Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 241 (Jesus’ Struggle in His Prayer)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

10. Исус борба в неговата молитва (Матей 26:39)


МАТЕЙ 26:39
39 Той отиде напред малко, падна на лицето си и се моли, да речем, "Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша далеч от мен;. Все пак не, това, което аз желая, но това, което желаеш"

Христос пада по лице пред Бог не означава, че Той загуби Своята божественост по време на Неговото страдание, но че нашето изкупление изисква от него да смири себе си. Думите Той каза, че в Неговата молитва изясни ни дълбочина на неговата борба в името на нашето спасение.

Исус започва своята молитва с този прекрасен разговор, "Отче Мой," Той искаше да се придържат към Своя Отец, че Той е отделена от него, защото на нашите грехове. Той не се съмняват в Неговата Синовничеството към Бог и любовта на Отец към Него. Нашият най-голям комфорт, когато сме в агония е да се помни, че нашият велик Бог е нашият Отец. Когато се обръщаме към Бог, ние трябва да го наричат ​​нашия Отец, макар че се проявява гнева си и пламенен срещу всеки грях. Въпреки това ние имаме право да направим това, защото Христос изпи чашата на Божия гняв като наш заместител. В молитвата му в Гетсиманската градина, Исус предвиждаше чаша, пълна с гняв, че е подготвен за Него да се пие.

В Неговото човешко естество, Христос пожела, че това ще отмине горчивата чаша от Него, и че Божият план за спасение, ако е възможно, да се извършва, без да Го разпнат. И все пак, Сина котва Своята воля на волята на Своя Отец във всички неща. В тази борба на вярата, се оказа, че Христос е бил истински мъж, точно както Той е истинският Бог. Исус ще е, че на човек, но винаги съобразени с волята на Своя Отец.

Христос стана дълбоко наскърбен и объркан по отношение на Неговото човешко естество, и предпочита да не умре. Освен това, Неговата божественост няма да носи изоставяне на Своя Отец. И все пак, независимо от Неговите тежки страдания и наближаващата смърт, Той не искаше нищо в противоречие с волята на Отца в изпълнение на нашето изкупление. Той преодоля Неговата човешка природа от Негово подчинение на Своя Отец.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ние ви обичаме и те обожавам, защото носи страхове от смъртта на наше място. Страдал в душата си за отделяне на Отца от вас, защото от наказанието ни. Но Ти избра баща ти вместо това ще запазвайки за себе си. Понесе нашите скърби заради нашето спасение, и изпи чашата на гнева вместо нас. Помогнете ни да те обичам винаги и пазят Твоите заповеди с ваша помощ. Благодаря ви за вашата страст и голяма любов.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус треперят и стават извънредно наскърбен, дори до смърт?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:45 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)