Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 069 (The Lord’s Prayer)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
2. Нашите задължения към Бога (Матей 6:1-18)

в) Господната молитва (Матей 6:9-13)


МАТЕЙ 6:13
13 ... За твое е царството, силата и славата завинаги. Амин.

Прослава на Отца в края на Господнята молитва е отговор, благодари и се покланят на църквата.

Християни признават, че техния небесен Отец е собственик на света, защото Той е неговия създател. Той живее и правила от вечността и завинаги. Неговата истина е спазване на всички хора, дори ако те не признават неговото право.

Капитализма и социализма стана мамят правомощия. Имоти, минерали и здраве, не са собственост на физически лица или от хора. Те са собственост на нашия Отец в небесата. Това е защо ние не се покланят на бога на мамона, но дадем пари и време в нашия небесен Отец. Ние не трябва да се придържат към земните неща, но се придържат към вечното. Той е нонперишабле.

Нашият Небесен Отец е неограничено силен. Както слънцето изпраща му лъчи, ден и нощ, в космоса, без никакво намаление в ядрената си мощ, така че Той блести с Неговата любов към цялото човечество, за да ги просвети, да ги запишете и да ги предпази, дори ако те отказват. Силата на Бог е извън нашето възприятие. Понякога усещам тежестта му, когато земята шейкове или гръм тътен. Всички водородни бомби заедно формират нищо против великата сила на Всемогъщия. Вярвате ли в Неговата работа, Неговата мъдрост, Неговото присъствие с вас, и готовността му да ви спаси? Всемогъщият е вашият Отец, така че колко дълго ще остане нехаен на неговата чест и любов?

Нашият Небесен Отец е славен. Никой не може да го види, защото ние сме смъртни. Всяко физическо лице не е в състояние да влезе в Божието царство. Той се нуждае от регенерация, духовно раждане и възкресение с Христос. Без да се роди отново на Словото на Бог и силата на Светия Дух, ние не може да понесе славата на Бог. Но оня, който е току-що родена на духа на Небесния Отец да е толкова славно като слънцето. Това не излиза от себе си, но поради близостта си до нашата славна Отец. След това той ще признае, че сърцето на славата е свята любов, която иска да ни промени в имиджа на нашия Отец, че ние може да бъде славен както е Той. Целта на нашето спасение не е да бъде славен, но ни превръща в източник на слава, това е любовта.

Христос ни учи, че Бог е любов в правната форма на Отца. Той повери нас с този известен молитва безценно съкровище. Тази молитва е в действителност, "бащински молитва", тъй като тя е съсредоточена върху лицето на Отца да Го прославят и да освети Неговото уникално име. Целта на обявяването на Исус е, че знаем Отец, Неговите деца, да Го почитаме с нашето доверие и дълго, за да го видят в идването на Неговото царство на земята.

МОЛИТВА: Нашият Отец в небесата! Да се свети Твоето име. Да дойде Твоето царство. Да бъде Твоята воля на земята, както е на небето. Дай ни днес ежедневния хляб. И прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата завинаги. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Как да прослави Бога Отца?

Обобщение на Господнята молитва

Ако проникнат точно в най-важната молитва в Библията, медитират върху ценните си думи и се молим от дъното на сърцето си, ще дойде близо до баща си, който се грижи за вас и никога няма да те оставя. Какво си досега, разбират и спазват от тази божествена молитва модел? Има Всемогъщия Бог стане Небесния Отец в живота си и признаване? Говорите ли директно към Него? Ли се превърне в един от Неговите обични деца? Или пък все още са далеч от Него? Ли Му благодарим за приемането в бащинството му с постоянна вяра и доверие похвално?

Христос не само да декларира пред нас, че всемогъщия Бог е велик Творец, който е всемогъщ и вечен съдия. Той не е първото ни научи да се молим на Господ на завета, или най-възвишените магистър. Той ни поведе към собствения си баща, сподели с нас Неговите лични права и ни удостои да станат членове на Неговото вечно семейство. Чрез Единението на Исус Христос ние получаваме привилегията да се обадя на Бога, нашия Отец, защото Христос ни помири с Него. Той ни заповяда да освети името на Отца и Го приемат като център за нашите мисли и надежди, така че той може да бъде същността на нашия живот и надежда.

Въпреки това, Святият Дух вика вътре в нас, "Авва, Отче!" Самият Дух свидетелства заедно с нашия дух, че ние сме деца на Бога (Римляни 08:15 б-16). Тъй като небесен Отец ни приема в резултат на изкуплението на Своя Син, Той ни дава да се роди отново чрез Светия Си Дух, че Той ще обитава в нас. Той ни прави достойни за Неговата Бащинството и ни зарежда с неговата служба в Неговото царство и ни освещава с вечна Неговата любов. Ние, недостойните, които Той е избрал в Христос преди създанието на света, очаквам с нетърпение да го видя и да останат с Него завинаги. Той обича и копнее за всеки един от собствените си. Мислите ли, да Го обичаме, да Му благодарим и да Го прославят? Той, който открива дълбочината на Господнята молитва ще възприемат същността на цялото евангелие. Ние не вярваме в непознаваемото, далеч и страшен бог, но в близко и любящ баща, който се е прикрепен към нас завинаги в Новия Завет.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:03 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)