Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 176 (Voice From Heaven Calls God's People to Abandon Babylon)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 6 - ВАВИЛОН НА БЛУДНИЦА И НА ПОКЛОНЕНИЕ НА БОГА (ОТКРОВЕНИЕ 17:1 - 19:10)
ЧАСТ 6.1 - СЪДБАТА НА БОГА НА БЛУДНИЦА ВАВИЛОН (ОТКРОВЕНИЕ 17:1 - 18:24)

7. Друга глас от небето призовава Бог на хората да се откаже от Вавилон (Откровение 18:4-5)


ОТКРОВЕНИЕ 18:4-5
4 Чух още един глас от небето, посочвайки, че "излезеш от нея, моите люде, че имате № участие в защото греховете й, и че не получите на нейната язви, 5 защото греховете й са достигнали до небето и Бог е си спомни нейните неправди.

Бягайте от Вавилон! (v 4): Сред заплахите от съдебно решение за покварен Вавилон пророк на остров Патмос изслушване на проникване командването на Бога: Бягайте от Вавилон преди нейното "Гибел") се доставя! (Откровение 18:4).

Бог е заръчал двамата си Стария завет както и новия му завещание хората да не се приближавайте твърде удобно се заселили в този свят, за " …свят преминава далеч, и угаждате на това; но който не на Бога системата безопасно пристанище Рамковата завинаги." (1 Клозет 2:17) нашия дом е на небето, а не на тази пръст (Колосяни 3:1-4; Евреи 13:14).

Бог призовава Израел Неговите хора (Изход 19:5-6). Всички членове на този народ да бъде свет, както Бог е свят (Левит 11:44, 19:2). Това постановление се отнася и за църквата на Исус Христос, наречен от между народите. Нейните членове веднъж не са били един народ, но са се превърнали Божия народ чрез кръвта на Христос и Неговия Дух (1 Петрово 2:9-10). Заповедите на Христос, особено прилага по отношение на новозаветните хора: "Бъдете милостиви, както и вашият Отец е милосърден" (Лука 6:36), както и "Вие трябва да бъдете съвършени, както е съвършен вашият небесен Отец" (Матея 5:48).

За целите на това призвание Господ ни заповядва да мразят и да се избегне всеки грях, точно както бихме отрови, да се отреже от лоша компания и, ако е необходимо, за да избягат от него, точно както Джоузеф веднъж трябваше да бягат изкушението (Битие 39:7-23). Авраам, също трябваше да се отклони от извратен култура на (Битие 11:31 - 14:4). Лот получи спешна заповед на Бога, незабавно да се откаже от Содом със семейството си, защото беше изключително близо до унищожаването на този грешен град. Когато съпругата му се поколеба да даде комфортен живот решението на Бог слезе и тя се превърна в стълб от сол (Битие 19:12-26).

Когато децата на Яков започна да се добре и се размножават в Египет египтяните стана страх и ги поробили. Господ им заповяда, обаче, за да остави плодородната земя на Нил, преминават през безплодната пустиня, и иди в земята на Йордания (Изход 3:8, 17-18).

Команда на ангела във визията на Клозет не е била насочена към еврейския народ в района на стария Вавилон на Ефрат, тъй като някога процъфтяващ капитала на Халдейски дълго лежеше разрушена и в разруха на солена равнина. Викът на ангела е много по-насочени към евреите и християните в Рим, които не са били да се уповава на богатството, властта и култура на Римски, с цялото си множество богове и храмове. Те са да се доверят само в Господа, своя Бог (Изход 20:2-6). Но как евреите и християните да бягат Рим не е посочено в откровение и.

Божията заповед да бягат прелюбодейка среда се прилага също така и за християните. Либерални църкви и безбожни хора сред богатите атеистична среда представляват места, където Бог Отец, Син и Свети Дух, вече не са центъра и основата на вярата и културата. Където и мулти-културен синкретизъм, евангелие, замърсени с хуманизъм, погрешна вяра в Мери, или небиблейски феминизма се похвали, и когато не фундаментална промяна или покаянието е в очите, християнин трябва да попитате Исус за благодат и ясна посока, когато къде и в които той трябва да се обърне.

Трябва да се признае, че не съществуват перфектни църква на земята, точно както всеки един от нас е много недостатъци в себе си. Всяка критика на пастор, църковното настоятелство на старейшините или епископ, трябва да започне с нас, ние трябва да признаем, че нашата Молитва и ходатайство за тях е недостатъчна. Ние се споделят отговорността за състоянието на нашите църкви.

Ако някой не остави църква, в коя църква трябва след това той влиза? Всички свободни църкви и мисии работи поддават, по същия начин, към проблемите на второ, трето и четвърто поколение. Навсякъде Сатана се опитва да се бърка Божия народ да нечестив гордост, благочестив лицемерие и вонящ арогантност, която осъжда други, които мислят и се обличат различно. Исус, от друга страна, яде с грешниците и бирниците и седна на трапезата с отпадъци на Своя народ. Неговата святост се проявява в голямата любов, за изгубените. Как е при нас?

Ние не трябва да бъде прекалено бързо да се изтеглят от нашите църкви. Духовно виждал, църквата е нашата майка. Ако майка ни се разболее, ние ще направим добре да работи с най-доброто на лекарите, на Исус, и непрекъснато да Го молим за изцеление и освещение за нашата майка (църква).

Но когато ООН Кристиан втвърдяване кристализира, и където над десетилетия на възкръсналия Спасител не е в средата, а след това ние трябва да попитате Исус, където ние трябва да се обърне. В противен случай ние, нашите деца и децата на нашите деца да отпадъците в духовния недохранване.

През последните векове хиляди активни християни имат настъргани от Европа до САЩ, хиляди са напуснали Русия, Румъния и Палестина, за да отидат в други страни, тъй като те де-двойка на техните органи или техни апатичен църкви. Много от имигрантите, установени духовно буден църкви в новата си родина, която все още, обаче, не са представлявали рай на земята. Всеки истински провъзгласяването на Евангелието произвежда спасение за една и втвърдяване за другия. Словото на Бога развържем на покаялия се от вътрешната робство, а в същото време, се свързва непокаялите, самодостатъчни самолюбец.

Да напусне или да влезе, да избяга или да остане, не са въпрос, че човек трябва бързо и самостоятелно решават. Всеки би е добре да попитам Исус за водещи. Братя и сестри в Светия Дух да бъдат накарани да помогне да се различи дали да отиде или да остане. Емоционална набързо обикновено е от дявола. Но когато една жена, без особена нужда или причина, заема офиса на епископа, или когато хомосексуалните бракове са дадени църква благословия, бързо решение придобива първостепенно значение.

МОЛИТВА: Небесният Отец, ви отвора на деца на Якова във вашата голямо търпение. Можете да ги наказани Милениъм Челиндж" и призова ги много пъти; но те разпнат ви само син. Простят на нас ако не сме проповядвам евреи, но са били ангажирани изцяло в повърхностни църкви. Помогнете ни да избягат от Вавилон извънбрачен околната среда и носят отговорност в живите църква. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какво е предназначен като бяга от извънбрачен Вавилон и лагера отговорност в живите църква?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 09:13 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)