Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 125 (The Woman in the Wilderness)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 4 - Да дойде Твоето царство (ОТКРОВЕНИЕ 10:1 - 12:17)
ЧАСТ 4.5 - РЕШАВАЩИ СЛЕДНИТЕ ЗВУКА НА СЕДМАТА ТРЪБА (ОТКРОВЕНИЕ 12:1-17)

4. Жената в пустинята (Откровение 12:6)


ОТКРОВЕНИЕ 12:6
6 жената побягна в пустинята, където има място, приготвено от Бога, че там те могат да подхранват нейните хиляда двеста и шейсет ден.

В пророчески визия на Йоан снимки бързо се променят. Жена бяга в смъртоносна пустиня на мястото, което Бог бе приготвил за нея, където тя може да оцелее.

Ако жената символизира Израел, след полет в пустинята може да се разбира като дисперсията на еврейския народ във всички народи на нечистите езичниците. Това ще следват Христовото възнесение, и последно, докато техният Месия ще дойде.

В случай, че жената представлява месиански евреи, които биха се появили чрез проповядване на двама свидетели, а след това техният полет може да се разглежда като бягство в пустинята на Йордания, където те са да чакат идването на своя Месия (A. Fuhr). Там те ще се запази и по време на разразилата се на антихриста.

Ако, обаче, жената представлява Новия Завет църква след възнесението на Христос, тогава картината на нейния полет в пустинята би означавало, че църквата, където тя може да бъде, винаги живее в един чужд, пържено пустош. Исус каза, че Неговите последователи не са били част от света, но и в света (Йоан 15:18-19, 17:11, 14-17). Синът се върна на Своя Отец, така че Неговата радост да стане пълна в нас, дори и докато ние се лутат в средата на пустинята (Йоан 15:11, 17:13).

Жената не остават безпомощни и изоставени в пустинята, но е довело до място, което Бог е предоставил за нея, точно както Илия е била предоставена при потока Херит (1 Царе 17:4-6). Господ не се откаже от "собствената си", когато те Му се доверим и да се подчиняват на Неговото слово. Той ме води в пътя на правдата заради Неговото име дори и в долината на сянката на смъртта (Псалми 23:1-5). Който служи на Бога, знае, че той е Бог, който е служил го първо, и че той ще продължи да се предвиди него (Матей 6:25-34; Ефесяни 1:3-6).

Дължината на защита и осигуряване, независимо дали участието на стар или нов завет светии, е дадена като 1260 дни. Това ще направи три и половина години, или 42 месеца. Очевидно е, че този период от време започва с възнесението на Христос, когато Божият Син се възнесе на Своя Отец. Както бе споменато по горе по отношение на Откровение 11:3, това вероятно не се занимава със земни дни и месеци, но вместо това означава божествен период от време с пророчески дни и години, от които точното значение е причинил много спекулации.

МОЛИТВА: СлавенХристос, ние ви благодаря от дъното на сърцата ни защото ни обичат и да се грижат за нас. Помисли си църква като зеницата на окото си и Вие се съгласявате да бяга на вашите последователи, като Павел, от един град към друг, защото от горчив преследване срещу тях от враговете на кръста. Дайте ни ясни насоки, като ни разпореди да променим мястото на жилището, в което можем да продължим да се разпространи Евангелието.

ВЪПРОС:

  1. Срещали ли сте яростна опозиция срещу разпространението на Христовото спасение?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 09:21 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)