Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 205 (The Sixth Woe)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
Б - ХРИСТОС ИЗОБЛИЧАВА И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЕВРЕЙСКИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ (Матей 23:1-39) -- ПЕТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

8. Шестата Горко (Матей 23:25-26)


МАТЕЙ 23:25-26
25 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! Защото чистите външността на чашата и блюдото, а отвътре те са пълни с грабеж и неправда. 26 Можете Слепи фарисеино, първо почистете вътрешността на чашата и блюдото, че си извън могат да станат чисти и.

Практиката на фарисеите, в домовете си, за да почистите външната страна на всяка чаша и чиния. Това не е по здравословни причини, но като религиозен дълг, в противен случай те може да стане нечист, ако мръсотията на нечист човек или животно се приземи на техните ястия. Те са по-свързани с този ритуал на чистотата, отколкото дали напитките, които налива в чашите са били откраднати, или дали те самите са нечисти, поради прелюбодеяние. Когато Исус осъдиха тази практика, Той отмени всички ритуали на пречистване. Той наредил лицемерите за почистване сърцата си от всяко лошо намерение. После, като се направи това, те могат да се грижат за външния чистота, както добре. Извън чистотата на тялото не означава, освещаване на ума и красиви дрехи може да скриете злобен човек.

Всеки почистване и абдест е повърхностен, защото тя не се почисти духа на човека. Всички религии осъзнават, че човек не е чист в рамките на, и се нуждае от пречистване. Само кръвта на Исус Христос може да ни очисти от всеки грях. След това Светият Дух освещава човек, така че, който вярва в Христа, той получава ново сърце и правия дух в.

МОЛИТВА: Небесни Татко, ти ръководи Вашият пророк Давид да плаче в пентанcе "Създай в мен чисто сърце, Боже, и подновява непоколебим дух в мене." Ние повтаряме молитвата му и да призная, че в нас няма надежда да се получи небесна чистота, освен чрез кръвта на Исус Христос и да се роди отново на Светия Дух. Направи така, че нашата нация, и по-специално на вярващите, може наистина да се покаят, а не да се задоволи със собствената си правда, а търсят обосновка и божествено освещение. Помощ всеки, който търси чисто сърце да намерят Исус, който е спасение за всички.

ВЪПРОС:

  1. Какво е по вина на книжниците и фарисеите, които ги почистване на чаши и чинии повече от необходимото?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:53 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)