Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 090 (The Seven Trumpet Judgments)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 3 - ЦЪРКВАТА НА ХРИСТОС И ТРОМПЕТ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 7:1 – 9:21)
ЧАСТ 3.3 - АГНЕШКО НА БОГ ОТВОРИ СЕДМИЯ ПЕЧАТ СЕДЕМ РЕШЕНИЯ ТРОМПЕТ И ТРИТЕ НЕВОЛИ (ОТКРОВЕНИЕ 8:1 - 9:21)

2. Седемте решения тръба (Откровение 8:7 - 9:21)


Петата звуци на тромпет - нашествие на скакалци (Откровение 9:1-11)

ОТКРОВЕНИЕ 9:1-2
1 затръби петият ангел, и видях една звезда от небето, който е паднал на земята. Ключът към ямата на бездната му е била дадена. 2 Той отвори ямата на бездната, и дим излязоха от пропастта като дим от горяща пещ. Слънцето и въздуха потъмняха заради дима от ямата.

Адът се превърна хлабав: Когато петият ангел пискливо прозвуча тромпетът му една звезда от небето падна на земята. Той вече не блестяха както преди, но е скучна и изгорени.

В Откровение 1:16 - 3:22 четем около седем звезди, които са на почивка в ръката на възкръсналия Господ. Те символизира лидерите на седемте църкви в Мала Азия. Сред тях блестяха и значителни пастири, както и мрачните неуспехи и съгрешилия проповедници. Но говорим тук не е от тези седем звезди.

Изгоряла звезда и падна на земята, което четем в Откровение 9:1, означава един силен ангел. Неговата разруха и внезапно падане на земята точка на предишно решение на небето. Този паднал ангел трябва да работят по своя по нататъшното разрушаване на земята.

Падането на този ангел вероятно не е същото като падането на Сатана от небето до земята, което Исус видя в предварително (Лука 10:18-20), и също не изгони Сатана от небето от архангел Михаил и армия (Откровение 12:7-9). Този паднал ангел има много повече общо с предвестник на княза на тази земя. В запечатване на 144,000 от племена на Израел, че е разкрит, и е отлъчен от църквата през вик на вярата на голям брой мъченици пред престола на Бога. Както на небето, така и на земята ще има повече анти християнски духове разкри, че са били изгонени и да се преодолеят, отколкото осъзнаваме. Исус е и остава на Виктор! Не нечист дух може непрекъснато да се съпротиви на Неговото Светия Дух и Неговото авторитетно слово.

Откриване на бездната: паднал ангел държи ключа на бездната в ръката си. До този момент армията на демоните и на дявола не е имал правото свободно да падне върху земните обитатели. Но с ключа на правото и силата за паднала звезда, за да се отвори яма на ада за безбожните жители на земята.

Може би Йоан видя в този трепереше визия за откриването на ада нещо като изгаснало вулкан, който внезапно оживяват, изпълвайки въздуха с дим, експлозии, каменни фрагменти и отровни газове. Всичко, което стои на пътя на такова изригване ще бъде бурно пометени. Снимки на такива изригвания, като един от Кракатау в Индонезия, или от планината Сейнт Хелънс, в Скалистите планини на САЩ, са документирани свидетел на унищожаването на такива свръхестествени катастрофи.

Духовно разбира, сме свидетели днес катаклизъм изригването на демони бъде развързано на населението на Земята. Съвременните медии, независимо дали са вестници, списания, радио, телевизия, видео, касети или в интернет, са направили възможно през последните десетилетия, за да отприщи едно огромно наводнение от мръсотия, безбожие, изкушения, подбуждани прекалените желания и актове на насилие на двамата млади и стари. Това, което по рано е ограничен до кръга на няколко атеистични групи или окултни трепти кръгове днес безсрамно и брутално екрани пред телевизията и интернет във всички всекидневни, училища, летища и семинари. За да сте сигурни, медиите, сега и тогава, предлагат добри програми и привидно важни новини. Но рядко се чуваме или вижте нещо за Бога и Неговото Агнето, за гнева Си, Неговата любов, за неговите закони и Евангелието. Масите, отдавна хипнотизиран и пламенна от демонични вдъхновени медии, са свикнали да губи далеч в духовния недохранване. Има малко съпротивление за склоняване към грях или зло, или при индивиди или в страни. Духовният въздух в нашия свят е замърсена. Слънцето на Исус Христос е надлъж и нашир стана закрита. Отговорност в медиите трябва в най скоро време да се обърнат. В противен случай, те ще станат помощници на падналите ангели от небето.

Нашествие на скакалци

ОТКРОВЕНИЕ 9:3-6
3 И от дима дойдоха скакалци по земята, и силата им е било дадено, тъй като земните скорпиони имат власт. 4 Казали им, че да не повредят тревата по земята, нито нищо зелено, нито някое дърво, а само тези хора, които нямат Божия печат на челата си. 5 Те бяха дал власт да не ги убие, а да ги измъчва в продължение на пет месеца. Мъката беше като мъка от скорпион, когато тя удря човек. 6 В онези дни хората ще търсят смъртта, и по никакъв начин няма да го намерите. Те ще пожелаят да умрат, и смъртта ще побегне от тях.

Във видението на Йоан димът, който изпълни цялата въздуха се преобразува в безгранична рояк от скакалци, които са попаднали върху цялата земя. Моисей, също са прехвърляли такъв ужасен решението на Фараона, който падна като осмата напаст Божия.

Но във видението на Йоан скакалците не показват, че са истински скакалци, които младите не могат да летят, и по този начин са принудени да пълзи напред, поглъщащ всичко зелено по пътя си. Скакалците в Откровение се появяват много повече да се измъчва духове, с ограничен задача.

Те нямат нито правото, нито капацитета да причини вреда на Христовите последователи, които имат печата на Светия Дух невидимо впечатли челата им. Нито млад във вярата, описан като "тревата", нито тези, които са издържал изпитанието на преследване, които се явяват като "дървета", стои в опасност да бъдат унищожени от масивна демонична атака (Откровение 3:10; 9:4). Те живеят в духа на истината и в любовта на Бога, и да останат безопасни в ръката на Добрия Пастир (Йоан 10:27-30). Злото врагът няма власт над тях (Откровение 7:2-8).

Монтаж на потиснатите израилтяните трябваше отдавна в Египет боядисани с кръвта на пасхалното агне върху стълбовете на вратите на къщите си, така че ангел от Господа ще мине над тях (Изход 12:1-51). Деца на Якова, не бяха по добри от египтяните. Но те поставят себе си и своите семейства под кръвта на агнето, и по този начин са запазени от гнева на Бога.

Днес, в епохата на Църквата на Исус Христос, благодатта на Божия Агнец отново доказва себе си защитени устната мощност. Който остава "в Христос" живее по начин, в духовен подслон за въздушно нападение. Хората, които живеят без Христос във видение на Йоан били изоставени рояк от милиони скакалци като духове от ада. Те са предпочели своя трябваше правда правдата на Божия Син.

Свободното благодат Божия Агнец, обаче, все още достъпни за тях. Противниците на Христос трябва да носи язвите на ада в своето тяло, душа и дух. Те обаче не са погасено или унищожени. Шанс да се обърнеш все още е отворено за тях в последния час.

Язви, които тези, които не са били родени отново трябва да издържите, прилича по интензитет болки, причинени от ужилване на скорпион. Жилото на някои видове скорпиони в Близкия изток води до мъчителна болка в нервната система, която може да продължи повече от 24 часа при възрастни. При деца и малки животни, тя може да доведе до смърт. Дори конете са ужасени от зловещите скорпиони. Когато се чувстват застрашени скорпиони се наведат заедно и издърпайте напред над гърба си и главата си опашка, за да бъде в състояние жилото отзад напред.

Ние не знаем какъв тип на язви, болка и отчаяние хора без Христос ще трябва да преминат в ръцете на нахлуването демонична армия. Може би те ще бъдат мъчени с чисто екзистенциални страхове, в светлината на полета, войната и смъртта. Или може би те ще понесат последствията от греховете им със СПИН и сифилис. Може би лекарства ще са съсипали нервите си. В наши дни страх от демони също расте, както Гьоте призна: "духове, които се обадих, от тях не мога да дойда". Някои хора, страдащи под демонично потисничество преминават депресия, и мисля, че те са удушени или изнасилена. Който е чул вик на отчаяние на тези порази никога няма да забрави дълбоко отчаяние. Някои се опитват да се самоубият. Но като Джон докладвани в зрението му, на тези измъчени тези ще бъде възпрепятствано от извършване на самоубийство. Тяхното мъчение не ще продължи само 24 часа, като от ужилване на скорпион, но пет месеца, в които няма да има бягство.

Но в същото време, това време на чума съдържа утеха: Който бяга към Исус и умишлено се откаже от греха си и компания с тези антихристиянски кръгове могат да бъдат освободени от своите дяволи: "Затова, ако Синът ви освободи , ще бъдете наистина свободни!" (Йоан 8:36)

МОЛИТВА: милостив Баща, ние ставаме страх от откровението си, че се отваря падащ ангел на бездната и множества от нечисти демони, идват от него в нашия свят. Дръжте ни лъже и своите трикове и да ни помогне да изключите телевизор, веднага след като те прокламират сексуални или финансов опит или напразно дисплей.

ВЪПРОС:

  1. Били ли сте някога преживява място, чиято атмосфера беше пълен на антихриста духове?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 10:13 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)