Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 131 (Distinguishing the Spirits According to John)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 5 - АНТИХРИСТ, И БОЖИЯТ АГНЕЦ (ОТКРОВЕНИЕ 13:1 - 16:21)
ЧАСТ 5.1 - ДОПЛАЩАНЕ: БИБЛЕЙСКИТЕ ПРОРОЧЕСТВА ЗА ПОЯВАТА НА АНТИХРИСТА

3. Различаване Духовете Според Йоан (Йоан 5:41-44; 8:38-45; 1 Йоан 2:18-25; 4:1-4)


Младият апостол Йоан споменава в Евангелието си от учението на Исус за анти Христос присъда, с която е била преценена от бащите на ранното християнство да бъде намек, че горд син на Сатаната ще дойдат от децата на Яков (Йоан 5:43). Исус каза в контекста на този пасаж:

ЙОАН 5:41-44
41 не получа слава от човеци. 42, но аз знам, че не е нужно Божията любов в себе си. 43 Аз дойдох в името на Отца Си, и вие не ме приемат. Ако друг идва от свое име, ще го получите. 44 Как да ти вярвам, които приемате слава един от друг, а не търсите славата, която идва от само Бог?

Семитски народи имат трудности да изрече и да приеме името на Бога Отца, те по скоро предпочитат могъщ диктатор, който ще дойде от свое име, за да щедър баща и неговата нежна Агнето. В осма глава на Евангелието на Йоан се съобщава какво казва Исус за тази тема:

ЙОАН 8:38-45
38 "казвам неща, които съм видял у Моя Отец; и можете също така да направите нещата, които сте виждали с Фа нататъшното" Нашият баща е Авраам "39 Те му отговориха, каза Je срещу тях "Ако бяхте деца на Авраам, можете да вършите делата Авраамови. 40 А сега искате да ме убие, човек, който е казал истината, която чух от Бога. Авраам не е направил това. 41 Нали делата на баща си. "Те му каза:" Ние не са били родени от блудство. Ние имаме един Отец, Бог. "42 Затова Исус им каза:" Ако беше Бог вашият Отец, вие ще ме обичаш, защото съм излязъл и дошъл от Бога. Понеже Аз не съм дошъл от Себе Си, но Той Ме прати. 43 Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение. 44 Вие сте от баща си, дявола и искате да направите желанията на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не стои в истината, защото в него няма истина. Когато говори лъжа, той говори от собствената си, защото е лъжец и баща си. 45 Но понеже Аз говоря истината, вие не ми вярвате.

С тези думи Исус разкрива корена на всеки анти християнска опозиция!

След като Джон, тъй като патриарх на църквите в Мала Азия в пасторалната си работа е страдал от конфликта с елинистическата духа на времето и огорчение на еврейските бежанци, той свидетелства в своето първо послание от собствения си опит вечно валиден критерий за различаване благочестиво и сатанински спиртни напитки:

1 Йоан 2:18-25
18 Дечица, това са последните времена, и както сте чули, че иде антихрист, и понеже сега има много антихристи. По този начин ние знаем, че това е окончателното часа. 19 Те излязоха от нас, но те не принадлежи на нас, защото ако те са принадлежали към нас, щяха да си останат с нас. Но те остави, че те могат да бъдат разкри, че никой от тях не принадлежи на нас. 20 помазание от Светаго и всички вие имате знания. 21 Не са писали за вас, защото не знаете истината, но защото ти го знаеш, и че никаква лъжа не е от истината. 22 Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? Той е антихрист, който отрича Отца и Сина. 23 Всеки, който се отрича от Сина, същото не разполага с Отца. Който изповядва Сина, има и Отца. 24 Затова, както за вас, нека това да остане във вас, което сте чули от началото. Ако това, което сте чули от самото начало, остава във вас, вие също ще остане в Сина и в Отца. 25 Това е обещанието, което Той ни е обещал, вечен живот.

Това увещание на опитен пастор Джон определя недвусмислено стандарт за духовно съдийството на всички религии и философии, църковни доктрини и секти. Святият Дух вдъхнови Джон, така че да се различи, които могат да бъдат обвързвани на анти християнски дух. Ние трябва да се отвърне от небиблейско стандарт на хуманизма и на Просвещението, така че да се открият отново истините на Библията.

По същия начин, в своето първо послание Джон задълбочава изявленията му по нататък:

1 ЙОАН 4:1-4
1 Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога, защото много лъжепророци излязоха по света. 2 По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога, 3 и всеки дух, който не изповядва, че Исус Христос дойде в плът не е от Бога, и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че идва. Сега тя е вече в света. 4 Вие сте от Бога, дечица, и победили сте ги, защото по велик е този, който е във вас, от онзи, който е в света.

Който отрича Бог Отец и Исус Христос, синът му, той се е отклонявал от вярата на Новия Завет и не говори в силата на Евангелието. Въплъщението на Христос в Исус, син на Мария, е критичната точка на истинската вяра. Който отрича Отца и Сина, бори се срещу истинския Христос.

МОЛИТВА: Ние се покланяме и да величаят, Небесния Отец, защото са верни, милостив Баща на последователите на Твоя Христос, Който ни учи, защо някои от нашите приятели не могат да разберат благословеното евангелие. Помогнете ни, така че можем да се държим здраво на духовното бащинство на Христос и на нас, и свидетелствуваме предпазливо синовничество на сина на Мария е с вас, че ние не може да падне жертва на Христос Анти.

ВЪПРОСИ:

  1. Какви са решаващи доказателства, че ученията на някои говорители и съдържанието на някои от книгите са от духа на антихриста?
  2. Научете наизуст и да разберат това, което апостол Йоан, пише в своето първо послание (глава 2:22-23)!

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 09:58 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)