Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 132 (Parable of the Mustard Seed and Parable of the Leaven)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
2. ДУХОВНОТО ИЗРАСТВАНЕ НА КРАЛСТВО НЕБЕ: ХРИСТОС УЧИ В ПРИТЧИ (Матей 13:1-58) -- ТРЕТАТА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

в) Притчата за синапено семе и Притчата за кваса (Матей 13:31-35)


МАТЕЙ 13:31-32
31 Друга притча им, казвайки: "царството небесно прилича на зърно на синапово зърно, което човек взе и го пося на нивата си; 32 което наистина е по-малко от всички семена. Но когато тя се отглежда, това е по-голяма от билки, и става дърво, така че въздушните птици дохождат и се подслоняват по клончетата му."

Кибритена клечка е малка, но тя може да изгори много. Така е Божието Слово. Това е като една малка искра, която може да създаде пожар, който обхваща цялата земя. Христос ни насочва към силата на Словото на Бога, че работи с обсъждане и увереност. Онзи, който щеше да свидетелства името на Христос и спасението трябва да бъде умишлено, за словото на кръста е на силата, която е в състояние да пресъздаде наново. Въпреки, че книгите, които запълват света, с техните различни учения и мисли, да прославят способността на човека и пренебрегване на кръста и какво означава тя, без книга в света е толкова широко разпространена, както Евангелието, за милиони мъже, комфорт, мощност и вечен живот от него всеки ден.

Христос оприличава себе си презрение синапово зърно, която се разрасна и стана голямо дърво, протегна до всяка част на света, като зрели плодове на народите. Косвено влияние на Христос на светските култури чрез християнски мисли е по-ефективен, отколкото ние знаем. Птици по клоните не са част от дървото. Те кацат върху дървото, като се прости листа с човките си, без да се захранването. Така тези, които печелят от Христос, но не продължи в Него. И все пак всеки, който вярва в Него, и прониква в Неговото слово, опит мир, радост и доброта в сърцето си.

МАТЕЙ 13:33-35
33 Той говори друга притча за тях. "Небесното царство е като квас, който една жена взе и замеси в три мери брашно, докато вкисна всичкото." 34 Исус говори всички тези неща в притчи на народа, и без притчи, той не говоря с тях, 35, че може да се сбъдне реченото чрез пророка, казвайки: "Ще отворя устата Си в притчи; Ще изкажа неща, скрити от създанието на света"

Когато жената се крие квас в храната, то е с намерението, че подобряване на вкуса и консистенцията цялата. Така че ние също трябва да трупам дума в душите ни, че можем да бъдем напълно осветени от него (Йоан 17:17).

Тъй като квас прави тестото полезна и готови за печене, така че Словото на Бог променя корумпиран човек, за да стане полезно и праведен. Без работа на Христос ние оставаме нечестивите, егоистични, и муден, но Святият Дух ни прави служители да се чувстват с бедните и молете се за тези, които ни пречат. Тъй като квас работи тихо и незабележимо, така, че Светия Дух работи тихо в сърцата на вярващите.

Без Словото на Бога, светът остава бедна, слаба, и е загубил. Но сега виждаме в учението на Христос силата на Бог и даровете на Неговото царство, които са скрити там. Библията е по-ценно от пречистеното злато. Дръжте много от неговите стихове в сърцето си и ще събира съкровище, което ще трае вечно. След тези думи се превърне в сила в себе си, че ще бъде в състояние да промени другите и да носи радост и удоволствие на мнозина.

Квас работи активно ферментиране на цялото тесто. "Словото на Бог е живот и активна" (Евреи 4:12). Квас работи бързо, така че няма Wорд, и все пак постепенно. Той работи тихо и незабележимо (Марк 4:26), но силно и неустоимо. Той си върши работата без шум, и това е начин на Духа, които работят, без да се провалят. Скритият квас в тестото работи задълбочено и активно, и целия свят не може да го възпрепятства общуването си вкус и текстура. Въпреки, че никой вижда как се прави, малко квас засяга цялото тесто.

МОЛИТВА: Отче, благодарим ви, защото сте посели дума в нашите сърца и домове. Ние вярваме, че не се връща невалидни, но показва своята мощ, бивш плодинг каменните сърца, и което ги прави живо дърво, което дава много плод. Моля, имплантира нашите народи с Твоя Свят Дух и започва от освещават нашите семейства, които всички ние може да стане духовно ум и добро.

ВЪПРОС:

  1. Какво научаваме от притчите на синапено семе и от кваса?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:18 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)