Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 218 (God in the Midst of Men)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.5 - НОВИЯ СВЯТ НА БОГА (ОТКРОВЕНИЕ 21:1-8)

4. Бога в разгара на мъжете (Откровение 21:3-4)


Те ще бъдат народа си: Тази основна изречение на Стария завет относно международното право съдържа специални гаранции за гратисен период от Бога на хората от Израел, той разкри им от слугата си Моисей (изселване 19:5-6). Този принцип беше задълбочени и актуализиран за хората в изгнание няколко пъти 800 години по-късно и от пророците Еремия и Езекиил (Еремия 7:23; 11:4; 30:22; 31:1.33 ; 32:38 и други стихове; Езекиил 11:20; 14:11; 34:24; 36:28, 37:23 и други стихове). Който прочита тези обещания по отношение на закон, който бяха дадени от Господа на своя народ от Израел, ще признават три основни елементи:

  • Този уникален и доброто обещание на Бог за Неговите избрани хора е само в сила, доколкото е избран спазват заповедите на своя Бог на завет, живеят според неговите наредби и да направим това, което Той казва.
  • По-мъдър Бог знаеше предварително, че Неговите хора не биха се придържа към заповедите повелихме на тях, Той им, предоставено на привилегията на греха предложения и приноси за престъпление, така че те да не паднат на Неговата благодат неизбежно.
  • За тези на неговите хора, които са се покаем с разбито сърце, обаче, Господ разкри скъпоценните обещания за нов завет индикация за идването на Христос и удължаване на срока за завършване на спасението му след завръщането си:

Ето, идат дни, казва Господ, че ще направи нов завет с Израилевия дом и с Юдовия дом: Не и според завета, който направих с бащите им в деня, когато ги хванах ръка, за да ги изведа из Египетската земя; завета Си спирачка, въпреки че бях съпруг да ги казва Господ: Но това е заветът, който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ, ще положа закона Си във вътрешностите им, и да го напиша в сърцата им и ще им бъда Бог, и те ще Ми бъдат люде. И нека учат не повече всеки ближния си и всеки брата си, казвайки: Познайте Господа; Защото те всички ще ме познават, от най-малко от тях в най-голяма от тях, казва Господ: Защото ще простя беззаконие, и аз ще си спомнят греха им няма. (Еремия 31:31-34; вж. 30:18-22; 31:1, 32:38 и други стихове).

Ново сърце ще ви даде и нов дух ще вложа вътре във вас, и аз ще отнема каменното сърце от плътта ви, ще ви дам сърце от плът. И ще вложа Духа Си вътре във вас, и да ви накара да ходите в повеленията Ми, а да пазите съдбите Ми, и да ги вършите. И ще живеят в земята, която дадох на бащите ви, и вие ще Ми бъдете люде, и Аз ще бъда ваш Бог. (Езекиил 36:26-28; вж .. :11:19-20; 34:24; 37:23-24.27 и други стихове).

Тези обещания на благодатта на Господа ще бъде напълно изпълнено, само когато не повече грях ще запази святия Бог извън Неговия Дух родени деца от всички народи. Тук не трябва да забравяме, че това право за благодатта се основава на на заместническа смъртта на Исус. Без изкупителната жертва на Христа Бога, не би могъл да живее с коравовратни му хора. Агнето, което е било убито остава единственият път към Бога (Клозет 14:6). Без Исус Светия нито може да живее с лица, нито с народите.

Който чете думите на ангела в гръцките Ману-скриптове, ще се учуди, че многообразието на тези оригинални текстове не се говори в единствено число, но в множествено число: "Те ще бъдат мои народи!" Тази декларация ще бъде потвърдено чрез Откровение 21:24.26 и 22:2. Израел е след Възнесението на Христос не повече избрания народ на Бога само. Всички онези, които са призовани от народите става по същия начин на Божия народ. Петър, говорител на апостолите, основното право на Израел ", за да бъдат хората на Бога" с мощни думи за всички новороден християнин последователи и свидетелства: "Но вие сте избран род, царско свещенство, свет народ , люде, че трябва да се покаже превъзходството на Този, Който ви призова от тъмнината в Своята чудесна светлина; Кой някога си не бяхте народ, а сега сте на Божия народ, които не са получени милост, но сега сте придобили милост "(1 Петрово 2:9-10; Изход 19:6, Второзаконие 4:20; 7:6-7; Исая 43:1.21; Матей 21:43, Деяния 28:25-28; Римляни 9:24-28; Ефесяни 5:8; Откровение 1:6; и други стихове). Католическата църква не е привилегия да се прилагат тези обещания единствено на католически християни! Светите удари дух, когато той поиска и съживява всеки, който чете, смята, че и поддържа Словото на Бога (Лука 11:28).

Ние не само трябва да държи под око на нашата собствена блаженство, но следва да отговаря и за целия народ на Бога, по друг начин ще рискуват да станат духовни егоисти, въртящи се само на собствената си ос.

МОЛИТВА: Милосърден баща, ние ще се поклонят себе си, защото не сте отхвърли вашия неотстъпчив хора, но сте ги съгласува с вас чрез Исуса Христа, и покани сащ твърде да се присъединят към вашия хора. Благодарим ви и ви дават висока оценка за Исуса саможертва, който отговаря сащ да стане заслужава законно членство в ваше духовно нация. САЩ обучават как да се обаждате на чужденците са много от вас и да изготви им за вас. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Запаметите вашата покана да стане член на хората от Бога според 1 Петър 2:9-10!

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 11:08 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)