Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 104 (Encouragement)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

в) Троубле Насърчителна Сред (Матей 10:26-33)


МАТЕЙ 10:28
28 Не се страхувайте от ония, които убиват тялото, но не са в състояние да убие душата. -Скоро бойте се от оногова, който е в състояние да унищожи и душата и тялото в геена.

Тези думи са лесно да се каже, но реалността е трудно да понесе. Когато става въпрос за пред изпитания, хиппингс, подземия, огън и меч най-трудните сърце ще се тресе и се опитват да избягат, особено когато това е възможно, че те могат да бъдат избегнати чрез компромис.

Исус споменава фразата "Не се страхувам" три пъти в речта си при изпращане на Своите ученици да проповядват. Тази команда е Божествения порядък, че ние не трябва да се страхуват мъжете, смърт и Сатана, дори ако страхът дойде при нас от принцове, родители, демони и други ужаси.

Какво прави един мъж страх? Ли се страхуват страданието? Това е само въведение към смъртта. Смърт заслужават ли да се страхуваме? Не! Ако Христос излива Своя живот в нас, ние не трябва да умре, но да живее вечно! Да се страхуваме от живота отвъд завесата на смъртта? Не! За кръвта на Христос измива съвестта ни от всички нечисти актове, и Светия Дух ни утешава. Ли се боят от Бога? Не! Защото Той е наш Отец. Цялото човечество, с изключение на истински християнин, страхове и трепери, защото само Неговата присъда. Що се отнася до нас, Той ни накара да Неговите обични деца,, ако Неговата честен Дух наистина живее в нашите сърца.

Христос подсилено Своите ученици срещу тези страшни изкушения. Той ни дава една добра причина срещу този страх,, взети от литиево силата на врага. Те могат да убият тялото само, че е изключително гнева си, е в състояние да направи, ако Бог им позволява, но не повече. Те нямат право да убие или нарани душата, тъй като душата е в рамките на човек. Душата, тъй като някои мечта не заспите след смъртта, или се преустановява от мисъл и възприятие, в противен случай, умъртвяването на тялото би било убийството на душата. Душата ще бъде мъчен, когато е отделена от Бога и Неговата любов. Това е извън обсега на тяхната сила. Скръб, страдание и преследване може да ни отдели от всичко, което е в този свят, но не може да част между Бог и нас, не може да доведе до нас или не да Го обичаме, или не да бъде обичан от Него. Ако бяхме по-загрижени за душите ни, отколкото нашето богатство, ние трябва да бъдем по-малко страх от мъжете, чиято мощност не може да ни лиши от тях. Те могат само да убиват тялото, които могат бързо умират от само себе си, но не и душа, която ще се забавлява и да остане в царството на Бога, въпреки тях. Те могат, но смаже кабинета, но безценната перла остава недокосната.

Тогава как Исус се каже, че ние трябва да се боят от Бога? И че само Той може да ни хвърли в ада? Христос обявен за нас кърмата заповед се бои от Бога, ако считаме, че безопасността на нашия живот би било по-важно от достойнството и любовта на нашия Небесен Отец, и да падне далеч от нашата вяра в Христос. Тогава нашият Отец ще се промени в наш съдия, защото са ходили на Неговото спасение от страх от мъжете. Ние ще застанем пред Него и да дава сметка за всяка празна дума, която каза, всяка стотинка, която прекарахме и всяко намерение имахме. Блажен е оня човек, който вече е изповядал всичките си грехове на святия Бог. Ако не беше кръвта на Исус Христос, ние ще са претоварени от страх и отчаяние, но Исус ни спасява от гнева да дойде, че винаги можем да живеят във вечен мир.

МОЛИТВА: O Небесен Отец, Светия Дух обявен за нас, че в любовта няма страх, перфектни дискове любов страх. Простете ни малко любов за вас, ако се страхуват и страх от смъртта повече, отколкото страх. Изпълни ни с Твоята любов, че ние може да ви обича като ни обичат, и че можем да обичаме враговете си, както вие ги обичаше и пожертваха живота си за тях. Укрепване ни в любовта, че да могат да свидетелстват за Вас в думи и дела, в молитва и си помислих, че онези, които Твоя Святи Дух водачи. Отворете ушите на сърцата ни, че можем да чуем вашите посоки и да се подчиняват на думите ти.

ВЪПРОС:

  1. Как можем да преодолеем в нас страх от мъжете по отношение на нашето свидетелство?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:37 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)