Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 082 (Founding of the Church at Philippi)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
В - Втората мисионерско пътуване (Деяния 15:36 - 18:22)

4. Основаването на Църквата във Филипи (Деяния 16:11-34)


ДЕЯНИЯ 16:29-34
29 Тогава той призова за светлина, се завтече, и падна трепет пред Павла и Сила. 30 И той ги извади и каза: "Господа, какво трябва да направя, за да бъде спасен?" 31 А те казаха: "Повярвай в Господ Исус Христос и ще се спасиш, ти и домът ти." 32 Тогава те говореха думата на Господ за него и за всички, които бяха в къщата му. 33 И той ги взе в същия час на нощта та им изми раните. И веднага той и цялото му семейство са били кръстени. 34 Сега, когато той ги заведе в къщата си, той постави храна пред тях, и се зарадва, след като са вярвали в Бог с битовите.

Пазач на затвора извикал: "Донеси ми светлина!" Това повторно търсене символизира, че той е живял през целия си военен живот в тъмнина, но сега той е станал, в известен смисъл, просветен от думите на Павел. Той веднага разпозна светлината на небесния Дух, и падна в краката на апостол, който е спасил живота му. Той може да е, че те са богове, особено, тъй като те не се бяха спасени. Те дори го обичаше твърде много и запазване на живота си. Добротата на Христос води до най-голямата духовна революция в света.

Павел не се похвали или да се възползват от страха на служителя. Вместо това, той даде да се разбере, да го, че той също е човешко същество, но са били променени и се превръща чрез благодатта на Христос. Когато размирно и изплашен мъж чул думите на апостола, той го подтиква и неговият спътник на двора. Той видя кървящите си органи и се страхува от гнева на Бога, защото той също е участвал в измъчва тези почтени апостоли. Той промърмори със страшна уплаха: "Какво трябва да направя, за да бъдат спасени, за да бъдат спасени от гнева на Светия? Апостол Павел обобщава Евангелието на този объркан човек в един от най-големите отчети на Библията:" Вярвайте на Господ Исус Христос, и ще се спасиш, ти и домът ти. "Това изявление даде силна надежда на тъмничаря. Бог не го унищожи, нито пък Той го удари с гръм от небето. Вместо това, Той отвори вратата благодат в лицето на Исус Христос. Павел свидетелства за всички мъже и жени, роби и затворници, стари и млади, които се тълпяха да го има, че Исус Христос е могъщ владетел, който може да направи земетресения, прощава грехове, и да даде спасение.

Господ, който се издига от мъртвите, е подготвен да запълни покаялите се с Свята и нежно Дух, който доставя човек от силата на греховете си. С няколко думи апостол на езичниците, отвори Евангелието на тези страшни сърца. Тези, които са били подготвени за спасение вярвал наведнъж, като признава, че самият Бог стоеше в средата на Неговите апостоли, преди да ги. Никой освен Вечния някога е говорил с тях по този начин, предлагайки им живот и помирение. Светлината на небесното евангелие появиха в сърцата на слушателите. Офицерът апостолите у дома си, изми раните си, облечени с чисти дрехи, и ги помолил да го кръсти като знак на пълното му представяне пред Исус Христос, принцът на любовта.

Това пенсиониран офицер и пазител на затвора искаше да изчистите всички останали остатъци в живота си. Той отвори дома си за тази нова Дух, и събра цялото си семейство, служители и служителите да бъдат кръстени в същата нощ. Този служител знаеше, че Божията заповед е необходимост, и че всяко забавяне би било грях. Той отговори веднага, покаянието и напълно се представи живия Господ. Святият Дух влезе в тези, които са били кръстени, и те станаха радостна. Хвалебствени песни изпълниха сърцата им, и те разбраха, че Бог ги посети, дори и в разгара на тъмен и мръсен затвор.

Те подготвиха горната стая в къщата си, и започна да се готви храна за голяма вечеря. Те зарадваха общо над Христос, който измива съвестта си от греховете и ги освети свободно. Тези, които са били престъпници и грешници сега живеят в пълнотата на Божията светлина, дори и в средата на тъмната нощ. Каква красива картина - банкет се проведе в полунощ, посред нощ! Христос е просветен вярващите в средата на мрака около тях и ги изпълни с голяма радост. Това е плод на страдание, издръжливост, и верни послушание в Павел и Сила. Лидия, Лука и Тимотей, от своя страна, не са все още готови предлага молитви за онези, които са били хвърлени в затвора.

ДЕЯНИЯ 16:35-40
35 И когато това е ден, магистратите изпратиха, казвайки: "Нека тези мъже." 36 Така вратаря на затвора съобщават за тези думи на Павел, казвайки: "Маги са пратили даи да отидете. Сега, прочее, се отклоняват и иди си с мир ". 37 Но Павел им каза:" Те са ни бити открито, неосъден римляните, и ни е хвърлен в затвора. И сега те ни поставят тайно? Не, разбира се! Оставете ги да дойдат и да ни измъкне. "38 И надзирателите каза тия думи на магистратите, и те са се страхували, когато чуха, че те са били римляните. 39 Тогава те дойдоха и призна с тях и ги извади и ги помоли да си отиде от града. 40 И тъй, те излязоха на затвора и влезе в къщата на Лидия и като видяха братята, те ги насърчават и отиде.

Чакаше пазач на затвора в тревога за окончателното решение на магистратите, защото той е освободил двамата затворници и ги забавляват без тяхно разрешение. Той беше толкова се радвам да чуя, че магистратите са решили да ги освободят, че той веднага се завтече радост на Павел, за да го информира. Той ги помоли да отида в мир, така че да не може да пострада.

Павел, обаче, се изправи и отказва да отиде, сочейки му ле Гал права като римски гражданин, които са били грубо нарушени права. Той се оплака, не само за собствената си заради, но и в името на новосъздадената църква. Той и Сила не са крадци, но римски граждани, които са имали три пъти претърпя неправомерно. Те са били бити, действие, противоречащо на римското право, за побой наказание се практикува само на роби. Римски граждани били имунизирани от такава форма на наказание. Освен това, те били бити публично. Те бяха наказани без подходяща правна процедура, и такава несправедливост е смятан за сериозна грешка, справедливо счита Римската империя. Груба небрежност, както се практикува от страна на магистратите, заслужава тежко наказание от закона. В допълнение, те са били незаконно в затвора, дори по време на невинни и то неосъден. Всичко това даде на Павел право да заведат съдебен иск срещу магистратите.

Така Павел настоява, че магистратите сега дойде лично да се извини на тях в затвора. Също така, те трябва да ги придружи като почетни гости в средата на улиците на града си. Целта на Павел не е за цел да си отмъсти, като един истински вярващ, той е простил на магистратите всичките си недостатъци. Той встъпва в длъжност, за да оправдае малка християнска общност във Филипи, където те са положили основите на една процъфтяваща църква. Той искаше тази църква да се разглежда като честен движение, което не е имал нужда да се крият в пещери и сводове.

В резултат на магистратите страшно забърза към него. Те говореха умолително и нежно за апостол на езичниците, молейки го да се отклони мирно и тихо на своя град. Те искаха да се избегнат евентуални проблеми, които могат да бъдат повдигнати от майсторите на гадателка, които са имали в средното време е лишен от парите си за вземане на актив от работата на благодатта.

Павел не се голям интерес в думите им. Върнал се в дома на Лидия, продавачът на лилаво, където членовете на църквата се срещнаха за молитва. Тя е заобиколен чрез вярата братя в къщата си, което показва, е имало дълъг период между превръщане на първата европейска и спасението на пазача на затвора. През това време проповядвал апостолът Филипяни и жива църква са били подхвърлени. Когато по-късно те се срещнаха в дома на Лидия, тези, които са пострадали утеши братята си, и да ги потвърди присъствието на Христос с тях по време на всичките им беди. След това Павел и Сила тръгна и Тимотей ги придружава, оставяйки Лука лекар във Филипи да служи в църквата там. Това обяснява защо Лука сега говори за тях в трето лице, което означава, той не беше с тях.

МОЛИТВА: Господи, благодаря Ти, за Твоето слово запазва и преобразува. Ние да вярват, че желаете да спаси нашия дом напълно. Пречисти сърцата ни от всеки грях от ценното си кръв, и очисти нашите умове напълно на Светия Дух. Помощ, че всички наши близки и съседи, може да вижда вашата любов към нас, и дълго за вашето спокойно мир.

ВЪПРОС:

 1. Защо на глава 16, стих 31 най-важно изявление в Библията?

насмешлив поглед - 5

Уважаеми читатели,
Сега, че сте прочели нашите коментари на Деяния на апостолите, в тази книжка са в състояние да отговорят на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от посочените по-долу въпроси правилно, ние ще Ви изпратим следващата част от тази серия, които ние сме проектирали за вашия назидание. Моля, не забравяйте да напишете пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Какво е тласък и цел в историята на Бога е с човеците?
 2. Какво Павел проповядва за възкресението на Исус? Какво е добрата новина, че въз основа на Неговото възкресение?
 3. Как Павел свидетелстват за правото си да проповядва на езичниците? Как е вярата му, реализирани в идолопоклонници?
 4. Защо Павел и Варнава бягат от един град в друг?
 5. Защо Павел се обадя на всички богове суета?
 6. Как Павел и Варнава министър в нови църкви, когато те се върнаха да ги посещават?
 7. Каква е новата реализация двете апостоли претърпя в резултат на тяхното проповядване време на първото си мисионерско пътуване?
 8. Защо не на църквата в Антиохия да реши да разреши проблемът сам по себе си, но поиска от апостолите в Ерусалим, за да намери крайно решение за него?
 9. Какво беше изявлението на Петър, който стана обект на неговата проповед? Защо християнската църква го смятат за основа на спасението?
 10. Каква е разликата между запазването на някои неща в името на любовта, както и спазването на закона за спасение?
 11. Какви са главните съображения в решението взето от апостолското съвет в Ерусалим?
 12. Какъв е принципът дизайн и причина за второто мисионерско пътуване на Павел?
 13. Обрязването на Тимотей необходимо или не? Защо?
 14. Какъв е смисъла на Светия Дух, забраняващо вярващите от преследването на тяхното предназначение министерство, и това, което е смисъла на Неговото ги призовавам към нова услуга?
 15. Какво е чудото в живота на Лидия? Защо Павел кръсти целия си дом?
 16. Каква беше лъжата в думите на обладани от демони гадателка? Каква е истината, че Павел говори?
 17. Защо изтезаваните затворници пеят химни в полунощ?
 18. Защо е стих 31 от глава 16 най-важно изявление в Библията?

Съветваме ви да завършване на теста изпит за Деяния на апостолите. По този начин ще получите вечно съкровище. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:06 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)