Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 257 (Yes, I Come Quickly!)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.7 - ИСУС ХРИСТОС ГАРАНЦИИ, ЧЕ НЕГОВИЯТ ПРОРОКУВА ЩЕ БЪДАТ ВЪВЕДЕНИ (ОТКРОВЕНИЕ 21:6-21)

5. Да, ще дойда бързо! (Откровение 22:20)


ОТКРОВЕНИЕ 22:20
20 Който свидетелства тези неща заяви, "Да, ще дойда бързо." Амин! Да произхождат, Господа Исуса.

В края на неговия Откровение Исус свидетелства на четвъртия и последен път: "ида скоро!" (3:11; 22:12.7.20) Тази тема от книгата на Откровение са многократните, така че често също бавно находчивите габровци казват и духовно твърд изслушване хората трябва да разберат най-накрая: Време наближава своя край! Целта на световната история се приближавате! На Господа и цар, спасител и съдия стойки на вратата и удари с доловимо щракване (Откровение 3:20).

Ние покаяха и променя ни ум? Ние извършва решителна преобразуване на живота ни и се съсредоточиха върху себе си заедно с нашите пари, нашите планове за почивка и нашите кариера амбициите на следващите Господа? НА ортопедични обувки, , който обича Господа, след като е бил помолен за това, което се прави през целия ден. Той отговори: "Аз съм на изчакване за Господа и освен това съм кърпене обувки!" Е Господ най-висок приоритет в живота ни или той е само на една тема наред с други неща? Ние като християни трябва да се покаят, защото Господ трябва да впечатли при нас четири пъти: "Ето, ида скоро!"

Господ каза ДА: Последната от четирите си обещания относно бързото му идва от Господа Исуса започва с малко думата "да". Този е един от най-важните думи в книгата на Откровение.

Господ каза "да" на динамиката на спасение история за с развитието в близко бъдеще. Той не откаже неговата църква докато той завършва субалпийския му обекта (Клозет 10:27-30). Единствено от идването на Исус Христос обещанията на книга на Откровение ще бъдат изпълнени напълно.

Господ каза "да" за всяка дума на неговата Откровение. Той потвърди, че всички истини които ангел вдъхновен от патриарх в неговата изгнание. Господа потвърждава това си съдебни решения както и благословии му, той съобщава чрез неговият ангел.

Господ каза "да" за неговата църква дори тя все още грешки, петна, намачквания и всякакви други дефекти. В му от препоръчителни писма до вас към църквите той настоя за всяка една от седемте църковни лидери и църквата членове за преодоляване на всички техните слабости, греховете и изкушения от силата на Светия Дух като предпоставка за неговото идване.

Господ каза "да" за вас. Той приема като да сте. Той приема ви за неговото живо училище и която възпитава ви във вашата мислене, усещане и желания така, че да се превърне в изображението на баща си и своя собствена изображение (Генезис 1:27; Матю 11:29; Римляни 8:29; и други стихове). Можете са приети от Бога. Не можете също така да приеме му и неговия план?

Господ каза "да" на мистерията на Света Троица и хърватина, той не може да направи нищо без баща си. В същото време той хърватина че Отец обитава в него, и той, син, какво прави той вижда ли баща (Клозет 5:19-23). Всички събития и всички съдебни решения на книгата на Откровение са общи действия на Бога и му агнешко в Светия Дух.

Господ каза "да" на само унищожаване на сатанински троица и оттогава до днес те продължават. Който не е готова да получавате безплатно от бащата на лежи ще влезе в осъждането на Божия Син в огненото езеро.

Господ каза "да" за себе си и за неговото идване в слава. Четири пъти той потвърждава в книгата на откровение, той е скоро и бързо и се чувстваха щастливи от всеки, който е изчакване за него. Следователно, сърцето, Господ е някои!

Как да реагираме на обещанието, че Исус дойде? В края на Книгата на Откровение сме изправени пред тест: Какво ще отговори на обещанието на нашия Господ, "Да, идвам бързо!"? Ли "Амин" да се издигне от сърцата ни "Да, ела бързо, Господи Исусе!"? Наистина ли чака за нашия Господ, Спасител и Съдия? Колко често мислим за него през деня? Ли за него и идването си като булка чака своя жених? Как да се подготвят за идването на Исус Христос в нашия живот, в нашата църква, в нашата страна и в света мисия?

Исус ни казва: "Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди". (Клозет 14:15). Колко на заповедите и препоръките на Исус в четирите евангелия знаем наистина? Исус не изисква от нас, че ние плащаме за устни услуги и са затрупани с емоция (Клозет 21:15-17), но той ще ни отговори на Страшния съд "Тъй като сте направили (или не сте го направили) на един от най-малко от тези мои братя, сте направили (или не сте го направили) за мен" (Матей 25:40-45; виж също Псалм 24:7-10 Исая 40:3-5, Матей 25:1-13 и други стихове).

Името "Исус", обаче, остава нашия комфорт, тъй като ние се чака неговото идване. Това име се споменава 13 пъти в Книгата Откровение (1:1.2.5.9 (два пъти); 12:17; 14:12; 17:6; 19:10 часа (два пъти); 20:4; 22:16.20) и всичко във всички 975 пъти във всички писания на Новия Завет. Името на Исус, който се издига над всички други имена, означава "Господ, Господ, помага, съхраняване и триумф!" Ето защо, за решаващ елемент от подготовката на идването си, смея да призная:

"Господи Исусе, смили се над нас, защото ние не сме в състояние да подготви пътя, както вие го заслужавате. Подгответе начин да ни променя нашето сърце и ум, така че ние ви обичаме и ви чакат най-нетърпеливо. Без вас ние не можем да направим нищо, но силата на духа си преодолява храчки и неспособността ни. Да, ела бързо, Господи Исусе!"

МОЛИТВА: Господа Исуса, вие сте цар на царете и Господ на господарите, и дадоха показания, че вие ще дойдат бързо. Можете са въплътени истината. Смятаме, че Вашата мечтана връщане и съжаление, че не сме в състояние да подготвят пътя, каквато подобава ви. Така че, подгответе вашия начин за нас и да се промени нашите сърцата и умовете на това ние може да ви хареса и изчакайте за вас с великолепни закопнели. Без да ви, можем да направим нищо, но силата на вашето настроение преодолява нашите хладност и неспособността. Да произхождат бързо, Господ Исус! Амин.

ВЪПРОС:

  1. Защо не Господ казват, "да"?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 12:09 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)