Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Norwegian":
Home -- Norwegian -- The Ten Commandments -- 12 Tenth Commandment: Do Not Covet Your Neigbor's House
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Baoule? -- Bengali -- Bulgarian -- Cebuano -- Chinese -- English -- Farsi? -- Finnish? -- French -- German -- Gujarati -- Hebrew -- Hindi -- Hungarian? -- Indonesian -- Kiswahili -- Malayalam? -- NORWEGIAN -- Polish -- Russian -- Serbian -- Spanish -- Tamil -- Turkish -- Twi -- Ukrainian? -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba?

Previous Lesson -- Next Lesson

DE TI BUD - Guds beskyttende mur Som holder mann fra å falle

12 - Tiende Budet: Ikke begjære din nestes hus2 MOSEBOK 20:17
Du skal ikke begjære din nestes hus, du skal ikke begjære din nestes hustru eller hans tjener eller hans tjenestepike, ikke hans okse eller hans esel eller noe som hører din neste til.


12.1 - Moderne fristelser

Alle som ser TV kan falle i fristelse av forførende reklamer. Du kan rush for å kjøpe de stiligste ting, signere kontrakter med forsikringsselskaper, kjøpe utsøkte parfyme, klær og sportsbiler. Listen fortsetter og fortsetter, og du aldri høre disse reklamene presentere det enkle utsagnet om Jesus: "Nekt deg selv! Vær fornøyd med det du har!" De har alltid denne meldingen, "Desire alt og kjøpe hva du ikke har."

En avis viste et bilde av en liten gutt opp til ørene i leker, utstoppede bamser, dyr, biler og spill. Den lille gutten hadde fått alt han ønsket. Ingenting han ønsket ble ikke gitt. Hva en fattig gutt! Samfunnet lavished alt på ham før han ble frustrert og drukning i verden av sin barndom.

I industrisamfunn mennesker blir påvirket av verdier i motsetning til det tiende budet. For eksempel kan en mann og en kone jobber i mange år, slik at de kan bygge sin lenge ønskede hjem. De overarbeid, og hvis en mor får en jobb hun kan neglisjere sine barn og slitasje seg ut. De drikker for mye kaffe og ta andre midler i håp om at det kan gjenopplive dem å arbeide. Resultatet er en total indre tomrom, og en opphopning av gjeld og familie stridigheter. Hvorfor? Fordi familien bruker mer penger på ting de ikke trenger, og lever over gjennomsnittet av inntekten sin.


12.2 - Er eiendeler Tillatt?

Jesus sier: "Hva gagner det et menneske om han vinner hele verden, og mister sin sjel?" (Matteus 16:26). Han sa også: "For den som vil berge sitt liv, skal miste det, men den som mister sitt liv for min skyld og for evangeliets skyld, skal berge det" (Mark 8:35). I tider med krig en bombe er nok til å ødelegge en åtte etasjers bygning i et sekund, og til slutt alt er redusert til aske. Millioner av flyktninger mistet alt de eide. I et kommunistisk land, må alle som fortsatt eier et hus eller eiendom betale skatt som er mer enn leie av en sammenlignbar flat, før han blir økonomisk dårligere ut enn noen som ikke eier noe. Gud ønsker å gi oss selv og gjøre oss i stand til å se på materielle ting fra hans perspektiv. Åndelige sannheter er mer verdifulle enn materielle eiendeler.

De som deler en arv bør ha dette prinsippet i kornet i dem, for hva godt vil det gjøre å etablere fiendskap blant slektninger på grunn av penger og eiendeler? Jesus sa: "Hvis noen ønsker å saksøke deg og ta bort tunika, så la ham få kappen også" (Matteus 05:40). Paulus forsikret oss om at det er saligere å gi enn å få! Det burde alltid være vår rettesnor i følge Jesus. Det er galt å gripe andres eiendeler. Alle som forges dokumenter eller utnytter andres naivitet er verdig Guds vrede, for Gud er en beskytter av de foreldreløse og farløse.


12.3 - Lure folk

Det tiende budet er ikke bare begrenset til å anskaffe egenskaper, men det er også forbud oppfordre kolleger, tjenere eller venner. Bare fordi ansatte misliker sin sjef eller har vanskeligheter på jobben sin ikke gir oss rett til å oppmuntre splid. I stedet bør vi utfordre dem til å bo der de er, uansett hvor mange fordelene vi eller de kan ha ved å endre steder. Vi må også holde det tiende budet i kirker, foreninger, skoler og veldedige organisasjoner, for fristende brødre, søstre eller kolleger vil ikke bringe noen velsignelser.

Det kan skape alvorlige konsekvenser hvis noen skulle forstyrre en familie anliggender og friste mannen eller kona til ab-Andon familien enhet som Gud har velsignet dem med. Ønsket om forandring, eller dyp misforståelse eller en skarp konflikt kan aldri rettferdiggjøre en slik smertefull trinn. Jesus selv sier: "Det som Gud har sammenføyd, det skal ikke et menneske skille." Hvis noen prøver å ødelegge et hjem eller få seksuelt involvert utenfor ekteskapet, han trenger å omvende en gang, endre sin holdning og være forberedt på å ta ansvar for sin familie. Da livet ville være meningsfullt for denne personen, og han ville lære å avvise og hate alle former for synd. Han ville ikke havnen slike onde tanker som å endre partnere for en natt, ferie fra ekteskap eller utprøving av andre partnere. I stedet, i kraft av den Hellige Ånd at han vil leve i ekte avholdenhet fra enhver form for synd, for du kan ikke gjøre noe bortsett fra den Hellige Ånd.


12.4 - Hva er årsaken til vår Begjær?

Det tiende budet snakker om visse mennesker og ting som vi kan ønske. I dag kan vi legge til listen: biler, musikkinstrumenter, vaskemaskiner, kjøleskap og fancy klær. Man har en tendens til å tenke at han burde ha hva andre har. Den økende levestandard er faktisk ødeleggende og utarme. Utviklingsland har startet avanserte prosjekter som får dem til å falle i gjeld til en slik grad at de ikke engang kan betale renter på gjelden lenger. De kjøpte moderne maskiner som ikke kan brukes nå fordi ingen vet hvordan å reparere dem eller erstatte de ødelagte delene. Kristi apostler visste hvorfor det var viktig å være fornøyd med hva de hadde, og bli frigjort fra økende gjeld, noe som kan ødelegge sjel og kropp. Videre Jesus sa, "Den ønsker å bli stor blant dere, skal være de tjener. Og den som vil være den første blant dere, skal være de slave" (Matteus 20:26-27). Jesus kom for å gjenopprette alle verdiene i vår verden som han ba: "Jeg takker Deg, Far, himmelens og jordens Herre, fordi du har skjult dette for de vise og forstandige og åpenbart det for umyndige. Likevel Far, for så det virket bra i dine øyne ... Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er saktmodig og ydmyk av hjertet, og du skal finne hvile for deres sjeler. For mitt åk er lett og min byrde er lett »(Matteus 11:25-30).

Paulus skrev at Gud vil ødelegge all stolthet og arroganse i en tid da bare noen få rike og viktige personer tilhørte menigheten i Korint. Endring av mål i livet og fornyelse av hjerte ga en ny mening til medlemmene av de første kirkene.

Det tiende budet ikke bare forbyr våre onde og avskyelige handlinger, men det er også fordømmer våre skjulte hensikter. Retten kan, til en viss grad, dømme forbrytelser én person, men mannens hjerte bare kan fanges av Gud. Også vi ikke helt forstår våre hjerter. Vi noen ganger ikke kan finne ut hvorfor våre venner handlet dette eller den måten. Vi er noen ganger et mysterium for oss selv. Bibelen sier: "Hver hensikt av tankene manns hjerte var bare onde kontinuerlig" (Genesis 6:5). Hvis vi måler oss mot hellighet Jesus vil vi se hvordan urent og korrupte vi er. "Alle har syndet og står uten ære for Gud" (Rom. 3:23). Dette kan også sees i et barn som forsøker å få sin måte ved kontinuerlig skriking. Barn trick hverandre, og når vi ser den arvelige synd i livet vil vi avvise den overfladiske teorien om at "barn er uskyldige". En voksende barnet øvelser hver ønske, og kan være sta og egoistisk. Sikkert, det er en forskjell mellom å tenke onde og gjør det onde. Ingen er i stand til å unngå fristelsen, men du er kalt til å motstå det onde med hele ditt hjerte. Dr. Martin Luther sa: "Jeg kan ikke hindre fuglene i å fly over hodet mitt, men jeg kan hindre dem fra hekkende i håret mitt." Vi må se fristelse fra begynnelsen, motstå det og så overvinne den. Paulus ofte skriver den greske uttrykket "Må dette tenkte aldri bli født i meg!" Jakobs brev sporer opprinnelsen til fristelse. I kapittel en bekrefter han at fristelsen er ikke fra Gud, for Gud ikke friste noen med onde. Men hvis noen er fristet han trukket bort av ønskene hans eget kjøtt og blod. Selvfølgelig, "når begjæret har unnfanget, det gir fødsel til synd, og synd når det er fullvoksen bringer frem død." Apostelen fortsetter med å si: "Ikke bli lurt, mine elskede brødre. All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, og kommer ned fra Faderen av lys, med hvem det er ingen variasjon eller skygge eller snu. Of His egen vilje Han brakte oss frem ved sannhetens ord, for at vi kan være en førstegrøde av hans skapninger "(James 1:16-18).

En kristen troende bør tillate Guds Ord til å disiplinere sitt begjær, hans mål og intensjoner daglig. Overvinne urene tanker avhenger av vår totale overgivelse til Jesus og hans evige nåde at vi kan be tillitsfullt: «Ikke føre oss inn i fristelse, men frels oss fra det onde" (Matteus 6:13). Kristne er sikker på at deres synder er tilgitt gjennom Jesu blod og holde på Kristi rettferdighet som er tilregnet dem. Derfor vil de ikke synde bevisst, for den Hellige Ånd helliggjør sine tanker og holdninger. Jesus ønsker å være en seirende Herren i alle tanker til våre hjerter. Han ønsker å lede vår kamp i livet og gi oss seier. Dette er ikke en hellig krig mot en bestemt person eller nasjon, men tydeligvis mot vår egen enorme ego, mot våre onde begjær som indwell oss og mot fristelser som assail oss fra utsiden. La oss be og tro hva vi ber: "O levende Herre og mektige Frelser. Jeg takker deg for at du har reddet meg. Vennligst ikke tillate meg å falle i denne synden igjen, men fri meg fra det og holde meg fra alt ondt som bor i meg. Vennligst ikke la den onde for å finne et fotfeste i meg. Ha meg, Herre, og bor i meg for alltid. rens mine tanker helt med blod og helliggjøre meg fullt ut med din Ånd, som min vilje og ønske kan behage deg."


12.5 - Et nytt hjerte og en ny ånd

Som vi går inn i en slik åndelig krigføring mot vår onde selv vil vi innse hva Jesus mente med "Ut av overflod av hjertet onde tankene kommer." Så, det er ikke et spørsmål om beskyttelse mot onde handlinger bare, eller enda en kamp mot bestemte synder, men det er mye mer å gjøre enn det. Vi trenger en ren samvittighet, et rent sinn og et nytt hjerte. Derfor, la oss be Jesus om å oppnå sine hensikter ved kraften i Den Hellige Ånd i oss, slik at alle områder av vår ånd, sjel og kropp vil faktisk bli helliggjort ved Ham. Ikke bare er kroppen vår onde, men også vår ånd og vår sjel. Det tiende budet tar sikte på en ny fødsel av den gamle mannen og en åndelig fornyelse av hans tanker og holdninger. Profeten Jeremia led mye for sine opprørske folks skyld og fikk den store guddommelige løfte: "Jeg vil legge min lov i deres sinn og skrive den i deres hjerter,., Og jeg vil være deres Gud, og de skal være mitt folk No more skal hver mann lære sin neste og hver sin bror sa: 'Kjenn Herren ", for de skal kjenne meg, fra den minste av dem til den største av dem, sier Herren. For jeg vil forlate deres misgjerning og deres synd jeg vil huske ikke mer "(Jer 31:33-34).

Gud ga en lignende løfte til profeten Esekiel som Han åpenbarte til ham: «Jeg vil gi dere et nytt hjerte og en ny ånd inne i dere, og jeg vil ta steinhjertet ut av deres kjød og gi dere et hjerte av kjød. Jeg vil legge min Ånd inne i dere, og få deg til å gå i mine lover, og du vil holde mine bud og gjør dem "(Esekiel 36:26-27). Kong David ba følgende bønn om omvendelse 30 år før åpenbaringen av disse profetiene:

Ha nåde til meg, Gud, i din miskunnhet, i henhold til de mange av dine barmhjertighet, slett ut mine overtredelser. Vask meg grundig fra urett min, og rens meg fra min synd. For erkjenner jeg mine overtredelser, og min synd står alltid for meg. Mot deg, du bare, jeg har syndet og gjort ondt i dine øyne, at du kan bli funnet bare når du snakker, og ulastelig når du dømmer. Se, ble jeg brakt frem i misgjerning, og i min synd mor unnfanget meg. Se, ønsker du sannheten i de indre delene, og i den skjulte delen vil du gjøre meg kjent med visdom. Rens meg med isop så jeg blir ren, vaske meg, og jeg blir hvitere enn snø. Gjør meg til å høre fryd og glede, la de ben som du har brutt, kan glede seg. Skjul ditt åsyn for mine synder, og utslett alle mine misgjerninger. Skap i meg et rent hjerte, Gud, og forny en standhaftig ånd inne i meg. Ikke kaste meg bort fra ditt åsyn, og ta ikke din Hellige Ånd fra meg. Gjenopprette til meg gleden over din frelse, og opprettholde meg med din generøse Ånd. Så vil jeg lære overtredere dine veier, og syndere skal konverteres til deg. Fri meg fra bloodguiltiness, O Gud, min frelses Gud, og min tunge skal juble over din rettferdighet. Herre, åpne mine lepper, og min munn skal vise frem din ros. For du ikke ønsker offer, eller annet jeg ville gi det, du ikke glede i brennoffer. De ofre for Gud er en knust ånd, en ødelagt og en angrende hjerte - disse, O Gud, vil du ikke forakte (Salme 51:1-17).

Den som ber denne eksemplariske bønn av David får et klart svar fra Gud. Jesus oppfylte denne profetien som han uttalte: "Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys» (Johannes 8:12). Han sa også: "Jeg er vintreet, dere er grenene Den som blir i meg og jeg i ham, han bærer mye frukt,. For uten meg kan dere intet gjøre» (Joh 15:5).

I begynnelsen av sitt virke, Jesus gjorde det klart for Nikodemus, en eldste i sitt folk: "Sannelig, sannelig sier jeg dere: Den som ikke blir født av vann og Ånd, kan han ikke komme inn i Guds rike" (Joh 3 : 5). Peter bekreftet dette løftet på pinsedagen før 3000 mennesker, "Omvend dere, og la hver og en av dere bli døpt i Jesu Kristi navn til syndenes forlatelse, så skal dere få gave fra Den Hellige Ånd" (Apg 2 : 38).


12.6 - Åndelig krigføring

Når den Hellige Ånd bor i oss vi er ikke immune mot fristelser. Men Ånden kjemper mot kjøtt og kjøtt mot ånden, og en kamp raser som Paulus beskriver det: "Ved Ånden du drept gjerninger kroppen" (Rom. 8:13). I Efeserbrevet 4:22-24 Paulus formaner, "at du setter av, om din tidligere oppførsel, den gamle mannen som vokser fordervet ved de forførende lyster, og bli fornyet i deres sinn ved Ånden, og at du legger på den nye Mannen som ble skapt etter Gud i sann rettferdighet og hellighet." Å ta av den gamle mannen betyr å hate og nekte alle våre syndige lyster alltid. Å sette på det nye menneske betyr å sette på Jesus som en ny kappe etter at han hadde hjulpet oss å overvinne vår opprinnelige egoisme.

I denne krigen kan vi lider nederlag som vi søker å leve et hellig liv. Så vi bør få opp igjen raskt og vende oss til Jesus bekjenne våre synder for ham ærlig. Når vår stolthet og selvtillit er brutt vi er forenet med Jesus igjen og oppleve Hans styrke i vår svakhet. Dette er den eneste måten å oppnå seier over det onde i oss selv og modnes i Herren. Bibelen sier: «Alle de ledet av Guds Ånd, er Guds barn." I Romerne 8:1-2, trøster Paul alle som deltar i denne åndelige krigføring, "Det er derfor ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus, som ikke vandrer etter kjødet, men etter Ånden. For loven av Ånden av livet i Kristus Jesus har gjort meg fri fra syndens lov og død. " Mens det gamle testamentet setter våre onde intensjoner og handlinger under straff av loven, gir det Nye Testamentet oss dypere kunnskap om vår totale syndighet, og på samme tid formaner oss til å godta Guds rettferdighet av nåde ved tro på Jesus Kristus. Han utdanner oss til å motta den Hellige Ånd for fornyelse av vårt sinn og vilje. Moseloven forsøker å hindre oss fra å falle, men Jesus gir oss totalt begrunnelse og kraften i Guds ånd å oppfylle hans bud. Mens det gamle testamentet avslører kaoset i livet vårt som følge av våre onde hensikter, gir vår himmelske Far oss guddommelig begrunnelse: ingen skyld, ingen straff! Jesus har allerede betalt prisen! I tillegg til vår rettferdiggjørelse utdanner han oss med sin evige Ånd å overvinne synd. Den ene treenige Gud setter oss fri fra våre synder til Hans rettferdighet, og fører oss fra nederlag til seier i kraft av sin iboende kjærlighet.


12.7 - Islam og Begjær

Islam vet ikke oppfyllelsen av loven ved rettferdiggjørelse ved tro eller seier over kjødet ved Ånden. Koranen sier: "Mennesket er skapt svak" (Sura al-Nisa 4:28). Islam, og dermed skifter en del av skylden på Allah. Det er derfor Muhammed tillatt menn å gifte seg sine konkubiner ved siden av sine fire koner at de ikke skal falle i fristelse (Sura al-Nisa 4:25). Muhammed selv giftet Zayd kone da Zayd var hans adopterte sønn. Når det gjelder dette ekteskapet fikk Muhammed en spesiell åpenbaring fra Allah som tillot ham å gifte seg Zayd kone og alle andre kvinner som ville gi seg til ham (Sura al-Ahzab 33:37,50,51).

Koranen avslører også flere ganger at Allah leder hvem Han vil og villeder hvem han vil (Suras Ibrahim 14:04 og Al-Fatir 35:8). Det er derfor ikke mye moralsk ansvar på mannen selv.

I hellige kriger, plyndring og plukke opp krigsbyttet var viktigst. Noen ganger jagerfly mistet kampene fordi de var tidlig fanget opp i å samle byttet og ta dem hjem. Noen ganger ville det være harde konflikter over tildeling av krigsbytte i krig. Materiell vinning og nytelse i begjær ofte spiller en viktig rolle i livet til en muslim. For ham autoritet og prestisje er et bevis på nåde av Allah, som er påfallende manifestere seg i livet til muslimske herskere. Ydmykhet og mildhet av Kristus er fremmed for islam.

Videre er blodig hevn ikke forbudt i islam så lenge ingen avtale om å betale erstatning ble nådd. Muhammed sendte bud personlig å myrde sine egne fiender. Manns egoistiske begjær ikke bedres hvis han aksepterer Islam, forblir alt uten endring bortsett fra at han har blitt immune mot frelsen i Kristus. Til en muslim, tro på Gud Fader er en av den utilgivelige synder. Han må prøve å redde seg selv ved sine egne gode gjerninger. Gode gjerninger er ikke først og fremst handler om nåde, men oppfyllelsen av religiøse plikter, som bekjennelse av tro, islamsk bønn fem ganger om dagen, fastende på dagtid i løpet av måneden Ramadan, gi almisser til de fattige, pilegrimsreise til Mekka, Memorisering Koranen og kampene i den hellige krigen for spredningen av islam. Tydeligvis en muslim vet nesten ingenting om hvordan hans hjerte kunne fornyes. Denne nye etableringen er ikke mulig fordi den virkelige Hellige Ånd er ukjent i islam (Sura al-Isra '17:85). En muslim forstår den Hellige Ånd til å være en skapt Guds Ånd og er normalt anses å være engelen Gabriel. Han er ikke den ånd innenfra Gud. Derfor, kultur og sivilisasjon av islam er et produkt av arbeidet i kjødet. Frukten av Ånden: kjærlighet, glede og fred, er neglisjert i islam fordi basis, er syndenes forlatelse av nåde den korsfestede, avvist.

Det er lett for mannen å bli muslim som han kan fortsette på samme måte å leve på. Hvis noen omfavner islam, kan han likevel fortsette å være polygame i Afrika og Asia. Fysiske og materielle begjær er lovet selv i paradis: spising, drikking og seksuell tilfredsstillelse. En muslim er evigheten er ingenting, men de forventede materialistiske ønskene mann (Sura al-Waqi `a 56:16-37). Allah selv vil ikke være der i det islamske paradis. Det er ingen håp om noen kontakt eller fellesskap med Allah, og det er heller en åndelig fornyelse eller kamp mot menneskets egoistiske egoisme i islam. Moralsk og åndelig, er islam langt under nivået i Det gamle testamente og makeløs i verdi til Det nye testamente.


12.8 - Kristus vårt eneste håp

Vi må sørge for at vi ikke tillater noen forakt for muslimer eller jøder, for det er ingen kristen, i seg selv, som er bedre enn noen andre. Ved troen på Kristus alene får vi rettferdighet og styrke til å leve et rettferdig og hellig liv. Jesus er vintreet, vi er grenene og ved å bli i Ham vi blir holdt fra stolthet og kan bringe frem frukten av hans Ånd. Vi kan ikke gjøre noe bra uten Jesus. Han er vår standard.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on March 12, 2014, at 08:12 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)