамили първо да попитам Исус), "Кой е по-голям в небесното царство?" Те не исках ", които" по своя характер, че те биха могли да знаят какво милости и задължения към Еxcел, но "кой" по име. Те са научили много и проповядвал много за небесното царство, царството на Месия, а църквата му в този свят. Но тъй като все пак те бяха далеч от духовната реалност от него. Те мечтал времето царство и външния блясък и сила на ИТ. Христос наскоро бе предсказано Неговите страдания и на славата, която трябва да следват, след като той ще възкръсне. Предсказанието му са очаквали Неговото царство ще започне на земята. Сега те решиха, че е време да се борим за местата си в него. Би било добре, в такива случаи, да се говори в началото!

Учениците се стреми да видим кой ще получи видни позиции. Петър винаги е бил главен говорител и вече му е дал ключовете на небето. Той очаква да бъде решението пред-пробив, като по този начин е най-големият. Юда държеше касата и следователно се очаква да бъде министър на финансите, който той се надяваше да го маркирате като най-мощният. Йоан е бил любимия ученик, любимо на бъдещия крал, и затова се надяваше да бъде най-великият. Андрю беше първата, да се нарича, така че защо да не той да бъде предпочетен над другите?

Много се радваме да чуем и да се говори за привилегиите и слава, и не са готови да се включат в упорита работа и трудности. Те изглеждат толкова много в короната, че те забравят робство и кръста. Така учениците тук, когато те попита: "Кой е по-голям в небесното царство?"

Син обикновено се появява в копнеж на човека за чест, власт, богатство и красота. Ние всички сме изкушени от греха на Сатана - гордост. За преодоляване на тази духовна болест, Христос малко дете в средата на мъжете. Той поиска от тях да последват примера на невинността на това дете, че те биха могли да се признае, че смирение и доверие в Отца се противопоставя Целта на Сатана. Като дете е незрял, нуждаещите се и слабите в природата, така че ние сме също. Точно като дете курорти на баща му на защита и грижа за всички тревоги и страдания, ние трябва да се обръщаме към Бога по същия начин. Ако не ще влезе в небесното приемане законно приготвил за нас от Христос, ние никога няма да влезе в небесното царство. Исус усилия, за да ви отведе да разчитат изцяло на бащинството на Своя Отец. Повери живота си за величието на Неговата любов, че може да се превърне и в дете в Неговото чудесно семейство. Предимството на това приемане се осъществява чрез смирение и кротост. Исус благослови кротките, защото те ще наследят земята.

Когато учениците попита кой е по-голям в небесното царство, Христос ги провокира да мисля за това, което те искаха. Те са амбициозни, че е "най-голямата" се. Христос им казва, че ако не променят начина си на мислене, те никога няма да влезе в него.

МОЛИТВА: O Светия прослави, защото Твоя Син Исус е живял кротък и смирен по сърце, и Той иска да ни промени в Неговия образ. Избави ни от изкушението, че ние никога не може да стане горд или се стреми да се покаже, но служат тайно с вярност, за нашите имена са записани в Книгата на Живота. Простете ни за провеждане на гордост и ни мажете с нежен и милостив Духа Си.

ВЪПРОС:

  1. Защо е гордост смята за най-голямата опасност заплашва църквата?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:03 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)