Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 091 (The Seven Trumpet Judgments)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 3 - ЦЪРКВАТА НА ХРИСТОС И ТРОМПЕТ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 7:1 – 9:21)
ЧАСТ 3.3 - АГНЕШКО НА БОГ ОТВОРИ СЕДМИЯ ПЕЧАТ СЕДЕМ РЕШЕНИЯ ТРОМПЕТ И ТРИТЕ НЕВОЛИ (ОТКРОВЕНИЕ 8:1 - 9:21)

2. Седемте решения тръба (Откровение 8:7 - 9:21)


демон Армиите Атака

ОТКРОВЕНИЕ 9:7-11
7 скакалците приличаха на коне, приготвени за война. На главите им имаше нещо като златни корони, а лицата им бяха като лицата на хората. 8 Те имаха коса като косата на жените, и зъбите им бяха като тези на лъвовете. 9 Те имаха брони като брони от желязо. Шумът на крилата им беше като шум от колесници, или на много коне, бързам да войната. 10 Те имат опашки подобни на тези на скорпиони, и ужилвания. В опашките им имат власт да навреди на хората в продължение на пет месеца. 11 Те имат над тях за цар ангела на бездната. Името му на иврит е "Абадон", но на гръцки, той носи името "Аполион".

В тази част, която се отнася до нашествие на скакалци, се споменава думата "като" осем пъти. Духовните реалности са обяснени чрез символични изрази.

Съществата, описани като скакалци, не се появяват като индивиди, но смаже цивилизация в масирана атака, като веднъж хуните или монголците езда на техните малки степни коне. Ездачи "рожкови коне" носят победа корони в косите си, за да докажат своята лозунг: "Победа или смърт!" Косата си, като веднъж косата на Самсон, няма да се среже, тъй като тя представлява своята мощ и орган (Съдии 16:17-22). Така мъжете ще се появи като жени и обратното. Всичко ще диво отвори устата си по време на нападението, за да направят видими техните зъби като вампир. Всеки ще носи нагръдник като знак на своята непобедимост. Техните тънки крила ще реват като ротори с хеликоптер, или дрънкалка като веригите за битка резервоар. Техните самолети ще се вози на огнения поток на своите реактивни двигатели. Те ще стрелят по голямо разстояние сателитна екскурзовод, лазерно управляеми ракети на своите цели. Може би Йоан видя в своето видение съвременната война преди 2000 години и се опитах да го опиша с познатите от неговата среда. Който сравнява подробности за визията си с оръжията на модерно техническо война да видите неизчислими големи армии с танкове, самолети и ракети, бушуващи на човечеството.

Скакалец инвазия обаче, показва, първо, че ангелът на решението ни предупреждава за демонична атака на нашия свят. От времето, когато Исус оспори стар домейн врагове, е невидима битка бушува над контрола на нашата планета. Сатана изпълнява всички на измамите си и оръжия, за да унищожат останалата част от християнската култура и божествен ред. Той иска да изгради нов световен ред на гърба на неговите принципи сатанински и закони. Скакалците като воини имат само една цел: Да се изгради царството на Сатана под знамето на "свободата от Бога, равенството в грях, и братство в отхвърлянето на разпнат Божият Син!"

За да се постигне тази цел, те искат да демонично инфилтрат и влияние всички области на живота и обществото: Политика, икономика, училище, църква, семейни и дейности в свободното време. Един свят етика, замаскирани в хуманизма е да се направи анти християнски и невярващи правило на злото приемливо. Битката между ада Бог и Неговата Агнето е в разгара си (Ефесяни 6:10-20). Ние все още спи, защото Петър, Яков и Йоан, в градината на Гетсимания (Матей 26:40-41), или чрез молитва, вяра, любов и надежда, ние сме участници в битката с Исус?

Пророк безпогрешно чул как е разкрита на името на лидера на сатанинските сили. Името му на иврит е "Абадон", и на гръцки "Аполион", както смисъла, "разрушител". Княза на демоните очевидно ще дойде като агне и помощник на човечеството вътрешно, а в действителност е вълк грабител, лъжец и убиец, също като своя духовен баща, въплъщение на самото зло. Някои тълкуватели виждат в този принц на подземния свят на духа на антихриста себе си. Тромпетът решения се подготвят за Неговото явление (Откровение 11:7-8, 13:1-2; 17:8).

Преди двеста години някои тълкуватели виждат в Наполеон въплъщение на Аполион, защото името му звучи подобно на името на ангела на тъмнината.

С двойното идентифициране на царя на демоните Джон искаше да направи впечатление на своите еврейски и гръцки църковни членове за изказване: Всеки път, когато се появи господарят на подземния свят, не му се доверявам! Той може дори да ", за да защити света", подтикват войни. Но в крайна сметка той е настроен на твоята гибел, така че го признават във времето! Този ангел на подземния свят е царят, собственик и господар над всички бесове. Той трябва лично да се яви и да играе на неговата хитрост и сила, с цел в крайна сметка да бъдат преодолени, завладява и унищожено от Божия Агнец.

Вторият акцент във визията на първия вик на горко е двойно индикация, че рояк скакалци ще наводнят над цялата земя в първо (Откровение 9:1-3), но в крайна сметка ще напразно се концентрира върху запечатаната на племената на Яков, както вътре, така и без Израел (Откровение 7:1-8; 9:4)! Подобно на всички останали запечатани последователи на Христос сред народите, те са били оборудвани с духа на истината и знанието на Сина на Бога (Йоан 14:17; 16:13; 1 Коринтяни 12:3; 2 Коринтяни 1:22 Ефесяни 1:13). Те носят Неговата правда и Неговия живот в тях (Йоан 5:24; 11:25-26; римляните 5:1). Те останат заобиколен от защита на благодатта на Исус в часа на изпитанието (Откр. 3:10-11). Обещанието на Римляни 5:1-5 е доказано вярно, докато останалите хора, ужилени от скорпиони, се гърчат в страшни мъки.

МОЛИТВА: Небесни Татко, благодарим ви, защото двете световни войни, които не могат да растат по силна от вашата църква или от запечатаните вярващи. Дръжте ни верни в Христа, че можем да продължим в Него и Той в нас, че дяволът не може да намери власт над нас, но ние ходим под ръководството на Светия Дух, дори и в бъдещите световни войни.

ВЪПРОС:

  1. Как се държат сред бъдещите изкушения, атаки и достатъчно обтекателите?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 10:15 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)