Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 088 (Thousand Devils Cast Out)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

6. Хиляди дяволи изхвърлен от двама хванати мъже (Матей 8:28-34)


МАТЕЙ 8:28-34
28 Когато той дойде в друга страна, в страната на гадаринската земя, двама души, обладани от демони го срещнах там, които излизаха от гробищата, изключително ожесточена, така че никой не можеше да мине по този начин. 29 Ето, те викаха, казвайки: "Какво трябва да правя с теб, Исус, Божият Син? Нима си дошъл тука да ни мъчиш преди време? "30 имаше стадо от много прасета, които се хранят далеч от тях. "Ако ни изпъдиш, изпрати ни позволи да си отиде в стадо свине" 31 Демоните го помоли, казвайки: 32 И рече им! "отивам" Те дойдоха, и отиде в стадо свине и ето, цялото стадо на свине се втурнаха надолу по скалата в морето, и умира във водата. 33 Тези, които ги хранят избяга и отиде в града и каза всичко, включително и какво се случи с тези, които са хванати от бяс. 34 ето, целият град излезе да посрещне Исуса. Когато го видя, те помоли да си отиде от техните предели.

Исус Христос е Господ над природата и над бесовете, както и, защото те нямат право да останат там, където единственият, който е роден от Духа на Бога.

Духовете донесе сила в смъртоносна буря над езеро, за да се удави Исус и учениците Му, преди те да могат да достигнат брега. Исус, а в лодката, смъмри спиртни напитки, скрити сред бурята, млъкни бунтовниците във въздуха и изисква абсолютна вяра от Неговите последователи, че те признаха, че бесовете ще намерите право няма нито сила в тях.

Исус пътува из езерото в източната част на десет града, които са получили специални привилегии от римската власт. Той пожела да намерите покой далеч от неотложните множества състезателни след Него и от увеличаване на преследването на евреите.

Десет града, които не са евреи-култивирани, за техните хора държат стада от свине, докато евреите ги смята за нечиста.

По пътя си към града на, придружен от неговите последици, той мина между гробните пещери, издълбани в скалите на планината. Две голи обладан от демони мъже излязоха от там. Тези хора са толкова ожесточена, че никой не смееше да се движи по този път. Много пъти те са били вързани, но всеки път те лесно счупи железни вериги. Всяко тяло е страх от разрушителните и силни демони в тези мъже.

Исус не говори всяка дума, когато Той е бил нападнат от обладани от демони хора, които са спрели внезапно, както духовете в тях признават Исус. Силен вик изрече думите: "Защо да дойде при нас преди време на преценка, за да ни мъчиш? Знаеш ли, Ти си Божият Син. "Дяволи, бърз като светкавица, признава, че Син на Всевишния застана пред тях. Лъчите на Неговата святост проникваше през тях и да ги осъди. Те разбраха, че са били прокълнати да незабавно да отидат на вечно проклятие. Те молеха Исус да им позволи да живеят, дори си мислех за времето, в стадо от животни от рода на свинете, присъстващи в пасищата в близост до тях. По този просия, те признаха силата на Христос над тях, че без негово разрешение, те не може дори да боли прасе. Това е успокояващо за всички, че въпреки силата на дявола може да бъде страхотно, все пак е ограничен и не е равна на неговата злоба, по-специално, че тя е обект на органа на нашия Господ Исус Христос, нашия мощен приятел и Спасител. Сатана и неговите инструменти могат да отиват по-далеч, отколкото Той позволява, "казах аз, дотук може да дойде, но не по-далеч, и тук гордите ти вълни трябва да спре" (Йов 38:11).

Дяволите се оказаха техния произход и води стадото на 2000 прасета, за да работи в езерото и да се удави. Когато мъжете, които са били, полагащи грижи за прасетата, като видяха какво се е случило, те избягаха в града на собствениците, да даде сметка на събитието. Те също така каза на собствениците на свине, как обладан от демони мъже са доставени. Това привлече всички хора от града заедно, за да видите уникалното чудо там. Но когато видяха Исус с двамата мъже, седнали в Неговите облечени крака и в десните си умове, те уплаши от светостта на Исус и осъзнах, че нищо нечисто винаги могат да живеят в Неговото присъствие. Поради това, те предпочитат стария си култура и връзката им с нечистите духове и помоли Светият Божий да напусне! Христос в съответствие с искане от тяхна страна и си отиде от тях, защото Христос няма да се забави дълго време, когато той не е добре дошъл, нито пребъдва с тези, които не искат той да остане. По този начин, Той ги остави властта на бесовете и демоните в съответствие с тяхната воля и желание (Матей 5:1-20, Лука 8:26-39).

Ние не трябва бързо да се каже, че един човек е обладан от зъл дух. Въпреки това, ако някой непрекъснато отхвърля божествеността на Христос и Неговото Синовничеството своя Небесен Отец, или непрекъснато мрази факта и истината на Неговото разпнат, а след това може да бъде, че този човек е колективно обладан от духа на антихриста (1 Йоан 2:22-25; 4:1-5).

Някои хора живеят в депресиращата обстановка, заобиколен от нечисти духове, и са сериозно изкушен от тях. Това може да бъде резултат от тяхната предишна контакт с тези духове и на искане за тяхното застъпничество, или защото на своите консултантски гадатели да знаят за собственото си бъдеще или да получите благословен брак с помощта на тези духове.

Този, който желае да се освободи от хватката на зли духове и от свързването на тях, трябва да призная всичките си грехове пред Бога и скъса веднъж всяка връзка с тези унищожаване на духове. След това трябва да се обърнат към Исус, Синът на Бога, Който прощава греховете си и да преодолява всякаква нечиста и нечестивия дух, в името на Неговата святост и вечна сила. Христос ще излее Святия Дух в сърцето на простено, че той може да се утеши и укрепи. Когато, че е освободен от дяволи чете непрекъснато Словото на Бог в Евангелието, пази думите на Христос в сърцето си, се присъединява в духовни срещи и се моли заедно с Господните служители, на веднъж обладан ще стане напълно и решително безплатно от всички духовете. Докато той остава в общение с Христос и се ангажира да следват неговите инструкции и заповеди, той ще се настаняват безплатно!

Един възразяващият каза Матей 8:28 се споменава, че когато Той беше дошъл от другата страна на езерото Тибериас, в страната на гадаринската земя, там го срещнах двама обладани от демони мъже, които излизаха от гробищата, като има предвид, че Марк 5:2 и Лука 8:28 спомена, че там го срещнах само един човек с нечист дух.

Ние отговаряме, че Марк и Лука споменават само този, който е по-жесток, в чийто лек силата на Христос стана ясно. Това е видно от техните изявления, където насилие и ярост му се споменава в подробности, за да покаже величието на чудото на господаря си вършеше в него втвърдяване. Лечение на друго лице, е от по-малък интерес и следователно не е подчертана от тях.

Нека двама души отидат в лудница и да отговаря на две безумни лица. Те най-вероятно ще даде една и съща сметка, че Матей и Лука, по различни начини, и никой няма да се съмнява в твърдението е вярна, въпреки че един касиер споменава само един луд човек, а не друга, а вторият разказвач споменава както. Можем ли да кажем, че думите им са противоречиви? Не, но ако някой от тях се оказа това, което другият отрича, или обратното, това би било противоречива. В този случай, дефиницията на противоречие се реализира. Но благодарение на нашия Господ! Притежаваните е освободен от робството си. Исус го освободи!

МОЛИТВА: O Светия отец, ние се радваме и да ликуваме за победата на Исус над бесовете в страната на гадаринската земя и освобождаването на обладан от зли духове. Ние Ви благодарим за освобождаването на всички обладани от демони или невменяем в наши дни в името на Христос. Ние Ви прослави, защото Ти избави ни от лукавия и неговите инструменти и да ни спаси в общение с Христос. Господи, моля излея Светия Дух в тях и нас, че ние пребъдат във вас, защитени от вечния Вашето име. Вие питате, нашия Господ, да освободи демон притежава в заобикалящата ни, че царство само на Твоя Син да се прослави.

ВЪПРОС:

  1. Какво научихте от освобождаването на обладани от демони от другата страна на езеро?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:32 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)