Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 098 (The Oath of the Angel)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 4 - Да дойде Твоето царство (ОТКРОВЕНИЕ 10:1 - 12:17)
ЧАСТ 4.1 - ПОДГОТОВКА ЗА ЗВУКА НА ПОСЛЕДНАТА ТРЪБА (ОТКРОВЕНИЕ 10:1 - 11:2)

2. Клетвата на Ангел (Откровение 10:5-7)


ОТКРОВЕНИЕ 10:5-7
5 Ангелът, когото видях да стои на морето и на земята, вдигна дясната си ръка към небето, 6 и се закле в Онзи, Който живее до вечни векове, Който е създал небето и неща, които са в него, земята и нещата , които са в нея, и морето и неща, които са в него, че ще има вече няма да бъде закъснение, 7, но в дните на гласа на седмия ангел, когато той е на път да звучи, тогава тайната на Бога е завършен, заяви той на слугите си, пророците.

Великолепни, могъщ ангел, издигна десницата си към небето и Бога и всички ангели свидетел думите му. Тази клетва, за която говори като потвърждение на променящия се свят посланието, което той току що е говорил, става ясно, че той е творение на Бог, а не Самия Господ. Той се нуждаеше от името и авторитета на неговия Бог, както и величието на цялото творение, за да се обоснове и да гарантира неговите решителни думи. Ние, като хора, обаче, никога не трябва да се закълна, тъй като ние не знаем дали не можем да изпълним нашата клетва изцяло и напълно. Нашата словото винаги трябва да бъде вярно, открит и честен, без псувни (Матей 5:34-37).

Думите на ангела основава на два факта: първо, за вечността на живия Бог, и на второ място, на Неговата сила на сътворението. Бог живее от вечността за вечността, защото Той е свет, без грях, без хитър Нес или измама. Затова смърт няма да има власт над него, защото самият той е живот.

Тя е различна при Аллах в Исляма. Той е най добрият на всички завещател, и заблуждава тези, които го заблудят (сурите Ал Имран 3:54, Ал Ниса 4:142, Анфал 8:30). Затова Аллах не е бог, но по скоро паднал дух, слязъл от бащата на лъжата, и този, който беше убиец от самото начало (Йоан 8:44). Неговата сила е псевдо власт се характеризира с голяма измама.

Истинския Бог, обаче, е източник на живот. Мощност и енергия Него обитава. Той е всемогъщ и всезнаещ. Той е безкраен и оригинални власт, като семитски концепцията за "EL", което означава "сила" и "мощ". Исус, както и, носи живот в Себе Си. Се всяка власт на небето и земята му е дадено. Дори и така е Светият Дух на живота и силата на Бог. Нито Синът, нито Светия Дух са били създадени. Вместо това, всеки един е вечен Бог от вечния Бог, свят, славен, изпълнен с любов, безкрайно и безсмъртно, в пълно единство с Отца, на смирение и кротост.

Бог е жив, както каза ангел "от вечността до вечността". Тази концепция не може да се приеме автоматично да означава, че той ще живее от една възраст в друга или от един период от време в друга. С Бог няма време и пространство. Двата термина произлизат на царството на човечеството, а не от царството на божествеността. Бог е вездесъщ и вечен. Христос живее в небето и в сърцата на Неговите последователи. Святият Дух претърсва дълбините на божественото и утешава обосновано грешник чрез кръвта на Христос. Клетва на ангела ни напомня, че Бог живее вечно, точно както Той е разкрил Себе Си на Моисей: аз съм Кой съм аз, и аз ще бъда този, който аз ще бъда (Изход 3:14). Църквата на Исус Христос се смятат за това откровение, за да е истина и са валидни на Исус, и се изповяда: Исус Христос е същият вчера, днес и завинаги (Евреи 13:8).

В допълнение към вечен Нес на Бога, ангелът свидетелства, както в материалната, както и духовната сфера, в клетвата си за творческата сила на Бога. Всичко, което съществува е с мъдрост, любов и далновидност от Всемогъщия Създател. Обсерватории, космически станции и кацанията на Луната може да оцени и анализира малка част от нашия Отец в небесата създаден, контролира и поддържа. За Него се дължи всяка почит, хваление и поклонение.

Нашият Небесен Отец е създаден, с голяма мъдрост, любов и благоразумие, малката планета Земя, с всички от заводите си, животните и хората. Къде другаде в цялата вселена има изобилие от вода, светлина и живот? Това не е известно на други звезди или планети. В допълнение, Исус каза: "Но космите на главата са всички преброени." (Лука 12:7 Матей 10:30) И: "Разгледайте полските кремове, как те растат" (Матей 6:28). Кремовете не само ни впечатли чрез красивите си блясък, но също така от как те мълчаливо расте! Статичното на вятър издухан запаси от пшеница в пълно зърно е безкрайно по високо от статичното на най високата телевизионна кула в света. Голям брой докторски дисертации в областта на естествените науки докажем, че сме само потупване на върха на айсберга с нашия технически изследвания по отношение на разбирането на безкрайната сила и мъдрост на Създателя.

В допълнение към небето и земята като доказателства за творческата сила на Бога, силен ангел се водни маси на океаните, с колектор броя на риби, растения и силни течения, като гаранция за истината на посланието му. Повече от две трети от земната повърхност (71%) е покрита с вода,, който решително оформя хода на природата. Как бихме могли да живеят без дъжд, който се изгражда в облаците над моретата? Как реки на света биха могли да служат като канали и носителите на цялата мръсотия и отпадъчни продукти на планетата от над шест милиарда души, ако те не могат да се вливат в океаните? Безброй видове риба, раци и водорасли са важен източник на храна за човечеството. Дълбоките морета едва ли са били проучени. Кой е този, благодари на Твореца за море, риба и дъжд? Кой признава благодатта на нашия Всемогъщ Творец, достъпни във всички тях?

Краят на епохата на Грейс: След показанията на силен ангел, което прави вечен и всемогъщ Бог на сътворението себе си, за да бъде гарант за тревожно неговото послание той обобщи, първата част от неговото откровение с кратко изречение: Не трябва да има забавяне (Кронос) вече не!

Тези дълбоки думи, първо на всички означаваше: идващия съд вече няма да се проведе от време на помилване! В бъдеще грешници вече няма да намери място за покаяние. Възрастта на благодат идва към своя край! вечност разгражда в нашето съществуване.

Милостив ограничаване на тази дума на решението означава, обаче, последната отсрочка за човечеството само ще са изтекли след седмия ангел звучи тромпет на съда.

Едно друго тълкуване казва, че времето и пространството, като основни елементи на нашето земно съществуване, само ще бъде направено, когато дойде края решение. След това на вярващия, който се основава на Христос, ще живее сигурни в повишили своя Господ, докато тези, далеч от Христос, ще бъде измъчван в компанията на демони.

Тази драматична промяна ще се почувства още по радикално, отколкото бихме могли да очакваме. При липса на времето и пространството всички компютри ще се побърка и трясък. Безбожен ще вече няма да се задържат или жилище в безкрая на съществуване. Подобно на космически кораби без рулеви ще се потопите в черните дупки на космическото пространство.

Децата, както и възрастните, сега и след това да каже: Аз нямам време! Тя ще бъде с ужас, когато във вечността, и при липса на пространство и време, те наистина и наистина няма да имат повече време.

Мистерията на Бог: ангел от Господа депортираните патриарх на остров Патмос утешително обещание: "Но в дните на звучене на седмия ангел, когато той е на път да звучи, тайната на Бога ще бъде завършен, както Той заяви на слугите Си пророците." (Откровение 10:7)

Тайната на Бога е толкова голяма, колкото самия Бог! Тя обхваща милостивия план на спасение за паднали Неговото творение. Бог разкрива тази тайна в етапа на Неговите пратеници в Стария Завет. Исус увери учениците Си, че за тях привилегията да разберат тайните на небесното царство (Матей 13:10-17). Но малко преди заминаването Неговото към небето Той каза да ги: "Той не е за вас да знаете пъти или сезони (по отношение на идването на царството на Месия), които Отец е, поставени в собствената си власт" (Деяния 1:7) Павел заявява в писмото си до църквата в Рим, че тайната на втвърдяване на Израел в част да се направи с пълнотата на езичниците (Римляни 11:25-36). Той свидетелства, че чрез проповядване на Исус Христос ще бъде разкрита тайната на Бога, и че послушанието към Евангелието ще се реализира сред всички народи (Римляни 16:25-26). Късно Павел казва, че единството на мъжа и жената в брака е картина на единството на Христос и Неговата църква, увери, "Тази тайна е страхотно" (Ефесяни 5:32).

В Исус Христос се крие цялата тайна на Бога. Той самият е божествено "семена на царевица", който трябваше да падне в земята и да умре, така че от Него подобни "семена на царевица" ще се появят. Те, от своя страна, чрез тяхната духовна смърт, чрез тяхното себеотрицание, ще умножа плода на Духа на Исус (Йоан 12:24-26). Този растеж и събирането на църквата на Исус Христос идва до своята кулминация в звученето на седмия ангел.

Христос, обаче, е същото като камък, който пада от небето, който преодолява и смазва богатствата на този свят. С множеството от Своите последователи Той изпълва целия свят. Тайната на Бога, следователно, съдържа не само обединяване на Бога с мъже и жени в Христос, но също така унищожаването и преодоляване на всички произведения на сатанински арогантност (Даниил 2:44)

Отец в небесата, заедно с Исус, ще живее във всички негови последователи. (Йоан 14:23) Те са се превърнали храма Си (1 Коринтяни 3:16). Смъртност ще се облече в безсмъртие (1 Коринтяни 15:51-57). Плът и кръв ще бъде изпълнен с Духа (Йоан 1:13, 3:6). Егоцентрични натури ще се трансформира в любов (Римляни 5:5). Тайната на Бога е страхотно. Тя обхваща наречени избран и последователи на Христос от всички времена. Те са в семейството на Бога и представлява духовно тяло на Христос. Еврейските християни и християни сред народите са се превърнали в неразделна единство в Него! Идването на Светия Дух, за да изкупи от греха чрез кръвта на Христос роби води до създаването на нови, ново духовно творение. В завръщането на Христос, и след звучене на седмата тръба, това ново творение ще се прояви с още по голямо величие и слава, отколкото присъства на първото творение.

Живия Бог, който, според исляма не могат да имат деца, е в действителност стане баща на безброй последователи на Христос. Като баща Неговото име ще да се прослави, че много синове и дъщери ще бъдат родени от Него, като росата, която произтича от утринното слънце, като пясъка на морския бряг, и като по голямата армия от звезди в 200 милиарда галактики! Наистина, тайната на Бога е много голям! На пророците и апостолите на стария тази мистерия преди това са били разкрити на етапи. Завършването му, обаче, е само обявена чрез "ангел на Господа".

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние се радваме и да благодарим на вас, защото вие сте даде Своя единороден Син всяка власт на небето и на земята с всички управляващи през ангели, които са определени за нас. Тайната на вашите планове се приближава към своя край със седмата тръба. Ни подготви да живеят според ще си по всяко време.

ВЪПРОС:

  1. Какво е огромен ангел провъзгласяват за времето, което остава до края на света?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 10:55 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)