Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 118 (Worship of God by the 24 Elders)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 4 - Да дойде Твоето царство (ОТКРОВЕНИЕ 10:1 - 12:17)
ЧАСТ 4.4 - СЕДМАТА ТРЪБА ЗВУЧИ (ОТКРОВЕНИЕ 11:14-19)

2. Поклонение на Бога от 24 старейшините (Откровение 11:16-18)


ОТКРОВЕНИЕ 11:16-18
16 на двадесет и четири старейшини, които седят на троновете си пред Божия трон, паднаха на лицата си и се поклониха на Бога, 17 казва: "Ние ви даваме благодарение, Господ Бог, Всемогъщият, който е и който е бил, защото имате взели голяма сила и царуваш. 18 Народите бяха ядосани и гняв дойде, както и времето за мъртвите, за да бъдат съдени и да дадете на вашите слуги пророците, наградата, както и да светците, и тези, които се страхуват от името си, за малките и голямото и да унищожи тези, които унищожават земята"

Дванадесетте представители на Стария, както и на Новия Завет, седнал обграден около престола на Бога, след изслушване на седмия и последен тромпет и победата вик на силните небесни гласове бяха изтръгнати от местата си. Всички тези, които са родени от Духа призна решаващо значение за този момент. Те са чакали дълго за тази победа тромпет да звучи. 24 старейшини се поклони ниско в поклонение на всемогъщ Творец на небето и земята. Ангелите, които са видели неизброимо стадо от болезнено страдащи светци, вече с изумление се хвърли в поклонение пред светия Всички мъдър и всезнаещ Бог (Откровение 7:11). Сега 24 старейшини, като знак на общо предаването им на Господа на световете, и на тяхната умишлено съгласие за всичките Му съдби, докосна челата си до земята. Като свещеник царе, заедно с техния Господ, те ще царува над света, които са били освободени от Сатана (Даниил 7:27; Откровение 5:10, 17:14, 19:14).

В Гетсиманската градина на Господ Исус Христос се хвърли на земята пред Своя Отец, пледирайки, че ако е възможно, чашата на гнева може да премине от Него. В верен покорство и поклонение с яростните молби и молитви, той вдигна Разбира се чрез и изпи смъртоносна пие от тази чаша горчивите спиртоварни (Матей 26:39; Евреи 5:7-8).

Практика някои православни църкви и до днес се покланят на Отца, Сина и Светия Дух по време на постенето преди Великден. Западните църкви, обаче, седят или стоят по време на тяхното поклонение на Бога. Малко християни простатата себе си пред Бога. Повечето, всъщност, са забравили страха от Бога и страх от Негово величество.

Мюсюлманите в поклонение повален себе си по време на пет предварително описани молитвени пъти преди Аллах до 34 пъти на ден. Всеки път, когато те се докосват челото си на земята. Някои от тях са се развили чрез непрекъснат контакт с молитвените килими, знак на челата им (Сура ал Фатх 48:29). Коранът твърди, вече бе заповядано в този вид поклонение на Тората, и в Евангелието. Поклонение на мюсюлманската, обаче, е коренно различна от тази на евреите и християните. Бог не е Отец, нито Синът, а не Святия Дух (Сура ал Ikhlas 112:1-4). Много повече, той е непокорен, горд дух, който както се нарича Аллах, е, обаче, не Бог. Поклонението на мюсюлманите е изграден върху страх и уважение, а не на благодарност и радост. Аллах не е любящ Бог, но строга даващия закон, който ще съди хората от техните произведения.

Будисти и хиндуисти, също показват, преданост към своите богове в поклонение. Но те, също така, знам не е истинския Бог, и поклонение в лъжлив път (Йоан 1:18).

24 старейшини се поклони на истинския Бог, вечното, на Отца, Сина и Светия Дух. Те рецитираха не назначен литургия, но и похвали и издигне своя Господ от дълбочината на сърцата им. Те бяха пометени и преодоляна чрез Неговата велика сила и мощ, която сега ще стриктно и впоследствие пуснати в експлоатация.

Химна на 24 старейшините: 24 молитвени лидери на Стария и Новия Завет започва своето поклонение от даването на благодарност към Бога за Неговите велики елементарни дела, водещи до спасението. Техният първи акт на поклонение е концентрирана върху Твореца и Неговото чудесно творение (Откровение 4:9-11). Във втората част на богослуженията им беше насочен към Агнето на Бога и обратното изкупуване Той е свършил. Те благодарят на Бога, помилвани грешници, закупени с кръв и които беше поставен в службата му като царе и свещеници (Откровение 5:8-14). Третият акт на поклонение на 24 старейшини е насочено към всемогъщ съдия и Неговия праведен съд (Откровение 11:16-18). Старейшините похвали своя Господ за двете бек ту бек възраст, възрастта на закона, както и възрастта на благодатта, чрез които човечеството ще бъдат съдени. Те похвалиха своя Господ, защото неизбежно победата си над всички сили срещу Бог.

Старейшините говори с Бога лично, а в съответствие с предишните гласове на небесата, наречен Него "Господ" (Яхве). С това заглавие хвалеха верността на завета неизменна, съществува Един (Изход 3:14; Евреи 13:8), който в историята на своя народ видимо се намеси с обещания и заплахи, както и със спасение и наказание. Името му е най важната дума в Стария завет и в същото време централната описание за Исус Христос в Новия Завет. Един от най ранните християнски конфесии на вярата заяви: Исус Христос е Господ, за слава на Бога, Отец (Филипяни 2:11; Лука 2:11).

Господ е Бог! Думата на иврит за "Бог", "Елохим", стои писмено 2600 пъти в Стария Завет. С "Елохим", множественото число на думата "Eloah" се използва, което може да означава, че Триединния Бог е плурализмът на боговете! "Ел" означава "сила" или "мощ" (Матей 26:64). С това име Библията признава, че Бог е всемогъщ. Исус е приел от него цялата власт на небето и на земята (Матей 28:18). Святият Дух също е силата на Бог (Деяния 1:8). И трите лица са едно. "Света Троица" означава пакет силата на Бог в единство на любов, смирение и мир.

Въпреки че думата "Елохим" вече означава "сила" и "власт", това е все пак важно за 24 старейшини, за да бъде по конкретен. В песента си за похвала, те използват термина "Всемогъщият", която в иврит е "Ел Шадай". Тази титла се появява първо с Авраам, когато той, бедуин, застана пред Всевишния, за да чуят думите, които биха били в основата на неговата етика. "Аз съм Всемогъщият; ходи пред Мене и бъди непорочен" (Битие 17:1). Господ Бог само има право на този атрибут. Не се ангел, нито дявол, и никой човек не е всемогъщ. Силата на Всемогъщия е повдигане, спестяването, благословия и освещаващата сила. Той никога няма да се разпадне или избледняват, но ще лекува и продуктивни. Всемогъщият иска да пусне собствения си живот, неговият собствен Дух, собствената си власт в обосновано последовател на Христос. Този, който постоянно го противопоставя, обаче, вече са били съдени и унищожени, ако една мравка ще се опита да се надигнат срещу слон. Господ е Всемогъщия Бог Осем пъти в книгата Откровение, Той е описан с това заглавие (Откровение 1:8, 4:8, 15:3, 16:7, 14; 19:6, 15; 21:22).

24 старейшини дадоха допълнително определение на думата "Господ", чрез използване на име, произлязло от "Господ":, които Вие бяхте Който прочете някои от 6828 стиха от Библията, които съдържат името "Господ", от първата страница на Битие до последната страница на Откровението, да видите любящ, верен, свят, строг, утешава, помага и предстоящото Божия завет се разкрива. Трябва да се проследи пътя на този Бог в хода на историята (Изход 33:23), като виждам, например, как самият той разкри пред Мойсей, който може да отговаря само: "Господ, Господ Бог, милостив и милостив, дълготърпелив и изобилстващ с доброта и истина, поддържане милост за хиляди, прощава беззаконие и престъпление и грях, не означава изчистване на виновните, посещение беззаконието на бащите при на деца и децата на децата до третото и четвъртото поколение" (Изход 34:6,7 а).

Бог остава само дори и към тези, които пренебрегват, отхвърлят и го мразят, Словото Му, Неговото спасение, Неговата милост, или синът му. Той ще ги съди според делата им, а не според Неговата милост, което те са отказали. Всяка форма на резистентност към Всемогъщия, с оглед на това неизбежно идещия съд, безполезен. Неговата мощност на излъчване ще унищожи и да сложи край на всеки бунтар в миг на око.

Старейшините във видението на Йоан не се молим "Вие сте този, който ще дойде", защото Господ вече е дошъл. Бъдещето вече беше започнала. Сега няма да има повече време, не повече търпение, не по последен шанс. Уреждане на сметките е в разгара си. Решение на света е започнал с звучене на седмата тръба. Господ е присъствал, за да спаси църквата Си, и в същото време, за да се унищожат всички анти Бога сили.

Старейшините благодарят на Бога, когато са чули ярък на последната тръба, защото от това, което те са знаели: Бог е имал умишлено, с помощта на заключение, всепроникващата му мощност в експлоатация и пълното разгръщане. Време е да се сложи край на търпението. Животът на безбожния богохулство, прелъстяване на милиарди хора, заедно с бруталното потъпкване и експлоатация, най сетне ще има своя край. Сега теокрация на Бога ще започне, това е, Негово царско правило! Това не е построен на пари, оръжия или псевдо свобода, но на Светия Дух, Неговата любов, Неговата истина, Своя мир и Неговата радост. Нов вятър започва да се взриви във Вселената. Сега ще се види, че волята на Отца да се направи на земята, както е на небето. В Галилея Исус беше изгонил демоните само с движението на малкия си пръст. Царството Божие е присъствал в Него преди това. Сега, обаче, Господ е встъпването си в длъжност като крал и собственик на света.

Господ царува! Той вече не е просто "Очаквайте Един", но сега "представят един". Неустоимо армия от ангели и молитвите на светиите Му подготвени Неговия начин.

МОЛИТВА: Пациент Бог, Ти не изтреби непокорните и деceptive, но очакваме от тях съжалявам за злото и искрено покаяние. Светът стана инат, корумпирани и умишлено агресивно срещу вас, но призна, че Вашият неограничена власт, причинява зло на корумпирани и унищожаване на агресивен.

ВЪПРОС:

  1. Защо Бог беше късно показва своята неограничена власт?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 08:44 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)