Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 266 (The Empty Tomb and the Angel’s Words)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 6 - ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС (Матей 28:1-20)

1. Празния гроб и думите на Ангел (Матей 28:1-4)


МАТЕЙ 28:1-4
1 след съботата, тъй като тя мина на първия ден на седмицата, дойде Мария Магдалина и другата Мария да види гроба. 2 Ето, стана голям трус, защото ангел от Господа слезе от небето и пристъпи, отвали камъка от вратата и седна на него. 3 Изгледът му беше като светкавица, а облеклото му бяло като сняг. 4 За страха си от него, пазачите се разтресе и станаха като мъртви.

Първия ден след празника започва до зори, жена си проправили път до гроба да завърши помазването на тялото на Исус ". Те не можеше да се сети да направи нещо в петък преди залез слънце, докато те са извършили този последен акт на уважение и любов.

Пасхата съботата е най-лошият ден за тях и учениците. Месия им умира и всяка надежда за предстоящо Божието царство е изчезнал. Не остана нищо за тях, но плач, отчаян и песимизъм. Но обич и уважение към Исус привлече жените на гроба, да седи в близост до гроба на Светия.

Когато той умира, на земята, които Го приеха разтресе от страх. Когато той стана на земята, които Го подаде оставка скочи от радост в Неговото екзалтация. Това земетресение е резултат от връзките на смъртта, се разрохква, оковите на гроба отърсили, и изкупление се въвежда на всички народи. Това беше сигнал на победата на Христос. Небесата се зарадваха и известие се има предвид, че земята може да се радваме. Това е извадка от разклащане, което ще се случи на земята в крайното възкресение, когато планини и острови се отстраняват, и земята вече не може да прикрие мъртъв. (Исая 26:21)

Докато по пътя на разсъмване, жените се занимаваха с тежък камък. Те се чудеха кой може да го победим за тях от гробницата. Господ отговори на желанието на жените и изпратил ангел да отвориш вратата на празния гроб. Ангелът се появи с голям трус, охраната поклати и падна като мъртви. Ангелът отвали камъка и седна на него, като символ на триумфа на Христос в Неговото възкресение.

Ангелът не слезе от небето да помогне на Христос да възкръсне от мъртвите, за принца на живота не се нуждаеше от помощник за преодоляване на смъртта. Господ стана тихо по свое желание, минаваща през бельо Неговите погребални опаковки, без да ги разкъсва и премина мълчаливо от средата на скалите. След това той влезе в заключени помещения, където бяха събрани учениците. Въпреки че никой не е свидетел на Христовото възкресение от мъртвите, гробницата е празна, когато жените пристигнал там.

Смъртта е враг на всички хора. Той реколти всички тези, родени от жени. Смъртта е неизбежна, за да търсят мъдростта на Бога, че може да бъде готов.

МОЛИТВА: Господи Исусе, Ти си възкръснал от мъртвите. Прославиха като Единственият, Който победи смъртта, скръбта и Сатана. Вие давате вашите последователи вечния Дух, нов живот и радост. Благодарим Ти, защото Ти изпрати ангел да се движат камъка от гроба преди жените са пристигнали. Отговори на техните молитви и ни насърчават да вярват и да се види, че нашите проблеми са решени, защото вие сте живот и ни спаси. Алелуя!

ВЪПРОС:

  1. За какво е ангелът се търкаля камъка от гроба?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:17 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)