Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 229 (He Who Overcomes Shall Inherit All Things)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.5 - НОВИЯ СВЯТ НА БОГА (ОТКРОВЕНИЕ 21:1-8)

7. Той който преодолява трябва да наследи всичко; и той се Бог на дете (Откровение 21:7)


ОТКРОВЕНИЕ 21:7
7 Който преодолява, аз ще му даде тези неща. Аз ще бъде неговият Бог, и той ще ми бъде син.

Той който преодолява: На баща си в небето прави консолидирането на свидетели на Исус в неговата незаслужено гратисен бърлог на факта, че те да преодолеят страха от смъртта, особено по време на преследване. Църквите в малки Азия са застрашени от тихата когато са изправени пред с предстоящите император култ и са прибягнали до тайна среща места или да научат още любопитни неща. Исус, въпреки това, вече е впечатлен от по-рано в неговите последователи, "и не се боят от тях, които убиват тялото, но не са в състояние да убие душата: а му се боите, е в състояние да унищожи двете душата и тялото в пъкъла. Следователно големец изповяда Мене пред човеците, ще го изповяда АЗ също преди Баща ми е в небето. Но който върши бърлога мене пред човеците, ще го АЗ също бърлога преди Баща ми е в небето." (Матю 10:28.32 -33)

Господ очаква от всички Негови последователи дух обиколка, смели и мъдри свидетел на княза на живот, който дава даром водата на живота на всеки идва да го. Който има достъп до извора на водата на живота се иска да преодолее задръжките си и страха си, в името на Исус и да предложи на всички благодатта на вечен живот. Отново и отново трябва да съзерцавам, че свидетел на Исус не е някоя от тези милиарди ежедневните съобщения в медиите, напротив, то е посланието на Светия Дух и сила и създава вечен живот във всеки, който вярва в него (Клозет 6:63.68, Деяния 1:8, 1 Петрово 1:23, Яков 1:18 и други стихове). Сред хиляди заповеди на Исус Христос в четирите евангелия, в актовете, и в Книгата на Откровение заповеди за проповядване на Евангелието на всички народи имат най-висок приоритет. Който не се наблюдава Исус отказва да се подчинява на заповедите и ще се превърне закърнели в страха си.

Който се преодолява чрез силата на духа на живота, ще наследи всички неща, които Бог ще създаде в новия си свят. Апостол Павел е непоколебим със смърт пише, "Какво ли тогава да кажем за това? Ако Бог е за нас, кой ще бъде против нас? Който не пожали Своя Син, но Го предаде за всички ни, как не той с него също така свободно да ни даде всички неща?" (Римляни 8:31-32). Кой е получила живот от Бога и го споделят с други хора, ще бъде законно назначен за наследник на Бог. "Самият Дух свидетелства заедно с нашия дух, че ние сме деца на Бога: И ако сме чада то сме и наследници, наследници на Бога, и сънаследници с Христос, ако е така е, че ние страдаме с Него, че ние също може да бъде прославяме заедно с Него" (Римляни 8:16-17). С помощта на тези думи Павел, Тора-юрист, подчерта обещание от Бога чрез която Той беше обещал децата си всеобхватна наследство. (Галатяни 4:6-7).

Аз ще бъде неговият Бог, и той ще ми син: В неговата четвърта самостоятелно Откровение на "АЗ ще бъде" Бог издигат обещанието си на ново ниво. В началото на глава 21 вече сме се казва, че всемогъщия Бог ще обитава с неговия народ, "самият Бог, ще бъде с тях и те се своя народ." (Откровение 21:3) в продължение на това обещание в голямата си част епични исторически поеми 7 този термин на колективно детство който произхожда от Стария завет (изселване 4:22; Глава 32:6; Исаия 63:16; Еремия 3:4; 31:9; възбюбена 11:1; Малахия 1:6; и други стихове) е задълбочил. Тук, всеки, който вярва в Христа се нарича сина или дъщерята на Бога (Матю 6:6.4.18 ; Лука 8:48 и други стихове).

Исус е осъден на смърт, защото той нарича не само на народа на Израел като на предприятието като Син на Бога, но себе си като въплъщение на живия Бог (Матей 26:63-64; 27:43; Клозет 10:24-26 идруги стихове). Павел ни възлага приемането ни от Бога с помощта на юридически думи и в същото време потвърждава нашето духовно прераждане. Както стана ясно, от факта, че Светият Дух вика в нас, "Авва! Отец" (Галатяни 4:5-7; виж също Клозет 3:3-5; Римляни 8:14-17 и други стихове). Тази "духовен скок квантовата от нечист и виновен грешник обосновано и свято дете на Бога, ние дължим на любовта на Бог, Отец на разпнатия Христос и силата на Светия Дух. Никой човек не е достоен да наричаме Бог баща му по негова собствена! Въпреки това, в името на Исус ние имаме право да назовем това свято име в детински и бърлог начин. Синът ни е разкрил името на нашия небесен Отец (Матей 11:27; Клозет 17:4.6 и други стихове) и нека вземат участие в собственото си право като син. Той ни е преведена от този момент във вечността, от смърт в живот и от осъждане в славата на Отца (1 Клозет 3:1-2). Ние сме призовани да служат на завършване на Неговия план за спасение (Мат. 13:43; 25:34, Лука 22:29; Римляни 5:1-2 Колосяни 1:27 и други стихове). За това ние му дължим вечна благодарност. Как нашата благодарност на практика изглежда? Бог е нашият Отец! Нека всички да си ходят "вкъщи" и да видим нашия Отец в небесата (Лука 15:11-31).

МОЛИТВА: Баща ни в небето, ние ще се поклонят на вас и се радвам, тъй като сте баща ни законно и духовно чрез възлюбен Христос. Ние обичаме ви от долната част на сърцата ни и ние ви даваме благодарение на вашия бащинство и поиска от вас да предостави сащ здравина и мъдрост да ви разпространение бащински име и привилегия на нашите равнение с вас чрез Исуса изкупление сред онези, които не знаете, че те могат да се предадат сами да можете да ги е назидателно и дават духовен раждането им, не сте в сащ. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Как можете да свидетелстват, че дете на Бога?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 11:22 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)