Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 141 (Triumph over the fall of Babylon; Supplement)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 5 - АНТИХРИСТ, И БОЖИЯТ АГНЕЦ (ОТКРОВЕНИЕ 13:1 - 16:21)
ЧАСТ 5.5 - ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ГНЕВА НА БОГА (ОТКРОВЕНИЕ 14:6-20)

2. Триумф над падането на Вавилон (Откровение 14:8)


ОТКРОВЕНИЕ 14:8
8 Друг, втория ангел, казвайки, "великият Вавилон е паднал, която е направила всички народи да пият от виното на гнева на сексуалната си неморалност".

Във видението на патриарх Йоан допълнително се явил ангел, който се радваше пълен с радост за бързото и пълно края на антихристиянска велика сила. Преди блудница Вавилон е описан в книгата на Откровението (Глава 17), един ангел вече докладва за края на нея. Тя е паднал и напълно унищожени, определено победен и разрушени! Падането на Вавилон и решението на Всемогъщия над тази институция, която е била подвеждаща всички тези народи са аплодирана шест пъти в книгата Откровение (Откровение 14:8, 16:19,18:2, 10, 19, 21). В края на голямата блудница означава решителна победа на своя Бог и Агнето, така че да изпълни своето господство в света.

Думата "Вавилон" е гръцки израз за семитския термин "Баб Ел", което означава "врата към Бог". Като Бог тук се нарича "Ел", така че името му означава "сила" или "власт" (Матей 26:64). Първоначално терминът "Вавилон" може да се преведе като "портата на Всемогъщия". Заради високомерието на мъжете, тъй като изграждането на Вавилонската кула се е променило смисъла на името "Вавилон" фундаментално днес тя се извежда от думата "balbala", което означава "да обърка" Така се е променило врата към Бога. в мястото на объркване и безсмислието.

Книгата на Откровението говори три пъти на "великия Вавилон" (16:19, 17:5, 18:2), определен Вавилон като "голям град" (18:10, 21) и споменава четири пъти в цяло "велик и силен град "(16:19, 18:10, 18, 19). Който иска да разбере смисъла на "Вавилон" трябва да се чете тези осем стиха в техния контекст.

Религиозната изневяра във Вавилон: Ангелът ясно говори за прелюбодеяние на град Вавилон, който е проникнал всички народи на земята. Шест пъти се говори за престъплението, в книгата Откровение. Три пъти от виното на своето разпалено блудстване се споменава, което прави пияни всички хора (глава 14:8, 17:2, 18:3). Нейният златна чаша, пълна с гнусотии и нечистота (17:4). Тя повреден целия свят с нея прелюбодейство (19:2), и затова тя се нарича "майката на блудниците и всички мерзости на земята" (17:5). На два пъти тя се нарича "блудница" (17:15, 16) и два пъти тя се нарича "голямата блудница" (17:1; 19:2).

По същия начин, както пророците в Стария Завет осъдиха изневери на Израел към своя Господ като "духовен adul рията" (Еремия 3:6-13; 13:27; Осия 2:4; 3:1 и други стихове), в по същия начин Исус и неговите апостоли, говори "блуден поколение" (Матей 12:39, 16:4; 2 Петрово 3:14; Яков 1:27 и други стихове). С тази изневяра от първа ръка не се смята, че на морална нечистота или на бетон изневяра, но на вероотстъпничество, след като е бил верен връзка (1 Йоан 2:18-20). Връзката между Бог и Израел понякога се обозначава като отношенията между един мъж и неговата жена (Исая 54:5; Езекиил 16:23-43, 23:1-49; Осия 2:4-22 и други стихове). Бог гледа ревниво над всички онези, които са се ангажирали с него, че те са верни на него, тъй като той е верен на тях.

Синкретизмът като духовно прелюбодейство: е изоставил голямата блудница, наречена Вавилон, общението с Господа на завета и ухажвана с други богове, научи синкретизъм и толерантен танцуваха на всички сватби. Тя учи, че във всички религии е ядрото на истината, така че можем да научим от поклонниците на други богове. Налице е не само един път към Бога, по същия начин, тъй като има много начини за Рим. Тя твърди, че законите на Бога са прави, но те може да се тълкува по различни начини. Освен, че човекът е добър и е в състояние да оправдае себе си от собствените си добри дела. Затова няма нужда от Спасител, и човекът е господар на себе си и Спасител.

Гнева на Бог изгаряния срещу всички лъжи, особено когато всеки е преподавател други богове и философии, освен му Холи Нес и неговите откровения. Може би, че блудница дори шепти на любовниците си в края: няма Бог! Той е починал отдавна. Вие сте свободни и може да правите каквото си искате. Изграждане на вашите работници рай, изграждане на небостъргачи и изпращане на космически кораби в космоса и сън сладко в пиянството си ...

Реалността на гнева на Бога: Библията говори в книгите на Стария Завет повече от 210 пъти на гнева на Бога, и на апостолите на Христос предупреждават църквите около 30 пъти за него. Ние не трябва да забравяме,, че светият гнева на Всемогъщия е един от найголемите правомощия в историята на света. Той е създал света от любов и ни призова да служи и да го прослави. Въпреки това, ако любимата му го предаде, обръщат гръб на него, търсене на други спасители и се кланят на други богове, които са смъртни, а след това любовта на Бог се превръща в пламнал гняв! Неговият гняв се разкрива срещу всяка неправда, особено срещу такива хора, които държат на истината през лъжите си (Римляни 1:18-32).

Църкви в елинистическата Мала Азия са били постоянно в опасност, като Израел, след като във Вавилон, за повторно осигуряване на няколко богове и обслужващи няколко различни майстори. Те не искаха да падне от благодатта с всички диктатори, астролози и бизнес наркобосовете. Днес е "либерална" Израел блудница, която е подвеждащо всички народи? Или пък този термин стойка за християнската църква, която преподава и практикува синкретизъм открито? Изневяра е според Библията много ясно която и да било религиозна опортюнизъм, а Божият гняв е страхотно срещу него.


3. Доплащане: Мистерията на Вавилон


Тълкуватели на Книгата на Откровението на Христос даде различни интерпретации за издаване на Вавилон. Книгата Откровение себе си описва тази цел време велика сила в 46 стиха, което подчертава важността му. В екскурзията искаме да мисля, че в молитва начин за докладите за Вавилон в Стария Завет, както и в посочените стихове на книгата Откровение, за да не се консумира от прибързано становища, когато се опитваме да се доближава до библейското разбиране на тази подвеждаща велика сила.

Строителството на Вавилонската кула (Битие 11:1-9): Повечето от тези, които четат Библията знаят доклад за строителството на Вавилонската кула от детството си, както и много художници получил идеята за рисува картини от него. Как става така, че тази кула са построени? Новите заселници в равнинна местност между река Ефрат и Тигър река натъкнах с изобретяването на огън изгорени кирпич и използване на битум, хоросан. По този начин те планират да се изгради "голям град" като търговски център и център на властта, в името на самозащита, както и, за да властва над другите жители на Месопотамия. Като символ на тяхната сила и величие, те искаха да се изгради найвисоката кула на земята, така наречената Ziggurat (многостепенно храм), която е повисока, отколкото всички други ziggurats в широко поле на Месопотамия. Новите заселници искат да спечелят слава, за да направи чест и се опасяваха име за себе си, те искаха да стане големец сами, без Бога и да нахлуе в сферата силата на духовете. Те призоваха техния град Баб ел, т.е. вратата към Бога, портата на Всемогъщия. Но тяхната гордост и високомерие доведе до тяхното падение бързо. Те не се разбират помежду си повече и разпръснати в омраза. Швейцарски теолог Карл Барт, реформирана, е трябвало да го коментирам, както следва: Бог създаде различни езици в гнева си! Така на вратата на Бога се превръща в място на объркване.

Безкраенгордост кара хората на всички континенти, така че да имитират изграждането на Вавилонската кула. Ако погледнете от Em империя Стейт Билдинг в Ню Йорк или разходка по главната улица в Хонг Конг, може да осъзнаете, хиляда пъти бунта на мъжете срещу Бога по отношение на морето от небостъргачи. Когато в Щутгарт след Втората световна война е построена първата телевизионна кула на бетон игла (с височина от 217 м и тегло на 4500 т), Стартът бе даден за все повисоки телевизионни кули в Торонто, Куала Лумпур, Москва , Шанхай и други големи градове! Всички конструктори искаше да докаже, че: ние сме найинтелигентните, найбогатият, найдобрият и наймощни! Високомерие на мъжете празнува триумфа до сега отново и отново. Днес кули не са достатъчни вече за прослава на гордост, тъй като сега ракетите са изпратени до стратосферата и пространство ши Псалм да реализират мечтата на човечеството на безтегловни полети и да бъде като Бога!

Но Господ е объркващо мъже, тъй като те не са добри. Те правят гнусни работи. Няма никой, който се справя добре. Няма никой, който търси Бога (Псалми 14:1-3).

Навуходоносор и Вавилонското изгнание на евреите: След асирийската империя с "велик град" Ниневия близо до Мосул на река Тигър се разпада, в южната част на Месопотамия във Вавилон на река Ефрат стана мощен владетел Навуходоносор. Навуходоносор царува 43 години 605-562 г. пр. Хр. Той създаде империя, която да наследи наследството на Асирия. Когато малкото царство Юдея отвъд Сирийската пустиня не искаше да плати своята почит повече и въстана против Вавилон, армията Халдейски щурмуваха Ерусалим през 598 г. пр. Хр и горния клас на народа на Юдея с тях като роби. Когато хората са въстанали, Навуходоносор се разгневил и изпратил войска, която завладява Ерусалим през 587 г. пр. Хр втори път. Този път на храма на Соломон бил разрушен заедно с всички важни сгради на града и по голямата част от хората, довело до изгнанието на Вавилон на 800 км път през пустинята. По време на разрушаването на храма на дъгата на завета заедно с престола на милостта на Господ изчезна. От това време на разрушаването на Ерусалим Вавилон е в очите на евреите голям враг на Бога, Който ги поведе в робство за 48/59 години (2 Царе 24:8 - 25:30 и други стихове).

Радикален и отличителен елемент на културата и администрацията на вавилонската астрология, магия и мечтата тълкуване в комбинация с контакт с духове (Даниил 2:2-12, 4:15). Освен това, Навуходоносор златния образ, висока 60 лакти (20 метра) и шест лакти (1.80 метра) широк (вавилонците използвали шестдесетичната позиционна бройна система (база-60). Всички държавни служители трябва да се подредят, преди снимката да и се покланят и му се кланят, когато тръбата е взривен (Даниил 3:1-7). Еврейски мъже, Седрах, Мисах и Авденаго отказали да се поклонят на този идол и затова са били хвърлени в пламенната огнена пещ. Обаче, Господ беше с тях и консерви от тях (Даниил 3:8-30). Но Навуходоносор се извършва, за да бъде арогантен и се гордееше, когато той се разхождала по покрива на неговия кралски дворец: "Това е велик тоя Вавилон (9 km странично удължение), която аз построих като кралски град от моя голяма сила за по голяма от славата ми ! "(Даниил 4:30) Скоро след това той полудя и ядеше трева като животни (Даниил 4:28-30). -Късно, когато Навуходоносор се възстановява, той се оставя да бъде обожаван отново, тъй като "Краля на целия свят" и "Бог" (Джудит 3:11, 6:2).

Бавната възвращаемост на изгнание: Когато Сайръс, персийският император превзема Вавилон през 539 г. пр. Хр, той изнесе еврейските роби, които е пуснала корени в населени места с земеделие и квалифициран ръчен труд. Сайръс им позволява да се завърнат в Юдея, така че да се изгради защитна линия срещу Египет. Въпреки това, повечето на разселените евреи не искаше да се върне в пустата Юдейската планински и пуста Ерусалим. Само слабите вълни на завърналите се в Юдея. На първо място през 537 г. пр. н. е. Сасавасар се върна, след това в 521 г. пр. Хр Зоровавел и Исус, който започна изграждането на втори храм, който Агей и Захария окончателно завършена през 516 г. пр. Хр. През 458 г. пр. Хр Езра, а през 445 г. пр. Хр Неемия построена крепостната стена на Йерусалим. Въпреки това, по голямата част от евреите остава да живее в Месопотамия и загуби според иврит преценката на правото да принадлежат към избрани хора! Евреите в Месопотамия се отвори към променящите култури, научил астрология, магия, окултизъм и магически практики. Те почиваха в лоното на Персийската империя, което е добре дисплея представлява за тях.

Вавилон с окултни практики се счита в апокрифи да бъде източник на злото (Апокрифни части на Даниил 1:5). Кой остана в този велик град е в опасност да се затънала в такова робство. Затова Исая, както и Еремия повика: "Излезте от Вавилон, бягайте от халдейците!" (Исая 48:20, Еремия 50:8). Двамата пророци видяха неизбежното решение на Господа и падането на Вавилон (Исая 21:9; Еремия 50:2, 8, 13, 23, 39-40; 51:25, 35, 37, 47, 52, 55, 58 и други стихове).

Рим в ролята на Вавилон: Често Римската империя със столица Рим (което означава "Велик") се нарича Вавилон от евреите и еврейските християни (1 Петрово 5:13). Римляните са победили 100 години еврейската държава на Макавеите в 63 г. пр. Хр, и в 70 г. сл. Хр заловен Ерусалим отново след бунт на зилотите и изгори на втория храм, възстановен от Ирод Велики и продадени стотици хиляди евреи като роби на цялата Римска империя. По този начин хората на Стария Завет, считат Рим като възстановената Вавилон. Цезар Траян завладяват Месопотамия в 98-117 "АД и преследвани евреи, живеещи там. Адриан (117-138 г.) напуска Месопотамия партските империя, така че силните еврейски колонии формира там, в опозиция на година 700 господството на римляните в Близкия изток (от 67 г. пр. Хр до 627 АД).

С потушаването на бунта на Бар Kokhba (132-135 г.) и преименуването на Юдея на Палестина и втората депортирането на стотици хиляди евреи в робство покъсно в Рим се роди, за да бъде точно архетип на Вавилон.

В изгнание на остров Патмос гледачът Джон не може да се говори открито за Римската империя. Предполага се, че той затова се използва Вавилон като кодовото име за Рим, защото Цезар Домициан (81-96 г.), който управлявал по времето на Йоан се име Господ и Бог на своя народ и обожание от всички. Кой отказа да му се поклонят или престолът му да бъдат убити.

Така Вавилон представлява анти християнски общо състояние, което изисква безрезервна лоялност и сляпо подчинение от всички свои граждани? Ние се напомня на времето на Хитлер, когато масите скандираха лозунга на Göbbels: "команда" Лидер ", ние ще следваме" Милиони хора платиха с живота си за вярата си в Хитлер.

Католическата църква и Антихриста: Когато германския император Фридрих II от Сицилия през 1228 АД е разрешила на шестия кръстоносен поход дипломатично и призна намерението на Католическата църква, за да установят световно господство, той призова папа Григорий IX "дракон апокалипсис и антиХристос".

Д р Мартин Лутър от 1518 АД нарича цялата папството като цяло на антихриста, защото папата твърди, върховенството на духовната власт над светските владетели, за да бъде непогрешим в експозицията на Свещеното Писание и единствено и законно да свика съвет . След Лутър счупи Вавилонския плен на църквата с експозиция на Библията и обявява свободата на християнската от оправдание чрез дела, от църковните традиции и от всяко почитане на светци.

Йохан Албрехт Bengel повтори в неговата интерпретация на книгата Откровение, че папството е антиХристос и град Рим блудницата Вавилон.

Какво доведе до тази оценка? Папа Григорий VII, в разрез с духа на Библията, разшири компетентността на папите и сега твърди, че само папата може да назначава и свали епископи, че единствено има правомощия да приеме ново и да премахне старите закони и че папата е дори имат право да свалят императори, че той е непогрешим при разясняването на Писанията и че той има право да реши, че само един католически християнин може да бъде истински християнин.

По време на найголям дисплей на властта на католическата църква по папа Инокентий III (1198-1216 г.) многобройни католиците имат критичен поглед към своята църква и се присъедини, за да станат тайни църкви (катарите и валдемците). За да търсите тези еретици и да ги съди, папа Григорий IX възложи братство на доминиканците през 1232 г. за извършване на инквизиция, в която преследван са варварски измъчван и изгорен на клада по време на стотици години. Правото на инквизицията не е премахната досега от Католическата църква и се чака неговото възраждане под антиХристос и Неговата голямата блудница!

Рим започнаха да стават Вавилон, когато тя се опита да доминират в целия свят и да се злоупотребява с духовна власт за политически PUR поставя. От това време Рим не е само една църква, но също така стана държава, която дори като малко държавна църква оказва световно влияние. Рим мисли за себе си като "свещена и вечен град" и с това заглавие показва амбицията си да заеме мястото на Ерусалим. В световен мащаб пътувания и чествания на масите на папа Йоан Павел II не само пасторален характер, но са на едни и същи рекламни кампании време. Честването на църковните фестивали в Рим прегърна милиони поклонници. Много от тях песен срещу оригиналния текст, както следва: Той има целия свят в ръцете си!

Мохамед Лъжепророкът от Откровение 13? До сценария края Мохамед принадлежи, които с помощта на Корана, традиции и ислямската религиозна законите на шериата имунизирани една пета от населението на света срещу евангелието . В действителност, Мохамед найнапред се интересува в Синът на Мария, приела неговото раждане от девица, свидетелства за чудесата му, потвърди своето законодателство и повярваха в Неговото възнесение. Въпреки това, в решаващите въпроси на Исус като Син на Бога и на кръста той отказа решително християнската вяра. Той отрича божествеността на Христос и историчността на разпятието му, и така той се превърна в антиХристос според 1 Йоан 2:20-24 и 4:1-5.

Мохамед, основа за собствен закон, шериата, което Вавилонския Талмуд е вдъхновение за окончателния си вариант. Темите на шериата са поклонение на Аллах, вярата в Мохамед и послушание на закона. Кой не се покланят на Аллах като мюсюлманин, ще се счита като невярващия и обявява открит сезон за него като animist. Тук основен принцип на антиХристос става ясно: богослужение или смърт!

Ислямският закон изисква обществено орган на изпълнителната власт, тъй като без изпълнителен наказателното право не работи. Затова Ислямът е превърнал в религиозна държава така го е направил Ватикана преди 1000 години.

Мохамед беше вързал една пета от човечеството в неговата антихристиянска държава. Той е лъжлив пророк, но не е антиХристос от последните дни, защото той не е евреин. Само евреин израелските хора и световното еврейство ще получи като техен Месия. Мохамед, обаче, е един от тези, които проправят пътя за антиХристос. Може би, че фалшив пророк на антихриста произтича от исляма и красноречив начин като Хомейни обединява евреи и мюсюлмани близък анти християнски фронт и мобилизира милиарди долари, направени от Wвсички улица и страните производителки на петрол срещу истинския Христос и неговите последователи. Кой все още сънува, че така наречените монотеистични религии вярват в един и същи Бог, още веднъж ще буден и да бъде шокиран, когато тя вече е твърде късно. Дори ако мюсюлманите и евреите трябва да продължим да се борим един срещу друг още за дълго време, все пак само гениален лъжепророка ще събере тези двама братовчеди, срещу общия враг, които са истински християни (и САЩ). Атаката на двете реактивни самолети срещу кулите близнаци на Световния търговски център на 9/11/2001 е само началото на анти християнски родилните мъки!

Един от найголемите спорни теми между евреи и мюсюлмани е на Храмовия хълм в Ерусалим, на чиято скала, която преди това е било мястото на олтара на всеизгарянето, осмоъгълник Купола на скалата и на юг от него е построена джамията АлАкса от халифа Абд АлМалик. Ортодоксалните евреи чакат с нетърпение за мощно земетресение, което може да разруши и двете джамии, така че те могат да бъдат в състояние да конструират своите третия храм на мястото на Пресвета на Пресвета от предишните два храма. Предполага се, че в този трети храм на антихриста ще отида и седна така, че да управлява света от Йерусалим.

Къде е "великия Град" Вавилон Разположен? Някои тълкуватели на книгата на пророк Даниил, че на Европейския съюз със столица Брюксел е един от основните стълбове на голям образ, който Даниел видял в съня си, а другата основен стълб Москва. Брюксел се разглежда от тези тълкуватели като център на католически всичкиy доминиран социализма,, докато Москва представлява срина комунизма инфилтрирани от православната църква. Тези спекулации се проследи на бившите десет членове на ЕС, който напомня някои тълкуватели на десетте рога на сина на дракона. Но в същото време Европейският съюз е съюз на двадесет и седем държави членки.

Въпреки че в Западна Европа социализма и католицизма са в дълбока опозиция, те не могат да постигнат много, освен ако не са условия, които един на друг. Това би било в съответствие с визията на Йоан за блудница, езда на звяра (Откровение 17:3, 7). Някои футуролозите очакват, че следващият папа ще бъде католическа еврейски християнин, представляващ Европа, Израел и по света в един човек.

Няколко други тълкуватели критично спазват организацията на Организацията на обединените нации в Ню Йорк, където като ЕС в Брюксел се подготвя нов световен ред. Е нетолерантността да станат наказуеми. Мисионерска дейност ще бъде разбран, за да бъде атаки срещу правата на съществуването и идентичността на другите религии. Лозунга "няма мир между народите без мир между религиите" подготвя мултикултурна общност като нов етос свят без място за Христос, Божия Син, и неговата изкупителна смърт на кръста. Евреите и мюсюлманите не можаха да се споразумеят до такава световна религия. Въпреки това, синкретизъм на блудницата Вавилон ще бъде отрова, която всички народи ще трябва да се пие, ако те искат да живеят в един свят общност.

В златна чаша на тази блудница ще се предлагат всички видове мерзостите на новата свобода на мъжете. Хомосексуалните и лесбийките отношения вече са в днешно време легализирани в много (западен!). Генетични експерименти манипулация с животни и хора представляват безотговорно намеса в Божието творение.:

  1. Звяр, пророк и блудницата са тясно свързани един с друг и не винаги може да бъде дискриминиран. Те се допълват взаимно и да действат като едно цяло!
  2. "Вавилон" е в Стария и в Новия Завет в първия неограничен гордостта на човек, който подобно на Сатаната иска да контролира целия свят, а в крайна сметка изисква пълно подчинение и поклонение от цялото човечество.
  3. Блудница Вавилон насърчава звяра да преследват и убиват истинските хора на Бог в Стария и Новия Завет, защото светиите отказват да се поклонят на звяра и на неговия образ.
  4. Блудница Вавилон се опитва като бивш член на Божия народ, за да се адаптират към глобална сила. Затова тя се разпространява главницата на мултикултурна общност и има за цел да синкретична световна религия като основа на световната търговия, световния мир и световна сила.
  5. "Вавилон" е не само определен метрополис, като Вавилон, Рим, Мека, Лондон, Париж, Москва, Брюксел, Ню Йорк или Йерусалим, но той се скита в хода на историята от едно място към следващата. Винаги и навсякъде своите отличителни елементи са мрежа от икономически връзки и подаде. Ако наистина пари кара света да се върти, а след това Антихрист използва толерантни блудница за неговата борба за власт и ще я унищожи, когато той е постигнал целта му.

В експозицията от 46 стиха в книгата на Откровението, които се занимават с "големия град" и "институция Вавилон" (Откровение 17:1 - 19:10), ние ще се знаят повече подробности около влиятелния блудница на последните дни. Ние, обаче, трябва да се погрижим да не дава прибързани отговори.

МОЛИТВА: Светия отец, ние Ти се покланяме, защото търпение с надменен човечеството, и се радваме с ангелите при падането на религиозните институции, които подпомагат антихриста и да вярващи далеч от теб откупуване на Христос, единственият Спасител . Помогнете ни да не се подчиняват на такива земни институции, но да стоят твърдо в Исус Христос единствената истина. Амин.

ВЪПРОСИ:

  1. Това, което сте докоснали на изследването на "Вавилон" и падането на големия град?
  2. Защо някои страни изграждане на кули, повисоки от тези в други страни?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 10:23 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)