Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 011 (Genealogy of Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

1. Генеалогия на Исус (Матей 1:1-17)


МАТЕЙ 1:9-11
9 Ахаз стана баща на Езекия. 10 Езекия стана баща на Манасия. Манасия стана баща на Амон. Амон стана баща на Йосия. 11 Иосия роди Ехония и братята му, по време на изгнание във Вавилон.

Асирийската империя доминира в Близкия изток с голяма сила. Той е разположен между Тигър и Нил. Малката еврейска царство около Ерусалим е трън в очите на колонизатора. Така асирийците започнали да обсадят града на мира в 701 г. пр. Хр, и обсадата спря неочаквано с помощта на Господ, когато армията на Сенахирим, бил поразен от чума и около 185 000 войници са загинали всички наведнъж.

По това време живее благочестив цар на име Езекия в Ерусалим. Той е работил рамо до рамо с благороден пророк Исая,. Господ на Силите се появи на Исаия и го изпрати като могъщ пророк, за да се обади на царя и хората към покаяние и да твърдото убеждение във верността на Всевишния. Еврейският народ се разтресе, но те не се променят, нито се поднови на благочестието. Вместо това, те продължаваха да водят живот на лекота и гордост.

Сто години след това божествено чудо, благочестивия цар Джошуа дойде и направи радикална реформация, която покриваше религиозни и социални въпроси. Той събра хората и прочетете в ушите им Книгата на Закона, който е бил намерен в храма. Той поправил Господния храм и подреждат своите ритуали, така че хората може наистина да бъде осветен. Но, тъй като на практика няма възможност за преодоляване на греха, корупцията е по-дълбоко от това, което е видно.

По това време, Бог изпрати могъщ пророк Еремия (626-580 г. пр. Хр.), Който предупреди хората си, че южната част на царството ще отмине. Неговият ентусиазъм призив да се покаят все още ни привлича днес. Пророк пострада значително от преследването на неговите попове, защото видя края на царството и призова племето си политически вслушвате в разума и да се подчини на врага.

По това време, асирийците бяха победени в Месопотамия. Навуходоносор взе голяма част от културата асирийски и свойства, и принуди племето на Юда да плащат прекомерни почит към новата вавилонския цар. И когато евреите въстана против вавилонците през 597 г. пр. Хр, армиите на Навуходоносор нападната и окупира Ерусалим незабавно, и този цар предложи на еврейския народ шанс на благородните им и ги занесе в изгнание. Които все още са толкова сляп, че те дори не размишлявате над тяхното духовна и политическа слабост. Този малък племе по време на Седекия въстана през 587 г. пр. Хр, и в резултат на това градът е бил разрушен и всички те бяха взети в плен.

Божият съд не би изключил избраните Му, ако те станат корумпирани и да се отклоняват от него и не се покаят. Неговата свята любов за тях е мотивът за такова мъчение, за да се постигне покаяние, така че той може да освободи в плен и ги подновят.

МОЛИТВА: Господи, моля те, прости ми на тесния си мислене. Научи ме как да променя решението си, че не може да вземе злато, нито комфорт, нито оръжия, като бог на живота ми. Дай ми Святия Дух да освети ме за приемливо поведение в истината, чистота, любов и себеотрицание, като поведението на вашия Христос на земята. Да дойде Твоето царство, ще бъде направено в моя живот, тъй като тя е в рая.

ВЪПРОС:

  1. Как Бог защита на южното царство, и как той го предаде в плен?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:48 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)