Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 101 (1260 Days of Preaching)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 4 - Да дойде Твоето царство (ОТКРОВЕНИЕ 10:1 - 12:17)
ЧАСТ 4.2 - ДВАМАТА СВИДЕТЕЛИ НА АГНЕТО В КРАЯ НА ВРЕМЕТО (ОТКРОВЕНИЕ 11:3-14)

1. 1260 Дни на проповед Покаянието (Откровение 11:3-6)


ОТКРОВЕНИЕ 11:3-6
3 "ще даде власт на моите двама свидетели, и те ще пророкуват хиляда двеста и шестдесет дни, облечени във вретище. 4 Това са двете маслинени дървета и двете лампи щандове, стоеше пред Господаря на земята. 5 Ако иска някой да им навреди, огън излиза от устата им, та изяжда неприятелите им. Ако някой иска да им навреди, той трябва да бъде убит по този начин. 6 Те имат власт да затворят небето, че не може да вали по време на дните на тяхното пророчество. Те имат власт над водите, да ги превръщат в кръв и да поразяват земята с всяка язва, колкото пъти биха поискали.

Сред разрухата на крайните пъти Божият Агнец ще изпрати двама свидетели, които ще осигурят с голяма сила и власт. Той ги нарича "Моите двама свидетели", за да стане ясно, че той лично ги изпрати с много специална комисия (Деяния 1:8).

Исус не даде на "външния двор", който е бил отрязан от Божия храм, който трябва да се тъпчете с народите. Господ обича либералната, светска и фанатични ортодоксалните евреи, всички, които по подобен мода Го отхвърлят. За да се отвори да ги начин на покаяние в останалите оставяли време, и преди приключване на тайната на Бога, Той изпраща две напълно възложени свидетели. Любовта на Исус Христос остава по голяма от нашето разбиране. Той непрекъснато се опитва чрез Своята благодат, за да спечели омразата, изпълнен синове, които са го убили.

През времето на земното служение на Исус "Той никога не изпрати Своите ученици сами, но винаги по двама, така че може да подкрепи в молитва, вяра и съвет. В допълнение, в Близкия изток съвпадна показанията на двама свидетели се смята за сигурна; показанията само на един свидетел се смята за слаба и непълна.

Целта и същността на показанията на двама свидетели на Исус, както е посочено от Йоан, може да бъде разпознат чрез дрехите си вретище. Те трябва да се обадя на избрани хора, които са станали богословски, духовно, етично и културно корумпирани, цялостна и искрено покаяние. Незабавно обрат и промяна на сърцето остава единственият шанс за тях (2 Царе 3:31; 1 Царе 20:32; 2 Царs 19:1, Естир 4:1-3; Йов 16:15, Псалм 30:11 35:13, Исая 3:24; 15:3; 22:12; 37:1-2; 58:5-9, Еремия 4:8; 6:26; 48:37; 49:3, Даниел 9:3, Матей 11:21, Лука 10:13 и т.н.). Който прочете тези библейски думи за "покаяние във вретище и пепел", ще признае в старозаветните хора интензивно и всеобхватно чувство на национален траур и разкаяние от покаяние. Такава реакция вече не може да се намери в нашите повърхностни демокрации или изработени да отговарят диктатури. Навсякъде ние трябва непрекъснато да поиска от Господ за благодатта, за да признае греха и за послушание покаяние: лидери, членове на нашето общество, както и за нашите църкви. Нашата молитва не трябва да бъде само за помия режими за мода и еротично таксува филмови и телевизионни програми да се променят, но, че през целия си живот или нашите народи ще се трансформира в "културата на Исус Христос", чрез акушер на Евангелието.

Точните подробности относно 1260 продължителност на деня на свидетелството за двамата посланици на Христос е донесъл за много въпроси и много спекулации. В предишния стих (11:2) четем, Светия град ще се стъпче под краката за "четиридесет и два месеца", което според еврейския изчисляване на времето се превръща в 1260 дни (или три и половина години).

Най ранните намек за такъв период от време се намира с пророка "Илия, които са декларирани с власт, че" ще има да не вали дъжд тези години, с изключение на думата си "(1 Царе 17:1). Това беше Исус, които са декларирани в Назарет "в дните на Илия небето бе затворена в продължение на три години и шест месеца" (Лука 4:25), през което време преследвани пророк е предвидено от Бога по един прекрасен начин. Този период от време е потвърдено от Джеймс брат на Господа (Яков 5:17-18).

Следващата намек относно този определен период от време идва в книгата на пророк Даниил, и се появява два пъти. Във видението на пророк ще се появят, след като десет царе, друг цар, който ще говори (надут) думи против Всевишния, гонят Своите светии, и промени закона. Този кървав време на преследване ще продължи "за известно време и времена и половина време" (Даниил 7:24-25). В края на книгата на пророк Даниил този период от време се потвърждава чрез клетва на ангел, който показва време на скръб едва започва, когато разсейването на старозаветните хора завета ще има своя край. Края му, на свой ред, ще бъде във връзка с възкресението на мъртвите (Даниил 12:1 и 7). И в двата споменатите по горе сегменти Даниел не пише на три години и половина ", но от три години и половина неопределими" Таймс "(период от време).

Терминът три и половина пъти като "време и времена и половина време" се появява и в Откровение 12:14, където се споменава защитата на преследваните църквата на Исус Христос от Сатаната.

Разбира като "година", тези три и половина "Таймс" съответства до 42 месеца. За толкова дълго Светия град и съдът извън храма (не целия храм) трябва да се стъпче под краката от езическите народи (Откровение 11:2). На първо място, това описание на времеви точки как Ерусалим ще бъде настъпиш и да се разбиват в продължение на векове от вражески сили (асирийците, вавилонците, гърци, римляни, византийци, мюсюлмани, британски, йордански, палестински, туристи от цял свят). На второ място, той потвърждава факта, че въпреки на голямо бедствие, получена по време на "42 месеца" период, поклонението на Света Троица в храма в Ерусалим (който като храм вече не съществува, тъй като първи век) продължава непрекъснато. Вярно е, че в рамките на "42 месеца" голяма част от Израел ще се опита по същия начин да се покланят на Бога и на мамона, отвърнат от истинския Месия, стават все по светски, и да се втвърдят срещу Духа на истината. Истинските поклонници, обаче, се знае, че Бог по всяко време, и ще получат от Него нова сила, за да Го хвалим с дума и ходи.

Книгата Откровение в три стиха става все по конкретни и говори три пъти на 1260 дни:

  • Толкова дълго покаяние проповядването на двама свидетели ще продължи (Откровение 11:3)
  • Толкова дълго църквата в пустинята ще бъде предоставена, по време на преследване от Сатана (Откровение 12:6)
  • Царуването на седем глава животно, че хули Бога и убива Своите светии време ще продължи (Откровение 13:1-8)

Следните резултати от даването на тези апокалиптични периоди от време:

Има ограничение на действието на Сатана! Той не може безкрайно да преследва църквата на Бога и Агнето. Както и при Илия и Даниел, така и във видението на Йоан, само ограничен период от време е била предоставена на този безбожен псевдо власт, за да извършва богохулство и бушува.

Подслон внимание на Бог се проявява особено в средата на горчиви гонения. Всемогъществото на кротките Божият Агнец надхвърля силата на злото. Благословията на Христос е по силна от проклятията на Мохамед и неговите последователи (Матей 5:44-45; 1 Коринтяни 1:8-9; Филипяни 1:6).

Кога ще се появяват двама свидетели? Различните отговори на библейски коментатори на въпроса относно план за последните дни на света показват значителни разлики. Даниел (7:25 и 12:7), както и Йоан (Откровение 12:14) се говори за неопределен пъти, не на нормалните календарни години. Неспазването на тази разлика е накарало много евреи и истинските християни да погрешни спекулации в голям мащаб. Както вече бе посочено в Псалм 90:4, 1000 години изглежда като ден на Бога.

Сатана ще се опита да унищожи истинските християни от народите и от евреите (Даниил 7:25, Откровение 13:5). Но Исус ще отговори на техните страдания и викове и дойде да спаси тях (Евреи 9:28) и по този начин унищожи Антихрист чрез Неговото всемогъщо слово (Исая 11:4; 2 Солунци 2:8, Откровение 19:15, 20).

В тази последна битка от последните дни Месиански християни ще бъдат хвърлени от хора като крастави кучета и да бъдат третирани като прокажени. Те обаче ще бъдат истинските поклонници на Света Троица в Израел! Старозаветните заветни хора още по безусловно трябва да се реши между Исус Христос и Антихриста.

МОЛИТВА: Господи Исусе, четем в Откровение на Йоан, че ще изпрати двама свидетели на останки от евреите, за да ги призове към покаяние в рамките на три години и половина. Че ще станем и да забележи тази благоприятна възможност, която може да се покаем за самостоятелно удовлетворение и малко доверие в.

ВЪПРОС:

  1. Защо всеки човек трябва искрено покаяние?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 11:01 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)