Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 253 (The Last Offer of Salvation)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.7 - ИСУС ХРИСТОС ГАРАНЦИИ, ЧЕ НЕГОВИЯТ ПРОРОКУВА ЩЕ БЪДАТ ВЪВЕДЕНИ (ОТКРОВЕНИЕ 21:6-21)

2. Последното предложение на спасение (Откровение 22:10-15)


На награда от Господа: Господа притежава си награда за оправдано и светии, а именно себе си! Вече Авраам беше осигурена от Бог: "Аз съм ваша щит и вашия голяма награда!" (Генезис 15:1). Господ не ви възнагради с нещо тленно, но той се дава на вас като неподкупен награда! Той се разкрива пред вас като баща си, силата си, живеят, и възкресението си. Всичко, това, което Господ е и принадлежи към него, той ни е дал в Сина Му. "Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас? Който не пожали Своя Син, но Го предаде за всички ни, как не той с него също така свободно да ни даде всички неща?" (Римляни 8:31-32).

Наградата на Христос за нас не е доход за всяко изпълнение на себе си, а сам Бог дава на вярващите единствено на благодатта. Въпреки това, въздам и възлага на Господа усърдни, верни, да вярваме и да се жертва служители и ръчни камериерки с по-голяма отговорност в неговото царство (Матей 25:21). Така старата тема на някои сестра се потвърди, "Моята награда е, че имам право да му служат."

В исляма, обаче религията е бизнес, който никой няма отново (Сура 35:29-30). Аллах ще му въздам, който цитира Корана, се моли и плаща религиозни данъчните приходи на пенсия в рая, особено, когато той се бяха сражавали в свещена война. Христос не знае този вид награда. Всичко, което той дава, е незаслужена милост! На Страшния съд няма голяма баланс, на която зли и добри дела ще бъдат претеглени. Ние ще станем праведни единствено чрез благодат, кръвта на Христос и Неговата правда. Нашата награда е сам Господ и Неговия Дух, който си прави пребивава в нас и живее в нас во веки веков. Въпреки това, той, който настоява за "собствени" приходи за своите възприетите добри дела, могат да преглеждат внимателно думите на краля и съдия, който ще съди хората според свои собствени творби (Матей 25:31-46).

Аз съм Алфа и Омега, първият и последният: Два пъти самият Бог използва настоящата посочвайки кодирана (Откровение 1:8; 21:6), който сега сина му и използва за трети път (Откровение 1:17; 2:8; 22:13) така, че да свидетел му вечен божество.

В този конкретен стих този свидетел на Бога означава, че Христос идва като последния съдия, с божествена власт, така че да даде окончателното решение за всички! След това, няма по-нататъшно съдебно обжалване. Присъдата е окончателна. Баща му е дал да го цялото решение (Клозет 3:18; 5:25-30), защото той взе греха на света (Клозет 1:29; 2 Коринтяни 5:21). Че приема неговото изкупителната жертва, като основа за Неговата правда, не дойде на съд, но вече са преминали от смърт към вечен живот (Клозет 5:24). Въпреки това, той, който отхвърля тази обосновка чрез благодатта е вече осъден, тъй като никой не е добро в себе си (Пс. 14:1-3 Клозет 3:36; Римляни 3:10-12).

Светът е създадена чрез Исуса, Божието слово. Чрез него, на агнешко месо на Бога, световната също ще бъде оценявана. Той е алфата и омегата, началото и краят. това е също така в живота си?

Последен шанс: Исус обещания в последния си красоти на книгата на Откровение (Откровение 1:3; 14:13; 16:15; 19:9; 20:6; 22:7; 22:14): блажени са онези, които изперат дрехите си! Това божие спасение че вече са били обясни от един от старците кръг на престола на Бога, "Те са дошли от голямата скръб; и са опрали дрехите си, и са ги избелили в кръвта на Агнето. Затова са пред престола на Бога и му служат денем и нощем в неговия храм; и той каза, че седи на престола се заселят сред тях." (Откровение 7:14-15).

Някои чувствителни хора, които намират кръвта отвратително и не мога да направя нищо с една религия, основана върху кръвта. Тези приятели трябва да осъзнаят,, че в Ориента кръвта се разглежда като носител на душата, както душата на човека. Бог прие в Стария завет заместническа оферти и жертва вместо незабавната смърт на грешника. Кръвта на Исус Христос означава, че той е наистина поразен поради нашите престъпления и наказанието ни определено беше върху него. Той е жертва собствения си живот от нас. От тогава сме се счита за праведен. Ние сме, така да се каже, поръсени с кръвта си, със самия себе си, и ще се считат за хора, които вече е излежал присъдата. Фразата "да се мият дрехи в кръвта на Агнето" има култ смисъл: ние се разглеждат като почистени и осветен поради подмяна на Христос.

Това божие спасение обещанието си ни показва отново, че никой няма да стане праведни поради своя работи. Дори и морално или етично най-доброто от всичко е зинер пред Бога. , Която получава наградата си от следващите Христос, като праведен и светия човек, Няма да бъде праведен и светия чрез себе си но единствено чрез на факта, че той е бил поръси с кръвта на Христос и че той си измиват изперат дрехите си в кръвта на Агнето (Евреи 10:14.22).

Докато Исус благославя всички, които ще умишлено осветен от кръвта му, той ухажва всички нечестиви и неправедните и ги моли да вземе последен шанс за тяхното спасение от гнева на Бога и неговата преценка и да имат почистените сърцата си и съвестта чрез кръвта наХристос. Завършен спасение е също на разположение за тях. Тя може да се реализира в тях веднага след като те са готови да слушат Христос, да се покаят, да умре за своята гордост, да вярват и да благодарим за това.

МОЛИТВА: Благодарим ви, небесният Отец, ви милосърден свободно син умря за нас и избърсана списъка на греховете ни в небесни сметка. Помогнете ни да ви позволяват да си скъпоценни кръв чистка и прогласете сащ напълно за никой от нас могат да произвеждат изисква правда, и вечен живот за себе си, но сина си представя спасението си, и дори сам, на онези, които вярват в Него. Благодарим ви много баща. Благодарим ви много син. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Това предотвратява много грешници от приемане на спасение подготвени за тях? Защо те пренебрегване на жилище на Светия Дух в тях?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 12:00 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)