Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Ukrainian":
Home -- Ukrainian -- Salvation - 11. Love Your Enemies!
This page in: Albanian -- Armenian -- Baoule -- Cebuano -- English -- French -- German? -- Greek -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Somali -- Spanish -- Telugu -- Twi -- UKRAINIAN -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

Чи Ти Знаєш? Боже Спасіння Готове для Тебе!
Ключовий буклет для вас

11. Люби Своїх Ворогів!


Перевірка твоєї віри та випробування твого спасіння настануть, коли ти зустрінеш важких, непокірних і жорстоких людей. Вони будуть ображати, кривдити та висміювати тебе, або у своєму фанатизмі вони можуть погрожувати тобі від імені своєї релігії. Тоді згадай Христа, котрий щедро пробачив тобі усі твої гріхи, тож і ти повинен прощати своїх ворогів від усього серця. Любов Божа спонукає тебе по-справжньому любити їх. Це не є щось нереальним чи неможливим, але це внутрішній ОБОВ’ЯЗОК, який походить від небесної сили, що мешкає у тобі. Нехай Святий Дух завжди дарує нам силу і волю виконувати заповідь Христа:

ЛЮБІТЬ ворогів своїх,
БЛАГОСЛОВЛЯЙТЕ тих, хто вас проклинає,
ТВОРІТЬ ДОБРО тим, хто ненавидить вас,
і МОЛІТЬСЯ за тих, хто вас переслідує,
щоб вам бути синами Отця вашого,
що на небі
Від Матвія 5:44-45

Слуга Божий їхав на своєму мотоциклі по пустельній місцевості. Він побачив молодого хлопця, що подорожував автостопом, який стояв на узбіччі й вказував, що йому потрібна допомога. Тож він зупинився і підібрав його. Незабаром після від'їзду водій відчув у спині пістолет і почув голос: «Зупинись, спускайся, дай мені свої гроші та паспорт!» Божий чоловік спустився з мотоцикла і спробував вийняти з кишені гаманець. Злодій чекав грошей і простягнув руку, щоб взяти їх. У цей момент водій вдарив другу руку злодія так, що його револьвер упав. Чоловік кинув враженого злодія на землю, став на коліна і, приклавши револьвер до грудей, злякав його словами: «Молися і зізнайся у своїх гріхах, бо момент твоєї смерті вже поруч. Око за око і зуб за зуб! Як ти зробив зі мною, так і я з тобою».

Злодій під коліном закричав: «Змилуйся! Будь ласка, я бідний». Християнин відповів йому: «Ти злодій і вбивця. Божий гнів на тобі. Зараз ти помреш і підеш прямо до пекла!». Але християнин продовжив: «Ось як ТИ живеш! Раніше я був схожий на тебе, але тепер, після того, як я зустрів Христа, який пробачив мої гріхи й переміг мою ненависть, я прощаю тебе. Іди з миром!».

Злодій підвівся, подивився на християнина і запнувся: «Ти справді хочеш мене відпустити? Ти не збираєшся стріляти мені в спину після того, як я пройду десять ярдів?». Тоді слуга Божий відповів йому: «Ні, але ти пізнаєш, що не я дарую тобі твоє життя, але Христос. Я не кращий за тебе, але Христос, який врятував мене, хоче врятувати й тебе. Вір у нього і дозволь йому змінити твоє життя, щоб після смерті тебе не кинули у вічний вогонь». Злодій розгублено відійшов і озирнувся на чоловіка, поки той не зник у темряві ночі.

Не кожен переживає такі драматичні історії, але у нашому повсякденному житті Христос вчить нас прощати інших і забувати те, що вони нам зробили. Ми повинні молитися за таких людей, навіть якщо вони не приймають нашого служіння. Наш Спаситель молився за своїх ворогів, поки Він висів на хресті:

ОТЧЕ, ПРОСТИ ЦИХ ЛЮДЕЙ,
for they know not what they do.
Від Луки 23: 34

Так слід мислити й жити послідовникам Христа:

Не будь переможений злом,
але ПЕРЕМАГАЙ ЗЛО ДОБРОМ.
До Римлян 12:21

Бо любов сильніша за смерть, а прощення сильніше за ненависть.

Дорогий Читачу! Якщо ти зрозумів наше пояснення про спасіння Христа, можливо, ти помітив, що це спасіння має дві сторони. Спочатку ми врятовані від гріха й останнього суду. По-друге, ми повинні нести служіння любові Христа. Порятунок потребує практичного застосування. Зрілі віруючі ходять в любові, доброті, терпінні, лагідності, смиренні та щасті. Ти справді врятований?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on September 22, 2021, at 06:41 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)