Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 241 (The Temple is God Himself and His Lamb)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.6 - НА НОВИЯ ЕРУСАЛИМ: НА БУЛКАТА НА АГНЕШКО МЕСО (ОТКРОВЕНИЕ 21:9 - 22:5)

5. Храмът е самият Бог и неговият агнешко (Откровение 21:22-23)


Слава на Бога осветява град: Удивен и претоварени Клозет съобщава, че няма син и нямаше луна в новия град на Бога. Старият слънчевата система ще отмине, а също и лято и зима, ден и нощ. Завет между Бога и Ной ще дойде към края си, и Новия Завет в Христос ще се разгърне.

Дори и без слънце и луна новия град не ще потънат в мрак като миризлива огненото езеро, но самия Бог и си агне са му светлина и топлина, движение и сила.

Клозет вече е призната преди това, "Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина. ... Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение един с друг, и кръвта на Сина Му Исус Христос ни очиства от всеки грях. "1 Клозет 1:5.7). Също така Исая извика 700 години преди, "Стани, свети, защото светлината ти дойде и славата на Господ е възкръснал при вас!" (Исая 60:1). По-късно той добави: "Слънцето е не повече светлина денем, нито за яркостта на Луната даде светлина за вас, но Господ ще бъде да ви бъде вечна светлина, и твоят Бог твоя слава." (Исая 60:19).

По-славно от слънцето славата на триединния Бог ще освети всяко кътче и ъгъл на града му и разкрива всеки съзнателен и си помислих, така че не е в огромната си храм никакъв грях или неправда може да се намери. Никой не би могъл да понесе интензивността на слава на Бога, освен Божият Агнец ни очисти и Неговия Дух ни освети. Благодарение на нашата природа са обречени, а на избора по благодат, ние сме просветени.

Огледалото може да отразява светлината на слънцето много ефективен. Ние, обаче, не стават отразяващи огледала на слава на Бога, но светлината на Исус ще грее в нас. Той е светлината, което ще ни направи ярки светила (Матей 5:14-16; Клозет 1:4, 8:12; Ефесяни 5:8-9; и други стихове).

МОЛИТВА: Баща ни в небето, благодарим ви, че сте на оригиналния светлина, и сина си Исус е в светлината на света, че е ни чада на светлината. Вие ще двете блясък при народът на светиите и се пречиства ги така, че никакво зло намерение или нечисто смята да културата нагоре в тях, и славата си могат да преобладават в сащ и да направите сащ великолепието на вашия гостоприемност. Амин!

ВЪПРОС:

  1. Как слава на Бога просвети ни и ни правят блестящо фарове в света и в по-долу?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 11:38 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)