Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 045 (Preparations for the Enthronement)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.2 ИСУС ХРИСТОС Е РЪКОПОЛОЖЕН, КАТО МУ ЗАПЕЧАТАНИЯ СВИТЪК (ОТКРОВЕНИЕ 5:1-14)

1. Препарати за ръкополагането (Откровение 5:1-6)


Лъвът от племето на Юда Появява се като заклан Агнец

ОТКРОВЕНИЕ 5:6
6 видях в средата на престола, и на четирите живи същества, а в средата на старейшините, Агнецът стои, като че ли са били убити, като седем рога и седем очи, които са седемте Божии духове , разпратиха по цялата земя.

Джон очите му странствам по цялото небе. Искаше да види силен и победоносен лъв от племето на Юда, който трябва да завладее целия свят и да го подчини. Опитайте тъй като той може, Джон не виждаше никаква лъв в небето!

Изведнъж ясновидец, признати в средата на престола, в средата на четирите страшни пазители на трона, малка бяла агнешко. Не е силен лъв, но само слаб, жалък, малко агне, безвредни и беззащитни, който стоеше в центъра на славата. Как би могло да стигнем до там? Лъчиста, съдейки слава на Бога, нито изгорен, нито унищожена жертвено агне. Той винаги е бил у дома си в трона и вече се е върнал с баща си, за неговия произход.

Малко агънце стоеше в центъра на двадесет и четири старци, чиито престоли бяха около възвишения престола на Бога. Терминът агне като богословски централно понятие се среща в книгата Откровение 28 пъти и представлява, тъй като си вид центъра на спасението производство и световни въпроси в книгата Откровение. В небето външен и вътрешен кръг организира около лъва на племето на Юда, което е агне.

Божият Агнец иска да се превърне в център на нашите мисли и действия. Нашият живот, семейството, сервиз, църква, народ, целия свят и дори ангелите да има Исус в техния център. Не Кааба в Мека с черен камък е център на света, но Божият Агнец, който отнесе греховете на всички поколения на човечеството.

Бездомник Исус, който умря като оставиха и презрян човек извън вратите на Ерусалим е станал успокояващ центъра на нашето съществуване.

Йоан използва гръцката дума тук е умалително на срока агне и означава "малко агне". Джон сложи цялата любов на Исус в този срок. Той не искам да омаловажавам Божият Агнец, но и да показват, че е естествено слаби, безвредни, слаби и не могат да станат победители.

Джон запази образа на Божия Агнец в сърцето си от детството си. Неговото семейство годишно убити и печени пасхалното агне и яде месото (Изход 12:1-13). Той знаеше, че само кръвта на агнето спаси уплашени хора от решението и гнева на Бога. В основата на разбирането на Новия Завет жертва и спасение остава мистериозно съобщение на страдащия слуга на Бога, според Исая 53:2-12, които са извършили нашите грехове и немощи и страда от наказанието, което трябва да са нашите, когато той се води като агне на заколение.

Всички тези пророчества апостол Йоан е известен още от детството си. Но пробив в мисленето му се място, когато Йоан Кръстител учениците си наясно с Исус, когото току-що бе кръстен и извика към тях: "Ето, Божият Агнец, Който носи греха на света." (Йоан 1:29, 36). След това, Андрей и Петър заедно с Яков и Йоан оставили своя строг учител и следват Агнето от този момент. Те видяха, признат и свидетелства страданието, умира и нараства от смъртта на Исус като жертва на уникалния Божият Агнец, който помири света с Бога (Йоан 3:14-16; Деяния 8:32; 1 Коринтяни 5:7; 2 Коринтяни 5:21, 1 Петрово 1:18-19, Евреи 9:14; 10:14). Следователно, Исус не е нужно да умре още веднъж специално за мюсюлмани и евреи. Неговата смърт е достатъчно за всеки от тях. И все пак те не знаят правото си или не искат да знаят за това.

Джон сам е свидетел на жертвен начин на Исус. Той видя своя Господ падна по време на молитвата му борба в градината Гетсимания и с пот на страха на челото му (Матей 26:38-39, Марк 14:34-36, Лука 22:42-44). Във видението си на прага на вратата към небето, обаче, Йоан видя Божият Агнец стоят в средата на престола като завоевател.

На кръста Исус извика след болките на агония, "Това е фи- завършен!" (Йоан 19:30). Тогава той почина, презрян и прокълнат от старейшините на своя народ. И все пак в своето видение ученика, когото Господ обичаше видя цар стойка като Агнето в средата на престола на Бог, жив и високо ценени. Исус е пример на учениците си това, което Павел описва както следва: "Ако аз съм слаб, тогава съм силен!" (2 Коринтяни 12:9-10).

Исус умря като млад мъж на възраст 33 години. В своята визия Йоан видя своя Господ в центъра на двадесет и четири старци, всички от които са станали по-стар от Господ. Исус е възкръснал! Той е жив и се ускорява през живота си дори бащите на вярата.

Очевидно централната позиция на Божия Агнец в небето иска от нас да учат: Агнето работи единствено спасението, помирението и обратно изкупуване. Да следват пътя на Агнето е единственият път към Бога. Чрез Агнето всички неща ще станат нови. В лицето на духа на Агнето вълчия алчността на човек се срива. Ако в едно семейство или в екип "Агнето" пребъдва, тогава мир оцелява.

МОЛИТВА: Изправени Всезнаещия, разкри Твоите пророци,, че обещаната Христос ще дойде като агне кротките да се преодолее със слабото си тяло, обвиненията на ада, и избави ни чрез заместителна Неговата смърт само от вашата преценка, че това, което Вие вече казах, "Не чрез сила, нито чрез мощ, но чрез Духа ми" е спасението на света "може да се осъществи.

ВЪПРОС:

  1. Защо лъвът се появи като слаб агне?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 08:00 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)