Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 105 (Encouragement)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

в) Троубле Насърчителна Сред (Матей 10:26-33)


МАТЕЙ 10:29-31
29 не са просто две врабчета се продават за ассарион монета? Нито един от тях пада на земята, независимо от волята на вашия Отец, 30, но дори космите на главата ти са преброени. 31 Има Затова не се страхувайте. Вие сте от по-голяма стойност, отколкото много препирам реда.

Нашият Небесен Отец е Всемогъщия, Всемогъщи. Той познава всеки врабче и се грижи за него. Нито един от тях пада на земята без обявление и волята му. Точно космите на главата ни са преброени. Ти не знаеш колко косми остават на главата си, но вашият небесен Отец. Ние не умре по случайност, нито ние страдаме напразно, но нашият любящ Отец ще преобладава в живота ни. Той ви познава, вижда, ще ви води и ви заобикаля във всяка посока. Вашата вяра в небесния си Баща ви пречи да се страхуват мъжете, защото те не са в състояние да ви лекуват, но според посоката на Неговото провидение. Баща ти е най-великият от всички. Погледни на него, а не на враговете си. Вижте отвъд тях Лицето му вид.

Ако Бог нашите косми, много по брой главите ни и се грижи за нашия живот, нашите удобства и душите ни. Той намеква, че Бог отнема повече грижи за нас, отколкото ние правим на нашите себе си. Онези, които са загрижен да си броят парите и стоки и говеда, никога не сме внимателни, за да се техният брой косми, които падат и се губят, и те никога не ги пропуснете. Но Бог космите на Неговия народ, и "не е косъм от главата им да бъдат загубени" (Лука 21:18). Не на последно място болката трябва да се направи за тях, с изключение на това, че допуска от пермисивния Неговата воля. Толкова скъпоценни за Бога Своите светии и техните живот и смърт!

Не се страхувайте съдба и божественото постановления, защото това е вашият небесен Отец, Който предопределен и вдигна към собственото му ниво като Негово дете, което дава възможност да изберете най-добрите в Христос.

МОЛИТВА: O Небесен Отец, ние Ви благодаря, че Вие сте Всемогъщият и Всезнаещият. Вие знаете нашето минало, настояще и бъдеще. Ние няма да се страхува божествена постановления, но ви благодаря за Вас нашия Отец, Който се грижи за нас и знае броя на космите на главата ни. Моля, укрепване на вярата ни, че ние винаги може да ви служи искрено в слово, дело и мисъл. Дайте нашите приятели и роднини, това духовно прозрение, че те могат да знаят, че Вие сте техният любящ Отец, Вседържител.

ВЪПРОС:

  1. Какво е съдбата и божествена постановления означават в християнството?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:38 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)