Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 240 (The Temple is God Himself and His Lamb)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.6 - НА НОВИЯ ЕРУСАЛИМ: НА БУЛКАТА НА АГНЕШКО МЕСО (ОТКРОВЕНИЕ 21:9 - 22:5)

5. Храмът е самият Бог и неговият агнешко (Откровение 21:22-23)


ОТКРОВЕНИЕ 21:22-23
22 Храм не видях в него, защото Господ Бог, Всемогъщият и Агнето, са своя храм. 23 На града е няма нужда от слънце, нито от луна да блясък, за много слава на Бога осветени, лампа е Агнето.

Когато е на храма? В доклада на патриарха на небесния Йерусалим отчета за ядрото е липсвало досега! Еврейския си църковни членове могат да изчака за решаващ обявяването и си задават въпроса: къде е храм на Бога в този вечен град? Те може да са шокирани в този момент, когато те четат кратка бележка на ясновидеца, "И храм не видях в Новия Ерусалим." Бог не се намират в средата на Своя народ и във вечността? В този случай всички златни и всички перли и бижута на новия град ще бъде безполезно и без никаква стойност. Ще има ново съществуване няма център, няма сила, няма живот, и нямат духовно слънце! Разбирането на Стария Завет и нейните закони и жертви се изпразва и извратен без храма. Народът на Израел трябва да се върне в храма, в противен случай те трябва да действат в противоречие със собственото си сърце.

Клозет, обаче, не е завършено изявлението си. Той даде причини за липсата на храма в Ерусалим, като посочва кратка бележка, която е отвъд мъжете, "Защото Господ Бог Всемогъщият и Агнето храма от него!" (Откровение 21:22). Тази тържествена изповед по такъв начин, така че да остава носталгия евреи и еврейски християни безмълвен. Голяма тишина може да ги иззети. Новия Йерусалим предлага много повече от стария и премина!

Дума по дума Клозет свидетелства, че Господ, Бог на Завета, вечно верен, непроменима и всемогъщ Бог не се нуждаят от храма и не обитава в Светая Светих вече след смъртта на Исус на кръста. През епохата на църквата Самата църква е Божия храм. Всемогъщият обитава с Неговата пълнота в нея и работи с Неговия Дух чрез нея (1 Коринтяни 3:16; 6:19 Колосяни 2:9-10 и други стихове). Това тайната на Новия Завет, т.е., че Исус обитава чрез вяра в сърцата ни, и че Той остава "в", се споменава повече от тридесет пъти в Новия Завет (Матей 26:26-27; Клозет 6:48-58; 14:23.25-26; 15:4-8; 17:23.26 Галатяни 2:20; Ефесяни 3:14-19; Колосяни 1:15-27 и други стихове).

Новия Завет, обаче, не спомена само, че Христос живее "в нас", но също така, че "живеем в Христа". Тази фраза "в Христос" се споменава в Новия Завет 175 пъти, които са шест пъти повече от това, факта, че Той е в нас.

Ако изповядаш, че Христос е във вас ", а след това ще свидетелстват с истината за реализацията на спасението като плод на кръста на Исус. Въпреки това, има подсъзнателно опасност, че ние мислим в егоистичния начин, както ако сме притежавали Господ Исус Христос като наша собственост, тъй като ако бяхме собственика му, но обратното е така:! Ние не можем да го притежава, но ние сме притежавали Той живее в нас чрез Духа Си, и винаги е с нас, дори до края на света (Матей 28:20), а в същото време Исус ни е включен, така че да се превърнат в активни членове на неговото духовно тяло и бърлога себе Той е главата, и ние трябва да се движат и да работят, както той обича. По този начин ние живеем и да умре "в Него" (Клозет 6:56; 14:20; 15:4-7; 16:33, 17:21, Римляни 6:23; 8:1; 9:1; 12:5; 14:14; 15:17; 16:2-27 (осем пъти); 1 Коринтяни 1:2; 4:10; 15:18.22.58; 2 Коринтяни 2:12.14.17; 5:17.21; Ефесяни 2:6.13.21; 4:1.21.32; 5:8; 6:10 и други стихове).

Христос е въздушно нападение подслон, центърът на нашата сила и нашата контролна станция. Ако въведете самолет, ще повери на живо на пилота за добро или лошо. По същия начин ние не съществуват вече сами, ако ние сме се ангажирали с него напълно и завинаги.

Духовната реалност на това правоотношение може да се види във вечния Ерусалим. Ние ще почива в Божията благодат, Дух, светлина, жива и присъствието Клозет свидетелства: "Бог е любов, и който обитава в любовта обитава в Бога и Бог пребъдва в него." (1 Клозет 4:16). Ние сме да мислим за този стих често, така че по-добре да разбираме нейния обхват и дълбочина. Бог иска да живеят сред Неговите създания по видим начин, за да ги оформя от Неговото присъствие, за да ги приемат чрез Своя Дух, да ги напълнят с тях и да ги предпазва. "Бог е дух: и тия, които се покланят него трябва да се покланят, с дух и истина". (Клозет 4:24).

Този, Който ни обича завинаги и е трикратно свято иска да ни въвлече в областта на Неговата сила в себе си, в средата на Негово Троица (Клозет 17:20-26). Той иска да бъде нашия храм, баща ни, нашата сила. По този начин, само по този начин следната заповед на Христос ще бъдат изпълнени, "Затова бъдете съвършени, както вашият Отец, Който е на небесата е съвършен!" (Матей 5:48). Тази привилегия се дава на нас вече от гаранцията на Светия Дух, но изпълнението му е приложен завръщането на Христос (1 Коринтяни 15:42-45.54-57).

Клозет свидетелства ясно, че не само Бог Господ на Силите тиранти, форми и пулсира новия Ерусалим и светите жители, но едновременно и в пълно единство с него Божият Агнец, нашият Първосвещеник, ново съществуване обхваща, държи и запазва. По същия начин, тъй като двете страни на една и съща монета, така че Отец и Синът са едно неделимо единство. Какво иска и прави, също така от друга страна иска и прави. Исус попита баща си, че можем да станем едно, както Той е в Отца и Отец е в Него. По същия начин ние трябва да се определят "в Отца" и "в Син" чрез Светия Дух (Клозет 17:20-23).

Ако усетите богатството на тези обещания, ще поклонение Бог и Неговата Агнето. За никой от нас не е достоен и може от себе си, за да бъде стълб в храма на живия Бог и да носят името на Отца и Сина и на град Ерусалим на челото му, тъй като беше обещал на църквата лидер на Филаделфия (Откровение 3:12-13).

МОЛИТВА: Благодарим ви, Отче, защото сте нашия Отец и са доставени от сащ преценка и гняв чрез Своя възлюбен Син, Който умря за нас в изкупление на греховете ни. Ние ще се поклонят пред вас в Светия Дух защото сте привлече ни за вашето семейство и единството на Света Троица, така че вашият бащински име може да бъде призрачните. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Как ли е невъзможно да стане възможно, че светият Божий живее в сащ и ние в него?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 11:37 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)