Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 124 (The Birth of the Prince of Peace)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 4 - Да дойде Твоето царство (ОТКРОВЕНИЕ 10:1 - 12:17)
ЧАСТ 4.5 - РЕШАВАЩИ СЛЕДНИТЕ ЗВУКА НА СЕДМАТА ТРЪБА (ОТКРОВЕНИЕ 12:1-17)

3. Раждането на Княза на мира (Откровение 12:5)


ОТКРОВЕНИЕ 12:5
5 Тя роди син, дете от мъжки пол, който е да управлява всичките народи с желязна тояга. Нейното дете беше заловен до Бога, дори при Неговия престол.

Бог е разкрил на пророците в различно време и по различни начини, че обещаната Христос ще се родят от събранието на старозаветните светии. Исая свидетелства: Защото ни се роди Дете, Син ни се даде и управлението ще бъде на рамото му. И Неговото име ще се нарече: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира. От увеличението на Неговото управление и мир ще има няма край, на престола на Давид и над Неговото царство, за да го поръчате и да се установи с правосъдие и правда, от този момент нататък, дори завинаги. Ревността на Господа на Силите ще извърши това. (Исая 9:6-7).

Сатана бе вбесена, защото детето баща му да дойде човек, така че хората могат да станат Божии чада. Дяволът иска да унищожи тази Божествена детето, струва какво може. Убийствата на деца във Витлеем чрез Ирод Велики ясно показа намерението си (Матей 2:16-18).

Бог е разкрил на Давид, че един от синовете му също ще бъде Син на Бога (2 Царе 7:12-14). Това ще властва над всички народи на земята (Псалм 2:8-12). Въпреки че по късно се появява в смирение и кротост на Давидовия Син и принесе Себе Си като Божия Агнец за всички грешници (Исая 53:1-12) Неговата претенция към световно господство остава с непроменен (Матей 21:33-44).

Христос може да се появи напълно отделно от всяко лъжливо разбира смирение или миролюбиви кротост. Той говори за Себе Си на старейшините на църквата в Тиатир като един, който има очи като огнен пламък, чиито крака, като изгарянето въглища, ще стъпче любителите на Сатана. Езавел е прелъстил част от църквата, за да изследва дълбините на Сатана. Това, което Исус разкри за злото в евангелията трябва да бъде достатъчно! Божият Син насърчи невинен и скромен лидер църква да се бори за победа, и да се държат здраво на Неговите завършените работи. По този начин, той ще получи сила и власт, за да евангелизират народите. Негов свидетел, като желязна тояга, ще смачка празни приказки на всички религии (Откровение 2:18-29).

Христос е не само Божият Агнец, но и Кинг, Господи, и съдия. В контекста на краля, който седи да съди в текста на Откровението говори не на Христовото дело на изкуплението на кръста, но на Неговото възкресение, възнесение и възцаряване на престола на баща Му (Откровение 3:21, 5:1-14, 12:5). В предишните видения Джон е ясно описани акт на Христос за спасение (Откровение 1:5-6, 5:10-12). Сега той разкри изземване на властта на Исус, Неговата върховна офис, неговата битка и победата Му.

Мохамед пое "подобен" версия на възнесението на Христос в Корана си, но без разпъване на кръст! Той най категорично описва раждането ни на Христос чрез Духа на Аллах, и Неговата раждането на Дева Мария. Въпреки това, той наречен Христос "създаден" син в Мария, и Го отхвърлиха като Син на Бога седемнадесет пъти в Корана. Освен това, той направо отрече фактът, че разпъването на Исус (Сура Ал Ниса 4:157). Той позволи на сина на Мария, за да се възкачи на небето, и като син на човек, за да получат достъп до близостта на Бога. Той не го позволяват, обаче, да седне "на" престола с Отца Си. Мохамед, като по този начин показа, себе си да бъде антихристиянски дух, който прие основните елементи на християнската вяра, но само с цел за спечелване на християните за исляма. Решителни реалности, следователно отрече: въплъщението на Христос, помирението Му на кръста, и Неговата върховна правило. Мохамед тапицирана неговите лъжи с много истина, така че повърхностно, са се появили, за да е истина. Но те останаха големи лъжи. Прелъстител ги бяха увити умело (Галатяни 1:8; 1 Йоан 2:22-26, 4:1-5). Ислямът е продукт от трик кутия на капитана на трик (сура Ал Имран 3:54).

Джон преди това свидетелства, че Лъвът от Юда е убит Агнето (Откровение 5:5-6), на които, въз основа на Неговата саможертва, цялата власт на небето и на земята са били предоставени. Пророк, признати в Непорочното зачатие на Христос представител за монтаж на старите светци пакт. Веднага след това той видял възнесението на Христос на небето като коронацията на Своя земен живот. Интронизацията на Христос да бъде целта на Неговото раждане. Божият Син е роден да бъде победител, както и да царува! Сатана може да попречи на нито Неговото раждане, нито неговата коронация. Означавано решителни победи за Бога над княза на този свят, който знае, че той вече е бил победен, и че малко време остава до него.

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние се радваме и да празнуваме, защото Твоя Син Исус е роден като мъж в болки и го назначава като божествен пастир за народите с пръта от желязо (Псалми 2:8-9), и следователно Вие Го е възкресил след Неговата смърт и възкресение на небето, където той седи с вас на вашия престол и изпълнява решенията постепенно. Дайте ни власт да се подчиняваме на Неговите заповеди доброволно.

ВЪПРОС:

  1. Какво разбирате от Псалми 2:8-9 като обяснение на този стих?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 09:19 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)