Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 153 (Jesus First Prediction of His Death and Resurrection)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

м) Исус Първа Предвиждане на Неговата смърт и възкресение (Матей 16:21-28)


МАТЕЙ 16:25
25 Защото който иска да спаси живота си, ще го изгуби, а който загуби живота си заради Мене, ще го намери.

Светът търси ползите от съвременните науки и за хуманно отношение към голяма общност, но не помни Каин, убиецът, който е построил първият град, или на хората от Содом и Гомор, които са потънали в проституция в името на разкош и охолство. В допълнение към тази корупция, ние откриваме, че развитите техники в нашата съвременна епоха замърсяват и водата свят, въздуха и почвата. Ние се намираме живеят на бунище в начин на говорене. Световните състезания изпращат до катастрофа. Всички лица са участвали в този колапс. Те се счита за законосъобразно като незаконосъобразен и незаконосъобразно, тъй като законосъобразно. Такова зло се корени в нашите грешни души. Който и да продължава по този начин и не отрича себе си, ще се унищожава. Човешките същества се полагат всички усилия за изграждане на рай на земята, без да се променя сърцата на хората. Ние нямаме надежда, но в себе си отрича и осъжда на нашите мисли в светлината на святостта на Библията.

След Христос ние откриваме живот в Него, който изгражда хората и народите за Неговото царство. Този живот е белязан от задоволство и себеотрицанието, с хора се научим да бъдем честни и да си сътрудничат заедно с вярност и искреност. Но това духовно пробуждане започва само с себеотрицание и унищожаването на егоизма.

Не се заблуждавайте, за снимките, които виждаме в списанията и по телевизията не са истинския живот, те са само преувеличени фантазии. Не откриеш истинския живот без любов и саможертва. Дие мечтите си в името на Христос, забрави собствения си живот, и да го представи на Бога. Той ви предлага, в Христос, неговият собствен живот, който е пълен с свещена сила, енергия и радост, че може да стане, упълномощено да изграждат Неговото царство в тъжна и скърбяща нашия свят. Който живее с Христос живее изобилен живот и намира смисъл на живота си, но този, който се държи без Него живее плитка празния живот на радост. , Която виси на собствените си права и се бори упорито за собствените си привилегии губи на спокойствие, но онзи, който служи на Христа и страда заради него живее, благословени в мир и радост.

Христос ни заповядва да има загриженост за бедните, болните и в неравностойно положение на света. Трябва да се стремим да се намали физическите си страдания и да им помогне да подобрят начина им на живот. Въпреки това, най-важното нещо е да им предложим животворната евангелско послание, така че те да могат да разберат и следват Христос. По този начин, животът им ще се промени чрез силата на Бога. Те ще станат трудолюбиви отговорни деца на Бога, живеещи от благодатта на Христос в ръководството на Неговия Дух.

МОЛИТВА: Господи Исусе, Ти си кротък и смирен по сърце, вие се ангажира с ръководството на вашия Небесен Отец. Помогнете ни да не дълго съкровище или пари, нито се придържат към нашите права, но ни научи да се отречем от себе си и да живее послушно доволно и мирно. Укрепване на нас да се разпространи Евангелието на всяка цена, че животът ви ще бъде умножена в много вярващи.

ВЪПРОС:

  1. Как да живеем истинския живот?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:45 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)