Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 190 (Judgments of the Lamb; Promises Concerning the Coming of the Messiah)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21) -- ТРИУМФ НА ХРИСТОС В НЕГОВАТА ВТОРОТО И ПОЯВАТА НА НОВ СВЯТ
ЧАСТ 7.1 - ВЪВЕДЕНИЕ: НЕ СЕ ПОКАЕТЕ, ЗА КРАЛСТВО НЕБЕТО Е ВИНАГИ ПОД РЪКА!

1. Решенията на Агнето на Бога


Който прочитания в молят начин на първия осемнадесет глави на откровение на Христос на патриарх Джон, който е бил изгонен от римляните на пустинен остров на Патмос в Егейско море, Могат да признават, че курсът решения, които са се на следващите повече и по-интензивно са повтарящ се мотив покана за покаяние на всички народи.

Апокалиптичен на пътници разкриват мъже в резултат на тяхното презумпция без Бог под влияние на победоносната първо водача: нищо повече от войната, мъртви, повишаването на цените и скандални несправедливост са резултатите от неговата Антихристиянска царства, Диктатури и демокрации. "Има никакъв мир, казва Господ, за нечестивите." (Исаия 48:22, 57:21, 59:8). И по този начин на втория водач бе даден на мира от земята като преобладаващата част от търсени и желаят да живеят без само истинската Бог и без неговото убития агне.

На тромпет съдебни решения се разклаща на полагане на харесват мъжете шокиращата земетресение, така че те да могат да признаят благодатта на техните създател и връщане бяха отпивали му. Пророк Еймъс вече говори пред къщата на Израел: "Търсене на Господа, и ще изживеете" (Еймъс 5:6). Въпреки това оттогава и до днес само няколко души са следните призива на Господа, въпреки съдебни решения. Те предпочитат сами ще развали общото впечатление взаимно от войните на прекратяване вместо подаването на нежна агнешко от Бога чрез изправено покаяние.

На двама свидетели в светите ще трябва да положи основите на язви на Господа, с които в дните на стария не е направил Египет сполетя, от избрания народ, така че те да се обърнат от техните изобретателния разузнаване, Любовта на пари и лицемерието в резултат от техния правен религия. Когато Антихрист ще са причинили смъртта на двама пратеници на Агнето, тежки земетресението е да унищожи много части от светия град. Независимо от това, само на няколко от еврейския народ и от нации ще се влюбят в Всемогъщият но от страх вместо на отчетните уважение за неговия агне.

Решението на чаши на Божия гняв ще надхвърли предходните решения предупреждение и е почти непоносимо да се живее на земята. Но дори и тези тежки наказания на Агнето няма да доведе до реформа на горделиви мъже, вместо неверието им ще се превърне в обществени богохулства. Синът на нечестивите ще има мъже под контрол по такъв начин, така че заедно притежавали може да доведе няма покаяние. Те няма да отрече съществуването на Бог, но ще го мразят, го държи отговорен за тяхното страдание и язви, и в бунта си срещу Бога подготвят война на унищожение срещу идващия Христос.

Въпреки това, за увеличаване на интензивността на съдебни решения на Бога за всички мъже трябва да ни не отвлича вниманието от много предмет на книгата на Откровение: Исус себе си разкрива на Джон на Патмос така, че да се обадите църквата му да се покаят.

На пречистване, подновяване, съсед със святост и дръпнат покаяние трябва да започне с отговорни служители на Исус Христос. Ако няма обновяване на ума и връщането на агнешко месо на Бога сред призова на народите, също така"света няма да се покаят. Затова, последният съдебно решение ще започне с "мъжка проститутка Вавилон", т.е. с либерална, ориентирани към синкретична църкви и с влиятелни синагоги, ще бъде най-накрая консумирани от Антихристиянска свят.

В случай, че нарастването на Господа трябва да желаят да поддържат някои от негови светии в последната битка между небето и ада като свидетели срещу Антихрист и неговите последователи, след това на принц от този свят няма да бъде в състояние да ги убият, Без значение в какъв "голяма мощност и плавателни съдове" той може да приведе в действие. Изглежда все повече и повече от света се ограничава от господство на злото, но победата на скромен агнешко на бога на кръст вече е завършен! На голям брой му мъченици и преследват последователи не е умряло но живее с Него в вечността. На земята на орган на Христос изглежда да се дават в следните разбивки и унищожени, Като веднъж при Голгота, но е в противоречие на случай! Живите Господ ще се върнат заедно с слугите си, за да достави своите земята от органа на сатана.


2. Обещанията за идването на Исус Христос в Стария завет


На разбъркване обещания на затваряне на Христос са били известни към църквите в малки Азия тъй като проповядваше на Апостол Павел (Актове 20:17-38). В Ерусалим членовете на християнска църква е продавала техните полета и собственост с цел да се изчаква скоро предстои идващи от техните Господ и спасител, те живеели в Кристиан комунизма на взаимно любов с висока оценка и хваления; Нехристиянските евреи също чакали за разчупване на Исус Христос, обеща в техните писанията и ще ги отведе обратно след унищожаването на Ерусалим (след Христа 70) От топлината на изгнание в страната си.

Господ предназначени с Откровение на Йоан за укрепване на църкви в Мала Азия, съставени от месиански евреи и християни образуват елинистическата фон. В началото на гоненията в Римската империя, те трябва да се утеши със сигурното знание, че не предстоящите трудности или смърт, но Победоносец пришествие на възкръсналия Господ ще бъде най-важното събитие в близко бъдеще. Обещанията на Стария Завет трябва да помогне, за да ги държи пламенна надежда и нетърпеливи чака обещаният Месия:

Всемогъщият каза на Авраама, "във вашата семена, всичките народи на земята се благослови." Апостол Павел по-късно доказа, че "семена от Авраама" е едно лице, Исус Христос (Генезис 22:18; Галатяни 3:16).

Яков свидетели когато той бе благословията синовете му, че на Юда отиде напред той когото принадлежи пищно украшение наподобяващо широка яка и покорност на оон е неговата (Генезис 49:10; Исаия 2:3; Джон 4:22-26 и 39-42).

Моисей потвърди, че хората, "Господ вашият Бог ще се вдигне нагоре за вас пророк като мен измежду собствените си братя, и да го трябва да слушате." Глава 18:15; виж също 18:18; Еремия 23:5; Джон 1:21,45; 6:14; 7:40; Актове 3:22; 7:37).

На езическо гадател Валаам отиде с Валаковите свидетели, "Няма да влязат в звезда на Якова .... На Якова, дойде той каза, че има господство!" (Номера 24:17б-19 ).

Цар Давид получени от господар на успокояващ обещанието си, "когато вашите дни трябва да бъдат изпълнени, и вие трябва да спят с бащите ви, аз ще създаде своя семена след ви, които се процедира на вашия пукна, и аз ще установи неговото царство. Той се строеж на къща за името ми и аз ще установи престола на неговото царство за досега. Аз ще Му бъда Отец, и той ще ми син." (2 Самуил 7:12-14; Псалми 2:7; 89:27; Лука 1:32; Евреи 1:5).

В псалми 2 Господ е в обръщение към обеща Исус Христос, ще стане плът хиляди години по-късно във Витлеем, "Вие сте ми син; този ден съм принасяше единородния си. Поискай от Мене и Аз ще ви даде народите за вашия наследство, И земните краища за вашето притежание. Ще ги прекъсване с пръта на ютията; ще ги арматурното табло на парчета като потър на плавателния съд." (Псалми 2:7б-9; Даниел 7:13-14; Актове 13:33; Откровение 2:27; 12:5; 19:15)

Тъй като дните на тези обещания на идващия Месия се нарече Син на Давид. На Давидовия Син ще дойде като цар и свещеник, така че двете министерства ще бъдат обединени в един човек. Според еврейската въображение, той се очаква до сега като триумфално и непобедим суверен.

В Стария завет няколко песни са насочени към Давидов Син. В едно от тях Бог говори както следва: той трябва да се оплаквам ми рече: Вие сте баща ми, моя Бог, и на скала на моето спасение. Също така ще го направя ми роди първородния, По-висока от земните царе. Моят милост ще мога ли да си запазя за него, за до вечни векове; и ми завет, поставка бързо с му. Неговата семената също така ще мога да издържам на досега, престола си в дните на небето. (Псалми 89, 26-29).

Що се отнася до идването на Исус Христос обеща, Исаия, разграничени пророк, получен изключително Откровение: За нас дете е роден, рече: сащ син е даден: и правителството се при неговото рамо: и неговото име се нарича чудесно, съветник, Могъщата Бог, вечния баща, Принцът на мира. На увеличението на неговото правителство и мир не трябва да има край, при престола на Давида и на неовото царство, да го, И да се установи с решение на съда и с правосъдието отсега нататък дори за досега. Ревността на Господа на силите ще извърши това. (Исаия 9:6-7; Вижте също и 7:14; 11:1-5)

По-късно, след като депортирането на мнозинството от еврейския народ в изгнание в Вавилон на Божиите обещания по-интензивни по отношение на следващите избавител, спасител, спасител и Виктор. След това обхвата на спасение не е по-дълго с ограничен достъп в Израел но сега включва всички народи. (Исаия 42:1-7; 49:5-6; 51:4-5; и други стихове). Тук, в един уникален начин на замяна на служител на Бога по преценка на Всемогъщият, В наказание и страдащи бе признат за най-важната цел на неговото идване и като задължително условие на неговото второто: със сигурност той е поемат нашите и извършва нашите болки: ние все още не почитате твърде му възраст, поразил на Бога, и удари. Но той бе ранен за нашите беззакония; той бе перспескивите за нашите неправди: (телесно) наказание на нашите мир бе на него; и с неговата ивици ние се излекуват. (Исаия 53:1-12; тук стихове 4-5)

Исая призна, че е никой друг освен самият Господ, и тури в конкретни условия, как светът трябва да се подготви за идването на Месия: Гласът на онзи, който вика в пустинята: Пригответе пътя на Господа,Направете в безводното място прав друм за нашия Бог. Всяка долина ще се издигне, и всяка планина и хълм ще се сниши и Кривите места ще станат прави, и неравните места поле и славата на Господа ще се яви, и всяка твар купно ще я види: устата Господни изговориха това. (Исая 40:3-5)

Са мощни и лични жалби да се подготвят за идването на Христос в Стария Завет. Който ги следва в молитва начин ще се ускори и да се трансформира от тях: Стани, свети, защото светлина дойде и славата на Господ е възкръснал върху вас. Защото, ето, тъмнина ще покрие земята, и мрак племената, но Господ ще възникне при вас, и славата Му ще се яви вас. И народите ще дойдат при светлината ти, и царете на бляскавата ти зора. (Исая 60:1-3)

Следващите Христос въвежда сам вече в книгата на пророк Исаия: в обръщение към народа си и всички езичниците пряко и разкриване на тайните на неговата лице: "Духът на Господа Бога е на мене; Тъй като на Господа е помазал ми да благовестявам рече на; той е изпратил ми за превързване на разбито сърце, да обяви свобода на пленниците, и откриването на лишаване от свобода за ония, които са обвързани; Да проглася благоприятната Господна година на Господа, и деня на отмъщение на нашия Бог; за по-голямо удобство всички, които плачете; (Исаия 61:1-2; виж също стихове 3-5; Лука 4:18)

Пророк направи Михей получи сензационни пророкуват, 750 години преди раждането на Исус Христос, а именно на мястото на стесненото влияние му: Но, Витлеем, макар че можете да бъде малко сред хиляди Юда, все още не са определени от вас, той излезе ми е да се владетел от Израел; чиято наблюдават случващото се назад са били от старите, от постоянен. (Направи Михей 5:2)

Пророк Захария циркуляра за челно рязане в неговата визия на триумфиращите влизането на Христос в Ерусалим: Радвайте се в голяма степен, О сионовата дъщеря; отправя обиди, дъщерьо: ето, царят ви идва с вас: той е просто, и като спасение; утешава смирените, и езда при осел, и по са жълт кантарион на лаговете на доц. И аз ще спре колесницата от Ефрема, на кон от Ерусалим, и на битка носа се прекъсва: и той се изказват мир рече на езическо: и му господство се от морето дори и в открито море, и от река дори в краищата на земята. (Захария 9:9-10)

Той е от решаващо значение разрешение на Исуса, син на човек, след като неговата напорните (нагнетателните) е била разкрита на пророк Даниел: видях през нощта визии, и, ето, една като Човешкият Син дойде с облаци от небето, и дойде в най древната дни, и доведоха го близо до пред него. И е имало му е даден господство, и слава, и кралство, че всички хора, нации, и на всички езици, следва да му служат: му господство е постоянен господство, които не преминават далеч, и неговото царство, които не трябва да бъдат унищожени. (Даниел 7:13-14; Откровение 5:1-14)

Цар Давид трион на срещата на върха в живота на Исус Христос и бе подчертано в следните псалми: рече Господ на моя Господ: Седи на отдясно ми, докато аз неприятелите си вашия табуретка. "Господ ще изпрати на буталния прът на вашето съдържание от Сион: правило в разгара на неприятелите си. Хората ви се желае в деня на вашия мощност, в красоти на светост биде със сила обявен от утробата на сутрин: получавате точката на оросяване на вашия младежта. (Псалми 110:1-3)

В допълнение пророк Захария чу особени думи за идването на Месия в последните дни: Тогава Господ ще излезе и воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой. И нозете Му ще застанат в оня ден при на Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток, и на Елеонския хълм ще се привърже в разгара него към изток и към запад, и трябва да има много голяма долина; и половината от хълма се оттегли към север, и половината му към юг. ... И Господ мой Бог ще дойде, и всичките свети ангели с него. ... И Господ ще бъде цар над цялата земя: в оня ден Господ ще бъде един, и неговият едно име. (Захария14:3-9, тук стихове 3-4, 5б, 9)

На апостола Джон се състоя в книгата на Откровение обещание от решаващо значение за по-голямата част от юдеите относно идването на Исус Христос от пророк Захария; и той ще премине в този ден, че аз ще се стреми да унищожи всички народи, които са против Ерусалим. И аз ще налейте при на Давидовия дом, и от ерусалимските жители, духа на гратисен период и на молитви: и те трябва да разгледа при когото са продупчени, и те трябва да скърбим за него, тъй като една скърби за неговата само син, и се горчивина за него, като е в горчивина за му роди първородния. (Захария 12:9-10)

На ключови фраза на това обещание да Захария (в курсив) е дал показания от Клозет в Откровение 1:7 с израза "Така се! Амин" като Божието обещание, които ще бъдат изпълнени неудържимо.

На прага на повратна точка в историята Йоан Кръстител пророкуваха на следващите Исус Христос в твърд съдия в първоинстанционния съд: И сега също така на коаксиалния кабел е, рече: корен на дървета: поради тази причина всеки дръвце, което не приведе добър плод е изсечен надолу, и хвърли се в огън. И наистина аз ви кръщавам с вода покаяние, но че той идва след ми е по-силен от мене, чиято обувки не съм достоен да носят: Той ще ви кръсти със Святия Дух и с огън: чиято вентилатора е в ръцете му, и той ще старателно продухване си етаж, и се събират му пшеница в хранилище; но той ще изгори нагоре разпръсквача с неугасим пожар. (Матю 3:10-12)

Въпреки това, когато Исус Христос е бил кръстени в Йордания, Йоан Кръстител признато на тайнствеността на син на Мария, пастирско богословския за завой и разкрива смело какво Исус Христос наистина е: На следващия ден Джон като видя Исуса следващите му рече:, и рече: Ето Божият Агнец, което отнема на греха на света. Това е когото АЗ, след като ми се доставя един мъж, е за предпочитане пред мене: той е пред мене. ... И не знаех му: но той каза, че ме е пратил да кръщавам с вода, на същия ми рече, върху когото ще видите Духа в низходящ ред, и останалите в него, на същия е той, кръщава със Светия Дух. И видях, и роди запис, който този е Божият Син. (Джон 1:29-30.33-34)

Който сравнява многобройни обещания в 39 книги на Стария завет може да е в състояние да подход на еврейски мислене и да признае на характеристиките и функциите на Исус Христос юдеите очакват.

Децата на Якова изчакайте за "син на Дейвид", който е била разрешена от Господа техния Бог на завета, син на Англо-нормандските Те очакват, че той ще правило мощен "Цар" всички нации с буталния прът на ютията в Ерусалим. Обещания, син на Дейвид ще бъде син на хора, както и на Божия син и Господ сам са намерени само малки ехо еврейски вяра дори тези свидетелски показания се появи много пъти в Стария завет. За предричане на Исус Христос ще спре като най-презрените заместител на грешниците по преценка на гнева на Светия и съгласува като агнешко от Бога чрез неговата изкупителната смъртта на покварен свят с своя съзадаел не е била разбрана от по-голямата част от че пръстчето на вярващите. Втвърдяване на сърцето на хората от Израел е не само започна с отхвърлянето на Исуса и Апостол Павел, но изглежда вече в книгата на пророк Исаия: (Исаия 6:8-13). Това означава за преодоляването на тази досадно да ви пиша все същото предопределението, когато Исус освободи слепота и глухота на избрания хора в своите последователи и разкрива на тази "Свето останало". Но блажени очите си, за да виждат: и ушите ви, за да чуете. За истина ви казвам ви, че много пророци и праведни мъже са желаете да видите тези неща, които можете да видите, и не ги виждали; и да чуе тези неща, които можете да чуете, и не чуха. (Глава 13:16-17).

Много евреи са били чакане с ревностни закопнели за техните Исус Христос, той може да ги събере от всички страни по целия свят и ще ги обединят така, че да стане силна хора. А равин е пред да заяви, че "Исус Христос ще въведете Ерусалим езда на магаре, ако на граждани от светия град не спазва законите на съботата, но ще дойде на облаци на небето, ако всички юдеи вярно отговарят на Мойсеевия закон.

Който в тези дни дава показания пред синовете на Яков, че разпнатия Исус от Назарет е обещаният Месия, Синът на Бога и царя на евреите, е богохулник в очите от тях. Повечето от евреите не ги чака Божият Агнец, но мощен цяло и Виктор. Първо идването на Месия остава скрит за тях. Ако, обаче, точно преди истинския Месия се връща друго идва от свое име, и ще царува с голяма сила и плавателни съдове, а след това те ще се вслуша в това. (Йоан 5:43; 8:42-46)

Все още на очите и ушите на апостолите бяха открити в духа на Бога. Те признаха, че са обхванати първо както и на задължителните второто на Исус Христос, Като Исус е пример за тях и разкрива. Те все още не осъзнават този нелогични духовната истински Откровение по-скоро след това те са преминали болезнена и радикалната промяна на техните мислене.

МОЛИТВА: Уважаеми баща на небето, благодарим ви и да се поклонят себе си, защото не сте проклетията сащ и да унищожи нашите корумпирани свят, но ви изпрати своя син само да запаметите и да го откупиш сащ и да отнеме греха на света, за да носят нашите наказание и погаси сащ от определено следващите съдебно решение. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Които едно от обещанията на Стария завет декларира, че второто на Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 10:11 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)