Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 097 (A Mighty Angel)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 4 - Да дойде Твоето царство (ОТКРОВЕНИЕ 10:1 - 12:17) -- Двамата свидетели на последните дни И Изгонването на Сатана ОТ Небето
ЧАСТ 4.1 - ПОДГОТОВКА ЗА ЗВУКА НА ПОСЛЕДНАТА ТРЪБА (ОТКРОВЕНИЕ 10:1 - 11:2)

1. Един силен Ангел (Откровение 10:1-4)


ОТКРОВЕНИЕ 10:1-4
1 Видях един силен ангел, който слиза от небето, облечен в облак. На главата му имаше дъга. Лицето му беше като слънцето, и краката му като огнени стълбове. 2 Той държеше в ръката си малко отворена книга. Той постави десния си крак на морето, а лявата на земята. 3 Той извика със силен глас, тъй като рев на лъв. Когато той извика, седемте гръмове издадоха своите гласове. 4 Когато седемте гръмове звучи, аз щях да пиша, но чух глас от небето, който казваше: "Запечатай неща, които седемте гръмове каза, и не ги напиша."

Патриарх Йоан, заточен на голата остров Патмос, копнеех за неговите църкви, копнее да бъде с братята и сестрите си. Той знаеше, засилвайки римския император поклонение би означавало, гняв, омраза, преследване и смърт за отговорните църковни лидери.

Живият Господ и Спасител чу въздишка на депортирани негов апостол и му дава успокояващо, по време на огромното погледи в неговите църкви. Той видя в тронната зала на Всемогъщия, дори и за оглед на enthroning на Божия Агнец. Йоан видя апокалиптични конници езда напред, и той остроумие в това запечатване на избрания от дванадесетте племена на Израел. Той потръпна безброй страдания на свидетелите за Исус от всички народи. Парализиращ страх, произтичащи от решения на тромпет почти отне дъха му.

След зашеметяващия откровение Господ даде успокоително визия за възрастния пророк, така че отново можеше дъх. Един силен ангел е обвинен, за да слезе на самотен пророк, и въведени в експлоатация, за да му разкрия изпълнението на тайната на Бога.

Този ангел притежава голяма власт. На първо място той да изглежда като възкръсналия Господ Исус Христос Сам, който в самото начало на Неговото откровение се е явил на Джон (Откровение 1:12-18). Независимо от това, този ангел не е Христос, но вместо това, Неговия Пратеник. Да бъдеш в такава близост до своя крал го превръща в като един вид като Него.

В Стария Завет "Ангел на Господ" на няколко случаи, е проговорил и е действал на мястото на своя Господ. С някои откровения не е ясно, за да се знае дали Самият Господ действа, или негов представител ангел (Битие 22:11-18; Изход 3:2-6; Псалм 34:7 и др.)

Се явил ангел Джон слиза от небето, облечен в облак, сякаш обвити в було, така че си слава не могат да убият апостол. В знак на посланието си за мир, и с оглед на Завета (Битие 9:12-17), главата му е обграден с дъга. Дъгата отразени в блестящо сияние колан изумруд на енергия опасва престола на Бога, който по рано се появи на Джон (Откровение 4:3). Очевидно този ангел принадлежи на тези, които са били приближи, за тези, които са разрешени вход във вътрешната тронната зала, чието изражение беше променена в резултат на близкия му близост до Отца и Сина.

Лицето на могъщия ангел блестеше като слънцето. Джон не беше в състояние да го погледне в очите. Своята чистота и истина огромното му вид. Нозете Му светна като пламенен колони на огъня, готови да паунд на пепел всеки бунт и противопоставяне.

Този могъщ външен вид ни дава поглед на органа на този посланик на живия Господ. Славата на низходящ ангел изтъкна изключителното значение на посланието му.

Пратеник на Бог донесе със себе си отворена книга, която се появява малка с оглед на изключителното величие и величието на ангела. Съобщение на Господа не се плува на вятъра като падаща страница от небето. Напротив, Господ потвърди Неговото слово чрез величието на ангела. Всички служители на Христос трябва, в името на честта на своя Господ и значението на Словото Му, да се намери достоен на външен вид в съответствие с местните обичаи, като по този начин добавяне на орган и смелост до свидетелските им показания.

Славен ангел стоеше с десния си крак по вълните на Средиземно море. Самият той не е имал тегло, тъй като той е светлина и енергия. Той свидетелства, че всички творения в необятно море от нации принадлежат към Господ на вселената. Всеки сътворено същество трябва да бъде умишлено покорни на Него. Дори на звяра от морето с десет рога и седем глави, които по късно ще възникнат от морето (Откровение 13:1-10), принадлежи в рамките на вземането на господството на Исус Христос.

Ангелът левия си крак на сушата (на арабски: Barr), които лингвистично на арабски е свързана с правда (Birr) и плодове (чеп). Може би земята означавано съвкупността от всички вярващи както от Стария и Новия завет, които са били призовани да обичаме, да се покланят и да свидетелстват за Божия Син. Вторият звяр, както и, че имаше два рога като на агне и говореше като змей, и по късно да възникнат от земята (Откровение 13:11-18), принадлежи в рамките на вземането на господството на възкръсналия Христос.

Могъщ ангел застана в трансгранично положение, с десния си крак върху Средиземно море и левия си крак върху земя, като по този начин означаваше твърдението на Бог на собственост върху безбожния, както и богобоязливи. Погледът му бе фиксиран към юг или югоизток, в посока на Египет, или към Ерусалим. Края на времето за развитие няма да се проведе в Далечния Изток, или в Далечния север, нито в тъмното Запад, но и в Израел.

Силен ангел говори с огромен подвижен басов глас, като ревящ лъв. Неговият силен призив е величествена и поклати онези, които го чуха силно. Джон никога няма да мога да забравя този глас.

Седемте гръмове: могъщ ангел все още не е завършил вестител повикването, преди седемте гръмове издадоха своите гласове от небето. Ехото на гласовете им, потвърдиха от спешността на съобщението. Броят седем точки на съвкупността на подвижния и трясък гръм от престола на Бога. Мъж cringes и покривав ужасен страх преди звука на трясък болтове на гръмотевиците и бушуващите сили на природата.

Седемте гръмотевични гласове трябва да се направи със седем духовни гласове, и прилича на плача на душите в олтара на всеизгарянето (Откровение 6:10), или гласовете от четирите рога на златния олтар (Откровение 9:13). Ние не знаем дали гласовете извика на иврит или гръцки, или дали гласовете на цялото човечество да бъде изслушан в тях. Ние знаем обаче, че патриарх Йоан бързо взе писалка в ръка, за да напишете вълнуващо и огромна съобщение на гръмотевицата гласове.

Той щях да пиша, когато изведнъж той е бил спрян от друг глас от небето му заповядал да се запечата неща, които седемте гръмове издадоха, а не да напише една единствена дума. В духовната сфера има съобщения, които са разбираеми, нито поносим за всички да чуят. Свидетели за Христос не винаги трябва да кажа това, което са видели и чули. Те са таксувани само казвам точната дума в точното време на определен човек. Изборът и ограничаване на свидетелството трябва да произхождат чрез водещите на Светия Дух. Свидетели на Христос не трябва да се говори или пише, че техните думи са бликащ излезе от водопад, а по скоро да си позволят да се ръководи, ограничен, или в определени случаи дори доведе до пълна тишина в случай, че слушателите все още не са подготвени за съобщение. Но ние не трябва да използвате тази команда от небето като извинение, за да се покрие за нашия страх или малодушие в явявате словото на Господа, които са ни поверени. Имаме нужда от по голяма зависимост при Отца, Сина и Светия Дух във всичко, което се говори или пише. По този начин ние позволяват на Господ да царува над нас, и ние оставаме Негови покорни слуги.

МОЛИТВА: O Светия призна, че чрез вашите ангели, и дори чрез настанаха гръмове, мистерии за съдбата на нашата Вселена, които не трябва да бъдат изслушани от всички, тъй като не всеки може да понесе да чуе тези лоши новини. Помогнете ни да се задоволят с това, което ни е открил във Вашата Евангелието и да очакват нови пророчества от вас своевременно.

ВЪПРОС:

  1. Четеш ли и да Евангелието благословено Божието откровение? Ли да кажете на приятелите си за богатото си съдържание?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 10:50 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)