Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 060 (The First Seal)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.3 АГНЕШКО НА БОГ СЕ ОТВОРИ СЕДЕМТЕ ПЕЧАТА (ОТКРОВЕНИЕ 6:1-17)

1. Първият печат: ездач на бял кон (Откровение 6:1-2)


Проповедта на Исус Христос За бъдещето на света: Който става съсредоточен в темата от последните дни, рано или късно ще попаднете проповедта на Исус Христос за последните дни, които се отчитат в Матей 24 и 25. Там ще стане ясно кой ще бъде ездач на бял кон и какво ще се случи след това.

Исус предупреди учениците си категорично в тази проповед за последните дни, да не се спекулира за това как и кога той отново ще се превърне. Те трябва да гледате, така че да не се измамени от фалшиви пророци или антихриста.

Книгата Откровение нито ще ни предоставите с гръбначния стълб-чилъри, нито задоволи любопитството ни за последните дни на земята, но тя по-скоро ще предупреди църквата, както и всеки християнин срещу изкушението от анти-християнски сили и укрепване на изкушен вярващите, така че те няма да са в съмнение за любовта на Божия Агнец.

Ако сравните вътрешната структура на Матей 24:5-30 с преминаването на Откровение 6:1-17, могат да получат духовен водач, така че да се разбере седем печата:

Матей 24:5-30 Откровение 6:1-17
5 V описва персонифицирани анти-Христос съответства на V 1-2 описва първия печат с ездач на бял кон
V 6-7, описващи войни съответства на V 3-4, описващ втория печат с конник на червен кон, която войната
V 7, описващи глад съответства на V 5-6 описва третия печат с ездач на черен кон, което покачващите се цени и глад
V 7-8, описващи земетресения и епидемични язви отговарят на V 7-8 описва четвъртия печат с ездач, чието име е смърт, на блед кон, която меч, глад, мор и диви животни
V 9-14 описва голямата скръб и мъчениците отговарят на V 9-11 описва петия печат и душите на мъчениците под олтара на всеизгаряния
V 29-30 описва знаците на небето, което бележи началото на видимото завръщане на Исус Христос съответства на V 12-17 описва шестия печат с природните бедствия и събитията в небето и на земята в Деня на гнева на Агнето на Бога
Седмият печат се превръща в седмия тромпет и решения купа.

МОЛИТВА: живите Господ Исус, Вие предупреди учениците си за развития след възнесението Вашето съобщение до вашия Небесен Отец, и повтори думата "Пазете се". Помогнете на нас, за да се направи разграничение между вярно и невярно, между любовта и егоизма, за да ви следват, като се отрича и да до края, чака ви с очакване.

ВЪПРОС:

  1. Какво разбирате от връзката между проповедта на Христос в Мат за края на времето и Неговите откровения в Откровение 6.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 08:39 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)