Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 142 (Eternal torment of those who worship the beast)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 5 - АНТИХРИСТ, И БОЖИЯТ АГНЕЦ (ОТКРОВЕНИЕ 13:1 - 16:21)
ЧАСТ 5.5 - ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ГНЕВА НА БОГА (ОТКРОВЕНИЕ 14:6-20)

4. Вечни мъки на онези, които се покланят на звяра (Откровение 14:9-11)


ОТКРОВЕНИЕ 14:9-11
9 Друг ангел, 1/3, като ги последва, казваше със силен глас, "Ако някой се поклони на звяра и на образа му, и получи белег на челото си или на ръката си, 10 той ще пие от виното на яростта на Бога, която е готова на чисто в чашата на гнева си. Той ще бъде мъчен с огън и жупел в присъствието на светите ангели, и в присъствието на Агнеца. 11 димът от тяхното мъчение отива до вечни векове. Те нямат почивен ден и нощ, тези, които се покланят на звяра и образа му, и който приема белега на името му.

Патриарх в изгнанието си е наясно с духа и методите на анти християнски звяра и неговите съучастници, лъжепророка и блудницата Вавилон. Сега той извика своите църкви в Мала Азия, като последно предупреждение мъртвите сериозен гибел на третия ангел, така че да ги държи като добър овчар от мъките на ада.

Третият ангел, наречен с проникване, безспорна глас, че всеки вид поклонение на сина на змея и казано изображението неизбежно води до вечния огън. Всеки, който се отваря, за да злият дух на звяра от морето и се покланя враг на Христос трябва да бъдат съдени и наказани, независимо дали той го прави умишлено и преднамерено или само външно и две пред които са изправени, така че да изпълни своя дълг, независимо дали той прави доброволно или против волята му. Умишлено ангажимент за син на злото, както и само повърхностно контактен или проформа контакт с него човек злото по такъв начин, че той не се побира повече за небето. Единственият останал избор е да го изгори. За целите на правото и бъдещето, той трябва да бъде унищожен и ликвидирана заедно със сина на лукавия. Вече получаването на белега на звяра на челото си или на ръката означава декларация, принадлежат към враг на Агнето и умишлено отчуждение от Сина на Бог, само Спасителят от гнева на Бога.

Джон иска да доведе църквата да си откровен свидетелство за Христос, дори ако това признание би трябвало да означава смърт. Декларация за принадлежност към Божия Агнец е поважна от всяка земна наказание. Който мисли сега, че той все пак може да служи на Бога и на мамона, Христос и на звяра, Светия Дух и блудницата Вавилон, е наивно и е известен нито Бог, нито Сатана, нито собствената си греховност. Няма спасение, но в Исус Христос! Кой се занимава с други богове, духове, лидери, правомощията, партита или църковни организации и определя надежда и доверие в тях, ще загуби равновесие и ще пада подалеч. Единствено Исус е нашият Спасител, нашият Изкупител и добрият пастир. Той е Господ и наш съдия. В такъв случай няма смисъл да играе лицемерна двойна игра. Анти християнски сили ни принуди да вярно и вечно валидно решение за или против Спасителя Исус Христос.

Яростта на Бога: Който се предаде до враг на Бога или просто си играе с него, така че да могат да реализират печалба, ще трябва да се смири с яростта на Бога в пълна мяра. Бог толкова възлюби света, че той е жертва единствения си син за покварени грешници, така че да ги оправдае и да им даде вечната му на живо (Йоан 3:16). Кой изритвам тази свята любов на Отца, Сина и Светия Дух, и го отхвърли умишлено или поради груба небрежност, ще бъдат засегнати от тежестта на гнева на Бога. Вечният Бог му дава в наказанието, което заслужава. Докато той притежава спасението подготвени за него с презрение, той се осъжда и избира съдбата му, защото за греховете си и неверие. Тук не се говори за пократък или подълъг чистилището, както в исляма или на католическата църква, но на вечни мъки, състоящ забавено покаяние и продължаващите угризения на съвестта, както и външни болки, мъка и отчаяние. Ние като християни трябва почесто да се говори за реалността на ада, за да спаси членовете на църквата, в противен случай веднъж измъчван ще обвиняват своите пастири и учители, защото те само говори за благодатта и любовта на Бога, но замълчах за истината за преценката му и неговото наказание.

Който веднъж попарена пръстите си или има друг изгаряне, могат да имат предчувствие, какво означава да бъдеш вечно в огъня на гнева на Бога. И които са имали веднъж, за да дишат вонята на сяра, или е бил в близост до отравяне с дим, ще знае колко човек в такава извънредна ситуация се задъхваше за въздух и кислород. Единствено в Христос ни е бягство от огън и пушек на ада, с Исус има чист въздух и чиста вода, почивка и мир, любов и радост.

Двойна Предупреждение на Ангел: мъчението на Ада е ужасно и трае до века: Ангелът, натоварен Джон драстично да се опише вечна реалност, така че да предупредя и шокира неговите църкви. Те трябва да предпочитат физическата смърт чрез меч за вечна смърт в огъня на Божия съд. Опасността от отстъпничество от страх от смъртта и изкушението да се поклонят на звяра и неговия образ много хора могат да се преодолее единствено чрез ужаса и уплахата на Божия гняв. В този случай твърдото решение е да се направи: Бог или Сатана, Христос или антиХристос, Святия Дух или адски мъки.

Исус пожертва себе си за нас! Той знае дори вас и ще ви спаси от любов. Ако отхвърлите този подарък по благодат, Исус и неговите свети ангели ще гледат на вас във вашата мъка и изпълнен с мъка, така че да може да признае: "Бог е праведен. Си агне искаше да ме спаси, но аз избрах общението на звяра. Страхувах мъже, а след това Бог и Неговата Агнето ". Като съдия Христос има да стане свидетел на наказанието си. Поради на святост от Него, който е любов е непрекъснат той трябва да изглежда на мъчение на тези, които се изоставен на идоли, зли духове и на антиХристос.

Ангелът засили предупреждението си и твърди, че мъките на тези, които обичат блудницата, на стипендиантите на лъжепророка и поклонниците на звяра ще издържи непрестанно, безкрайно, без почивка и без право на вето от еон към еон. Защото няма по голяма закононарушение, отколкото да се разглежда любовта на Бога в Христос с презрение и вместо да предпочитат правата на ценни книжа. Играе двойна игра е невъзможно в дългосрочен план! , Който се покланя на звяра, нито имиджа си и се Скарпия решава да се възползва и разкрива публично да го носят нейната марка, ще се отделят от спасението в Христос и от Бога избран и дявола и сина си колега за вечността. В ада един ден е като хиляда години!

Хуманизъм е лъжа. Никой човек не е добро и е в състояние да спаси себе си. Дори скъпо образование не донесе никакво подобрение на нашето его. Само кръвта на Христос и Неговата Светия Дух ще спаси и освети нас. Който отхвърля това спасение по благодат, носи вината си и избра с тях му осъждане. Триединния Бог ни предупреждава в светия Си любов. Не е универсализъм, но единственото спасение или решението.

МОЛИТВА: милостив Баща, Твоето име е Светий, и Твоята любов е Светий. Това ни води да се ангажират с Христос, не друг бог, или антихрист или друг дух или мощност. Вие сте единствената ни верен баща. Помогнете ни да отговори на Твоята любов към нас с любов за нас, че могат да продължат в Твоя Син Исус. Дай ни да не се подчиняват на антихриста на всяка цена, и да помогнем на нашите приятели и роднини, така че те никога не могат да представят на сина на лукавия. Амин.

ВЪПРОСИ:

  1. Защо разрушителната Божия гняв ще се стовари върху поклонниците на антихриста?
  2. Защо не последователите на антихриста намери мир за себе си, но достатъчно страдам вечна мъка?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 10:28 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)